Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AB Seminerinde Yerel Basin Konusuldu.

AB Seminerinde Yerel Basin Konusuldu.

Türkiye Yerel Basin Birliginin davetli oldugu Avrupa Birligi (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan finanse edilen Yerel STK`lar - Ortakliklar ve Aglar Hibe Programi Bilgilendirme Toplantisi Istanbul Point Otel`de gerçeklesti.

 

AB Seminerinde Yerel Basin Konusuldu.

Türkiye Yerel Basin Birliginin davetli oldugu Avrupa Birligi (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan finanse edilen Yerel STK`lar - Ortakliklar ve Aglar Hibe Programi Bilgilendirme Toplantisi Istanbul Point Otel`de gerçeklesti. Yerel basinin güçlendirilmesi ve destek projeleri konusunda olumlu adimlarin atildigi toplantida TYBB genel baskani Nezir Karayün de söz alarak öncelikle yerel basinin desteklenmesini talep etti. Toplantida somut adimlar atildi.

 
 

Yerel Basinin desteklenmesi konusunda varilan anlasmalar gerçeklesirse, Türkiye’de destek için Belediyelerin ve bazi kurumlarin yagdanlik görevini yapan ve adeta onlarin  basin bülteni haline gelen yerel gazeteler, gerçek ve tarafsiz bir meslek anlayisina sahip olarak yagdanlik olma görevinden kurtulacaklar.

 

 

AB Bakanligi Hibe Programi Bilgilendirme Toplantisi, Proje Uygulama Baskani Bülent Özcan`in açilis konusmasiyla basladi. 2 yildir AB Bakanligi koordinasyonu altinda ciddi çalismalar yürütüldügünü belirten Özcan; "AB kaynaklari STK için önemli bir araçtir. Haziran ayi itibariyle ilk proje çagrilarimizi yaparak çalismalara basladik" dedi.

 

"AB Süreci Bitiyor mu?"

 

Türkiye-AB iliskilerini de degerlendiren Özcan; " Bu süreçte inisli çikisli dönemler var lakin 50 yili askin bir iliskiden bahsediyoruz. Türkiye-AB iliskileri sona ermedi. Teknik anlamda birçok çalisma var. 25 Mayis`ta Cumhurbaskanimizin gerçeklestirdigi görüsmelerden sonra çalismalar hizlandi" dedi.

 

"Amaç Yerel Basinin Güçlenmesi"

 

Türkiye Yerel Basin Birliginin de davetli oldugu programda TYBB Genel Baskani Nezir Karayün, toplantida söz alarak, toplantiya katilma amaçlarinin yerel basina katki saglamak oldugunu belirtti. Konusmacilardan hibe programlari hakkinda bilgiler alan Karayün; "TYBB Genel Baskani olarak temennim yerel gazetelerin güçlenmesi ve seslerini duyurabilmesidir. Bu konuda birçok projemiz oldu. Bu projelerin AB Bakanligi ve Kalkinma Ajanslari tarafindan da önemsenmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Bizim amacimiz yerel basinin önemini herkese göstermektir. Bu konudaki çalismalarimiz hiz kesmeden devam edecektir. AB Bakanligi yerel basin STK`larindan gelen projelere öncelik göstermeli ve yerel basini desteklemeli"dedi.

TYBB HABER MERKEZI



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli