Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AKP diktasina boyun egmeyecegiz

AKP diktasina boyun egmeyecegiz

Türkiye Komünist Hareketi üyesi, üniversite ögrencisi Helin Nigit, sosyal medya hesabindan yaptigi Paylasimlarindan Dolayi ?Cumhurbaskanina? Hakaret? Suçu Isledigi Iddiasiyla Gözaltina Alindi.

 “AKP diktasina boyun egmeyecegiz!”

Türkiye  Komünist Hareketi üyesi, üniversite ögrencisi Helin Nigit, sosyal medya hesabindan yaptigi Paylasimlarindan Dolayi  “Cumhurbaskanina” Hakaret” Suçu Isledigi Iddiasiyla Gözaltina Alindi.

Türkiye Komünist Hareketi Açiklama Yayinladi

TKH’nin açiklamasi söyle…
“Parti üyemiz üniversite ögrencisi Helin Nigit, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimlarinda “kamu görevlisine hakaret” ve “Cumhurbaskanina hakaret” suçu isledigi iddiasiyla bugün gözaltina alinmis ve çikarildigi mahkemece tutuklanmistir.
Bugün AKP’nin elinde muhalif herkesi susturma aracina dönüsen bu uygulamayi bir kez daha protesto ediyoruz. Gerici AKP iktidarini elestirmeyi “Cumhurbaskanina hakaret” kilifiyla cezalandirma girisimini kabul etmiyoruz.
OHAL rejimi ile tek adam yönetimine yönelik her türlü siyasi faaliyetin “kamu görevlisine hakaret ve cumhurbaskanina hakaret” gerekçesiyle suç sayilmasi gayri-mesrudur!
Parti üyemiz en kisa zamanda serbest birakilmalidir.
AKP’nin bu hukuksuz ve baskici uygulamalarina boyun egmeyecegiz!

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı