Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AKP Küstürmeye Devam Ediyor

AKP Küstürmeye Devam Ediyor

Her ne kadar davet edilmemis olsak da, Esenlerimizi ilgilendiren bu tarihi kongre sürecini Gazeteci kimligimle takip etmek üzere, Esenler AKP 5.Olagan Kongresine katildim.

Salona girisimle ilk izlenimim salonunda yer yer büyük bosluklarin olusuydu.

Salondaki atmosfere bakildiginda; Gerek yerel seçimlerde, gerek belediye meclis aday adayi seçimlerinde, gerekse AKP Esenler 5.olagan ilçe Kongresinde küskünlerin ve bunun yaninda partiye emek vermis Esenlerli AKP’lilerin disarida kalmalari neticesinde küskünlerin sayisinda hayli artis oldugu hissiyati olusturdu. Bu bir hissiyatti ancak ara ara görüstügüm partililerin söylemleri hissiyatimi kuvvetlendirir boyuttaydi.

Ve bu durum bende sunu uyandirdi…
Hani bir söylem var ya “Her yükselisin birde inisi vardir” bu ifade tamda burada hayat bulmakta sanki her yükselisin birde çatirdayarak inisi oldugu gibi, 5.olagan kongrede 2 Devlet bakani, bir il baskani birde TBBM Baskan Vekili,10 ilçe Bel. Bsk ve ilçe baskanlarinin oldugu kongrede olagan olmayan düsüncelere kapilmak hiçte elde degildi.
Sebebini ise söyle izah etmek gerekirse, geçmis kongrelerdeki salonlarda ruh vardi. Heyecan vardi. Ve salonlar hinca hinç doluyken nedendir bilinmez bu kongre salonunda siralarin kismen bos oldugu tespitinin yani sira bu durum konusmacilarin söylemlerindeki satir aralarina gizlenmis boyutlara ulasmisti bile. Bir gazeteci olarak salona ilk girdigim andaki hissiyat yer yer konusmacilar tarafindan ince ince mesajlarla AKP teskilatina göndermeler yapiliyordu.
Esenleri ilgilendiren böylesi bir tarihi kongrede özellikle yerel basinin davet edilmeyisi ayrica bir gazeteci olarak sahsimi üzdügüne de belirtmek isterim.

—Bizler yerel gazeteciyiz Esenleri ilgilendiren her konuda destek vermeye haziriz.

—Ancak ötekilestirici tutumlar karsisinda sessiz kalmayacagimizi da belirtmek isterim.

Il baskani kürsüden belediye baskaninin ve ilçe baskaninin gözünün içine bakarak salonun doluluk oranindan memnuniyetsizligini % 64 oyla belediye baskanligi alinmis bir partiye hiç yakismayan… Dercesine yaptigi konusma içerigi bazi partililerin dikkatlerinden kaçmadigi gibi bende de bazi soru isaretleri olusturdu.
Bakildiginda il baskaninin mevcut durum memnuniyetsizligi ayrica salon atmosferine yansidi. Bende bu konuda sayin il baskanin konusmalarini dogru buluyor ve katiliyorum. Bu kongre de bu salon hinca hinç dolmaliydi.
Özellikle protokol katilimcilarinin salonu terk etmesinden sonra neredeyse salonda delegelerden baska kimse kalmamisti…

Buda gösteriyor ki, AKP çikisi hizli oldugu gibi…
Herkes madem bildigini konusuyor bende bir gazeteci olarak bu süreci; gözlemlerim ve tecrübelerim dogrultusunda bu yazimi kaleme almis bulunuyorum.

AKP eski mütevaziligini bu kongrede malesef sergileyemedi. 5. Olagan kongre sonunda ilçe baskanligina seçilen AV. Gökhan Tarhan’a hayirli olsun temennisinde bulunmak üzere el uzatip görüslerini almak istedigimde Sayin Tarhan benden kavgada iter gibi uzaklasmasina bir anlam veremedim ve bunu da bir gazeteci olarak ifade etmek isterim.

Yasanan her seye ragmen AKP Esenler 5.olagan kongresinin Esenlere hayirli olmasini diler, seçilen yeni yönetime basarilar dilerim.

23.11.2014 


Bu Yazi 5160 Kez Okunmus



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli