Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKP’li Güngören Belediyesi borcu karsiliginda 11 arsasini bakanliga devretti

AKP’li Güngören Belediyesi borcu karsiliginda 11 arsasini bakanliga devretti

Belediyenin vergi borcu karsiliginda devrettigi 11 tasinmazin toplam tahmini degeri yaklasik 88 milyon TL olarak hesaplandi. Belediyeye ait 11 tasinmaz üzerinde 2 okul ve bir cami de bulunuyor.

AKP’li Güngören Belediyesi borcu karsiliginda 11 arsasini bakanliga devretti.
AKP’li Güngören Belediyesi vergi borcuna karsilik 11 adet tasinmazini Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi’na devretti.

AKP’li Güngören Belediyesi vergi borcuna karsilik aralarinda Ince Minareli Camii’nin de bulundugu ve toplam tahmini degeri 88 milyon lira olarak hesaplanan 11 adet tasinmazini Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi’na devretti.

Güngören Belediye Meclisi’nin 8 Mayis 2019 tarihli oturumunda mülkiyeti belediye ait 11 adet tasinmazin Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi’na devredilmesi teklifi görüsüldü.
Güngören ilçesindeki mülkiyeti belediyeye ait tasinmazin vergi borcu karsiliginda imar planina uygun olarak kullanilmasi amaciyla Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi’na bedelli olarak devredilmesi teklifi oy çoklugu ile kabul edildi.

Karara ‘hayir’ oyu veren CHP grubunun Hukuk Komisyonu Üyesi Musa Keles “Belediyenin kamuya ait yerleri kendi borçlari için takas etmesi etik degil. Zamaninda tasarruf yapip borçlar ödenseydi böyle bir takasa gerek olmazdi. Güngören Belediyesi geçtigimiz yillarda da 11 milyon liralik borcuna karsilik 6 camiyi hazineye devretmisti” diye konustu.

88 MILYON TL’LIK TASINMAZ

Belediyenin vergi borcu karsiliginda devrettigi 11 tasinmazin toplam tahmini degeri yaklasik 88 milyon TL olarak hesaplandi. Belediyeye ait 11 tasinmaz üzerinde 2 okul ve bir cami de bulunuyor.
Devir listesine konulan Güngören Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki bin 951 metrekarelik belediyeye ait parselde Diyanet Isleri Baskanligi’na bagli Ince Minareli Cami bulunuyor. Caminin bulundugu alanin tahmini degeri 6 milyon 607 bin 448 TL olarak belirlendi.
Çinçindere Caddesi’ndeki 8 bin 215 metrekarelik belediye arazisinde Milli Egitim Bakanligi’na ait 2 adet okul bulunuyor. Bu alanin tahmini degeri de 34 milyon 779 bin 102 TL.
Sanayi Mahallesi’nde 2 bin 901 metrekarelik arazide de Milli Egiteme ait Meslek Egitim Merkezi yer aliyor. Bu arazinin tahmini degeri de 8 milyon 734 bin 937 lira.
Belediye hizmet alani olarak planlanmis toplam 5 bin 500 metrekarelik 4 ayri arsaya da toplam 23 milyon lira civarinda deger biçildi.
Spor tesis alaninda kalan yine 4 ayri parselden olusan yaklasik 4 bin 150 metrekarelik arazinin de tahmini degeri yaklasik 14 milyon 813 bin TL olarak hesaplandi.
Güngören Belediyesi’ndeki usulsüzlükler Sayistay raporuna da yansimisti:



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli