Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKP, oy kullanmak için Istanbul’a getirdigi seçmeni geri götürmedi

AKP, oy kullanmak için Istanbul’a getirdigi seçmeni geri götürmedi

Türkiye Gazetesi yazari Süleyman Özisik, AK Parti'nin 23 Haziran Istanbul seçimi için sehir disindan getirdigi seçmenleri geri götürmedigini ileri sürdü.Süleyman Özisik: Böyle bir sey olmadigini söyleyenin yüzüne çarpmaya da hazirim!

Ayni durum Esenlerdede yasandi.Bir seçmen bizi arayarak oyunu kullandiktan sonra geri götürülmedigini  ifade etti. Geldigi araç yetkilisini aradigini memleketine gitmek istedigini söyleyince otobüsün bozuldugunu söylediler.Bizde sasirdik ne olacak dedigimizde bizde bilmiyoruz ifadesini kulladilar dedi.

internethaber.com yazari Süleyman Özisik ve Habertürk yazari Fatih Altayli, AKP’nin 23 Haziran’daki Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi seçimi için sehir disindan getirdigi seçmeni geri götürmedigini köselerine tasidi., AK Parti'nin, 23 Haziran'daki IstanbulBüyüksehir Belediye Baskanligi seçimi için sehir disindan getirdigi seçmeni geri götürmedigini ileri sürdü.

Özisik, kendisine gelen bir telefonla konudan bilgisi oldugunu belirterek, yazisinda detaylara yer verdi.

Özisik'in yazisinin ilgili kismi söyle:

Sosyal medyada beni takip eden bir vatandas yazmis. Öyle hakli, öyle içten bir isyani var ki anlatamam. 'Hakkimi helal etmiyorum' diye basladigi satirlarin devamini söyle getirmis:

"Kiz kardesim, 31 Mart seçimlerinden sonra memlekete geldi. Seçimlerin yenilenmesi karari alininca tekrar Istanbul'a dönmeye karar verdi. Benim haberim olmadan parti teskilati ile irtibat kurmus. Konustugu kisi, ögrenci olan kardesimi otobüsle Istanbul'a göndereceklerini ve geri dönüs biletini de kendilerinin temin edecegini söylemis.

"KIZ KARDESIM TERMINALE GITMIS AMA ORTADA OTOBÜS FALAN YOK"

23 Haziran seçimlerinden bir gün önce kardesimi alip Istanbul'a götürdüler. Oy kullanma islemi tamamlandiktan sonra kiz kardesim Esenler terminaline gitmis ama ortada otobüs falan yok. Durumu ögrenmek için parti yetkilileri ile irtibat kurmaya çalismis ama kapi duvar!

En son il teskilatindan biriyle irtibat kurmus.

Kardesim durumu anlatiyor ama karsisindaki kisi seçimi kaybetmenin üzüntüsü mü diyeyim yoksa baska bir nedenle mi bilemiyorum. Kardesimle tartismaya baslamis ve telefonu suratina kapatmis.

Gece yarisi Istanbul'da bir basina çaresiz kalan kardesim beni aradi. Geceyi atlatmak için kalacak bir yer bulmasini istedim ve telefonu kapattiktan bir süre sonra aradigimda kardesime ulasamadim.

"ARABA ÇARPMIS VE AGIR SEKILDE YARALANMIS"

Kizcagiz üzüntü veya dalginlikla karsidan karsiya geçerken bir araba çarpip altina almis ve agir sekilde yaralamis. Istanbul'da baska akrabamiz olmadigi için sabaha kadar parti yetkililerini aradim ama bir kisiye ulasamadim.

AK Parti için, Cumhurbaskanimiz için yollara düsen bir genç kiza yapilan muamele, Istanbul'u aslinda neden kaybettigimizin de bir göstergesi. Bu mesele yüzünden davama, partime elbette küsemem. Kardesimi alip memlekete dönecegim ama gece yarisi bir genç kizi Istanbul gibi bir kentte tek basina sokakta birakan yöneticilere de hakkimi helal etmiyorum!"

Mesajin altina kiz kardesinin hastane odasindaki resmini de ilistirmis.

"Bir sikinti olmustur, arayip bilgilendirsek" diyecek oldum ama lafi agzima tikti bu kardesim. "Is bu duruma geldikten sonra bizi sirtlarinda memlekete götürseler dahi önemi yok. Allah için siz de aramayin" diye yemine verdirdi.

Kendisine söz verdigim için, yazida ismini cismini yazmadim. Ama tüm bilgiler bende mevcut ve böyle bir sey olmadigini söyleyenin yüzüne çarpmaya da hazirim!



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli