Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aksener “ bu sefer en az 2-3 puan farkla sahibine iade edecegiz”

Aksener “ bu sefer en az 2-3 puan farkla sahibine iade edecegiz”

Seçim çalismalari kapsaminda Esenler’e gelen Iyi Parti Genel Baskani Meral Aksener, “39 ilçede CHP ve IYI Parti’den dört vekil görev alacak. Her sandiga bir avukat gönderecegiz seçmenin oyunu heba ettirmeyecegiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi bu sefer e

Iyi Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin Istanbul seçimlerine destek olmak için 39 ilçede kurdugu Demokrasi Çadirlarini ziyaret etti. Yaptigi ziyaretlerde Aksener’e Iyi Parti Genel Baskan Yardimcisi Müsavat Dervisoglu, Iyi Parti Istanbul Il Baskani Bugra Kavuncu ve çok sayida partili eslik etti. Zeytinburnu, Güngören, Bagcilar ve Esenler’de yer alan Demokrasi Çadirlarina giden Aksener, yurttaslardan 23 Haziran seçimlerinde Millet Ittifaki’nin adayi Ekrem Imamoglu’na destek olmalarini istedi.

Iyi Parti Esenler Demokrasi Çadiri'nda açiklamalarda bulunan Aksener, Istanbul seçimlerini Ekrem Imamoglu’nun kazandigini kaydederek, “Türkiye’de olmayan bir seye Istanbul sahne oldu. Sayin Erdogan’i uzun süredir taniyan, zamaninda dostu olan bir insanim. Sayin Erdogan’in asla yapmayacagina inandigim bir davranis biçimi ortaya çikti. Istanbul seçimlerinin iptal edilmeyecegine dair arkadaslarimla iddiaya girdim. Dedim ki ‘Sayin Erdogan bize hakaret eder, ortagina iftira attirir, her seyi yapabilir seçimi kazanana kadar ama millet iradesiyle ters düsmez. Sandigi tekmelemez ve sonuçta Sayin Imamoglu’nun seçildigini kabul eder. O cumhurbaskani makaminda, Ekrem Bey de büyüksehir belediye baskanligi makaminda otururlar. Biri Türkiye’yi biri de Istanbul’u yönetir.’ Ama yanilmisim” diye konustu.

Aksener, IBB’nin bazi kisi ve kurumlara araç tahsis ettigini, bazi vakif ve kurumlara da para aktardigini belirterek, “Niye Istanbul seçimlerini bilerek iptal ettirdigini bir türlü anlamamistim, anladim ki mesele duygusalmis. Yani paraymis. Dört bin araba kayip biliyorduk ama 6 bin araba kayipmis” ifadelerini kullandi.

“Aslina rücû etmisler”

23 Haziran seçimlerinde IYI Parti’nin tüm alanlarda görev alacagini belirten Aksener, “39 ilçede CHP ve IYI Parti’den dört vekil görev alacak. Her sandiga bir avukat gönderecegiz seçmenin oyunu heba ettirmeyecegiz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi bu sefer en az 2-3 puan farkla sahibine iade edecegiz” diye konustu.

AKP’nin Istanbul adayi Binali Yildirim’in Diyarbakir’da yaptigi konusmada kullandigi “Kürdistan” ifadesine yönelik degerlendirmelerde bulunan Aksener, “Aslina rücû etmisler” dedi.

Partililere seslenen Aksener, “Seçim sürecinde tüm milleti PKK’lilikla suçlayanlarin bugün Diyarbakir’da miyav miyav PKK’ya PeKeKe dedigini anlatacagiz. Meclis baskanligi yapmis, Basbakanlik yapmis biri IBB Baskanligi için Diyarbakir’da PeKeKe diyebiliyor. Ayip be ayip! Yeniden açilim sürecini baslatmak isteyenleri desifre edeceksiniz. Trabzonlulara Rum dendi. Ordululara komünist dendi. Istanbul’da yasayan Karadenizliler tüm yapilan hakaretleri unutmayacak” diye konustu.

"Mitili degil ama postu Istanbul'a seriyorum"

Bu iki haftada Istanbul’da seçim çalismalarina katilacagini aktaran Aksener, "Mitili degil ama postu Istanbul'a seriyorum. Istanbul'da milli iradeyi gasbedenlere, bu aziz millet elbette bir ceza kesecek. Bu cezanin tereddüde mahal vermeyecek bir aralikta olmasi lazim. Bugün benim üçüncü ilçem, 39 ilçeyi bu sekilde dolasacagim." seklinde konustu.

Aksener,  Esenler Iyi Parti Demokrasi Çadirindaki konusmasindan sonra CHP seçim stantini ziyaret ederek esnafla sohbet etti.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli