Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Alevi Mehmet Kaya - 23 Mart Için Büyük Söz Verdi

Alevi Mehmet Kaya - 23 Mart Için Büyük Söz Verdi

Alevi Mehmet Kaya - 23 Mart Için Büyük Söz Verdi

Esenler’deki Alevi derneklerinin Esenler Belediyesinin sponsorlugunda verdikleri sabah kahvaltisinda vaatler havada uçustu. Esenler Belediye Baskani Göksu kahvaltida yoktu ama Göksu’yu aratmayan Belediyenin derneklerden sorumlu baskan danismani Alevi yurttaslarin gönlünü fethetti.

Esenler’deki Alevi derneklerinin yogun katilimla düzenledikleri, cemevi talepli sabah kahvaltisi, Esenler Kadir Topbas kültür merkezinde gerçeklesti. Kahvaltili toplantida sik sik 23 Martta gerçeklesecek büyük toplantinin amacina ve içerigine vurgu yapildi.

Alevi derneklerinin kahvaltili toplantisinda, Belediyenin derneklerden sorumlu baskan danismani Mehmet Kaya, “Ben Alevilerin çektigi sikintilari biliyorum ve bu sikintilari dernek baskanlari bana anlatiyorlar. Ben sizlerin cemevi talebiniz hakli bir talep oldugunu biliyorum ama ben sizlere söz veremem yetkim yok. Söz verirsem yerine getirmem lazim. Sizleri çok seviyorum ve en büyük sorununuz cemevi oldugunu biliyorum, 23 Martta belediye baskanimizla yapacaginiz konserde sinevizyon gösterisi ile sizlere nerede cem evi yapilacagini sayin baskanimiz gösterecek. Yani sizler 23 Martta cemevinize kavusacaksiniz, bizde sizden bu yapacagimiz iyiligin karsiliginda oy istiyoruz, oylariniza talibiz” dedi.

Kaya’nin bu anlamli konusmasi kahvaltiya katilan alevi yurttaslar tarafindan ayakta alkislandi. Bazi vatandaslar ise baskan danismanimiz gerçek bir alevi gibi konustu dediler, bizi iyi anlayan danisman kadar anlamayan ve sorunlarimiza kulak tikayan Göksu bakalim ayin 23’ünde nasil bir yol seçecek ve söz verirse sözünü yerine getirecek mi? dediler.    

 

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı