Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ardahanlilari (ARDAFED) Bakirköy’de Bulusturdu

Ardahanlilari (ARDAFED) Bakirköy’de Bulusturdu

Istanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Bakirköy Botanikpark’ta 19-24 Nisan 2019’da Ardahan tanitim günleri tanitimi devam ediyor

.Istanbul Bakirköy Botanikpark'ta 3. Ardahan Günlerini yerel sanatçilarin yani sira yöresel folklor ekibinin renk kattigi Ardahan Günlerinde, heyecan, cosku, her seyden önemlisi baris, kardeslik rüzgari esiyor. 
 
Kardesligin pekistigi, türkülerin söylendigi, (ARDAFED) tanitim etkinliginde Baskan Fakir Yilmaz ve federasyon Baskan yardimcisi Yüksel Kiliç,” Simdi birlik olma zamanidir, simdi ülkenin kardesliginin folklor ekibimizin el ele tutustugu gibi el ele tutusma zamanidir. Bugün demokrasimizin yesermesi, özgürlüklerin önündeki engellerin kalkmasi için birlik olma zamanidir. Yarinlara umut, gelecege Isik, bu topraklara barisi egemen kilmanin zamanidir. Bizler el ele verirsek, birlik olursak sorunlari birlikte asari

Tüm Istanbullu hemserilerimiz etkinligimizde görmek istiyoruz, onlari misafir etmek, agirlamak bizlere onur verecektir”  dediler.
 
ÜMIT KILIÇ’IN POSTERI DUYGULANDIRDI
Istanbul Ardahan Dernekler Federasyonunun (ARDAFED) Bakirköy Botanikpark’taki tanitim günlerinde unutulmayanlarda vardi. (ARDAFED) Baskani Fakir Yilmaz, kendisi gibi gazeteci olan ve ondan çok seyler ögrendigi gazeteci, büyük üstat’i ölümünün 10. Yilinda unutmadi. Astirdigi postere hüzünle bakanlar hatira resim çektirerek Ümit Kiliç’i özlemle andilar.
 
Baskani Fakir Yilmaz, unutur mu, onun için unutmak mümkün degildi büyük üstadi. Kendi gazetesi ”Kuzey Anadolu” yaziyor Ümit Kiliç’i. Metin Göktepe ödülünü yerel gazeteci olarak kendisine verildigi gün anilari tazelenmisti, yasanmisliklari bir kere daha yasamisti Istanbul Ardahan Dernekler Federasyonunun Baskani Fakir Yilmaz. 
 
Tam on yil önce kardesi Yüksel Kiliç`in, CHP Esenler Belediye Baskani oldugu 16 Nisan 2009 yerel yönetim seçimlerinde yogun çalisma temposuna yenik düsen Ümit Kiliç sevenlerine elveda dedi ve aramizdan ayrildi.
54 yasinda Gazeteci Ümit Kiliç seçim çalismalarina çok mu çok önem vermisti öyle ki orta kulak iltihabi rahatsizligini seçimler sürecinde hiç önemsemedi. Seçimlerin bitimine kisa bir süre kala hastaligi nükseden Ümit Kiliç Istanbul Çapa Tip Fakültesi Hastanesinde hayata veda etti.

ÜMIT KILIÇ ÇOK DEGERLI BIR GAZETECIYDI
Ümit Kiliç alayli olmasina ragmen çok degerli bir gazeteciydi. Biz Esenler’li gazeteciler olarak kendisinden çok sey ögrendik. Özellikle Çildir’i dünyaya tanittigi gibi bize de tanitti. Çildir’dan gönderdigi doga ve bölgenin çevreci haberler ile gölün korunmasi ve dünyada taninmasini sagladi. On yil yaptigi muhtarlik döneminde de kalici eserler birakti. Çildir festivalinin geleneksellesmesinde öncü oldu. Sanat çevresinin özellikle sinemacilarin Çildir’da filmler çekmesine vesile oldu. Aramizdan genç yasta ayrildi, unutmadik, unutmayacagiz. Yerel Basin olarak kendisine rahmet diliyoruz.”




  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli