Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bagcilar Belediyesi ?Uyusturucu batagindaki 301 bagimli kurtarildi?

Bagcilar Belediyesi ?Uyusturucu batagindaki 301 bagimli kurtarildi?

Gençleri uyusturucudan uzak tutmak amaciyla Bagcilar Belediyesi tarafindan kurulan ?Yeni Bir Ben? Bagimlilikla Mücadele Koordinasyon Merkezi, bugüne kadar 301 bagimlinin elinden tuttu

 

Bagcilar Belediyesi “Uyusturucu batagindaki 301 bagimli kurtarildi”

Gençleri uyusturucudan uzak tutmak amaciyla Bagcilar Belediyesi tarafindan kurulan “Yeni Bir Ben” Bagimlilikla Mücadele Koordinasyon Merkezi, bugüne kadar 301 bagimlinin elinden tuttu. Psikolojik destek verilen bu kisilerden kimi kaldigi yerden okuluna devam etti kimi de meslek sahibi olabilmesi için Gençlik Merkezi’ndeki kurslara yönlendirildi.

Gençleri çagin bas belasi olan uyusturucudan kurtarmak için Bagcilar Belediyesi tarafindan hizmete sunulan “Yeni Bir Ben” Bagimlilik Sosyal Destek Projesi 3. yilina girdi. Ilçede yasayan uyusturucu bagimlilari bu illetten kurtulmak için ‘Yeni Bir Ben’e basvuruyor.

“Erkekler kadinlardan daha çok uyusturucuya merakli”

78’i geçen yil olmak üzere simdiye kadar 301 bagimli burada görev yapan psikologlardan yardim istedi. Bu kisilerin verdigi bilgiler dogrultusunda bagimlilarin profiliyle ilgili bir tablo da ortaya çikti. Bagimlilarin yüzde 96’lik bölümünü erkekler geri kalan yüzde 4’ünü ise kadinlar olusturuyor. Uyusturucu kullananlarin yas araligi 19 ile 35 arasinda degisirken bagimlilarin en çok kullandigi maddelerin basinda ise bonzai ve eroin geliyor. Uyusturucuya baslama sebebi olarak ise arkadas çevresinde kabul görme istegi, ailevi problemler, bir kereden bir sey olmaz düsüncesi, yalnizlik ve merak önde geliyor.

“Iyilesen bagimli ögrenciler okullarina kaldigi yerden devam ediyor”

“Yeni Bir Ben” bürosundaki kayit islemlerinin ardindan Bagcilar Egitim ve Arastirma Hastanesi’ndeki merkeze gönderilen bagimlilara burada psikolojik destek veriliyor. Tedaviyle beraber uyusturucu aliskanligindan kurtularak yeni bir hayata adim atiyor. Iyilesen bagimlilardan ögrenci olanlar okullarinda kaldigi yerden devam ederken is arayanlar ise meslek sahibi olabilmesi için Gençlik Merkezi’ndeki kurslara yönlendiriliyor.




  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli