Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakirköy’de on binler Is, adalet, özgürlük diye haykirdi... 01 Mayis 2019

Bakirköy’de on binler  Is, adalet, özgürlük diye haykirdi... 01 Mayis 2019

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu: Taksim Meydani’ni isçilere kapatanlarin saltanati elbette yikilacak

Elbette halkin iradesini, isçilerin iradesini yok sayan bu düzen, yasaklariyla beraber bir kagit gibi kül olup gidecek. Ve elbette isçi sinifi demokratik bir ülke mücadelesini büyüterek Taksim’i 1 Mayis alani olarak yeniden kazanacak!Bakirköy'de düzenlenen 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalarina IBB Baskani Ekrem Imamoglu’ da katildi.
Bakirköy'de düzenlenen 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalarina IBB Baskani Ekrem Imamoglu’ da katildi.
IBB Baskani Ekrem Imamoglu 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nün kutlandigi Bakirköy'deki alana geldi ve kisa bir konusma yaparak emek bayramini kutladi.
Sevgi seliyle karsilasan Imamoglu'na yurttaslar "Ekrem baskan" sloganlari atti.
Öte yandan Bakirköy miting alaninda verilecek konserler, Sanliurfa'da yasanan kazada 5 isçinin hayatini kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.

15.00 DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu’nun konusmasindan öne çikanlar:
Haramilerin saltanatini yikacagiz” iradesini gösteren kavgamizin sehrine, emegin baskentine Istanbul’a selam olsun!
Bugün Istanbul’da 1 Mayis Meydani’ni, Taksim Meydani’ni isçilere kapatanlarin saltanati elbette yikilacak. Elbette halkin iradesini, isçilerin iradesini yok sayan bu düzen, yasaklariyla beraber bir kagit gibi kül olup gidecek. Ve elbette isçi sinifi demokratik bir ülke mücadelesini büyüterek Taksim’i 1 Mayis alani olarak yeniden kazanacak!
Bizler, bu meydanda ve Türkiye’nin dört bir yanindaki bütün 1 Mayis meydanlarinda birbirimize söz vermek zorundayiz: Ekonomik krizin ortasinda, bizler issizlikle ve yoksullukla mücadele ederken bir avuç patronun bekasini savunan bu düzene hep birlikte son verecek miyiz? Çalisma hakkimiz için, güvenceli bir is için ayaga kalkacak miyiz? Kidem tazminatimiza, son kalemize, birikmis emegimize, alin terimize, çocuklarimizin emanetine el uzatanlari, pisman edecek miyiz? Isçi ve emekçilere hayat pahaliligini, vergileri; sermayedarlara ise tesvikleri reva gören iktidarin yakasina yapisacak miyiz? Bizler, bu ülkenin tüm degerlerini ve güzelliklerini yaratanlar hep beraber söz veriyor muyuz? Bu baskici ve akildisi rejimin harap ettigi memleketimizi ve demokrasiyi omuz omuza yeniden kuracak miyiz?
Iste isçi sinifinin sözlesmesi budur!
Memleketin ihtiyaç duydugu birlik, 1 Mayis meydanlarindadir. Biz birlik oldugumuzda gün geliyor, devran dönüyor. Birligimizin sonuçlarini 31 Mart’ta gördük, emegin baskenti Istanbul’da gördük, büyüksehirlerde gördük. 31 Mart’ta bütün adaletsizliklere, baskilara, rüsvetlere ragmen halkin iradesi rantçi tek adam politikalarina “Hayir” dedi! O zaman bir konuda daha söz verelim: Bu iradeyi, halkin iradesini yok saymaya yönelik girisimlere sessiz kalmayacagiz, boyun egmeyecegiz!
Bu memleket hesaplarini bozan siyasetçileri hapse attiranlarin, ana muhalefet partisi liderine linç tezgahlari kuranlarin degildir; bu memleket, sanatçilari, gazetecileri, akademisyenleri uydurma davalarla sindirmeye çalisanlarin hiç degildir! Bu memleket sandik baslarinda gece gündüz bekleyerek halkin iradesine sahip çikanlarin, içerde disarda direnmeyi basaranlarindir. Bu memleket, esitlik isteyen kadinlarin, gelecek isteyen gençlerindir. Bu memleket en çok da günesli güzel günleri hak eden çocuklarimizindir.
Bugün 1 Mayis! Bugün isçi sinifinin kitabin ortasindan konusacagi gün. O kitabin ortasinda da su yaziyor: Ya sosyalizm ya barbarlik!
Kardes kavgasinin son buldugu, ne zengin fakir, ne sen ben farki olan bir memlekete olan inancimla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine, esitlige, kardeslige, barisa ve sosyalizme olan inancimla…Hepinizi isçi sinifinin yüzyillardan gelen coskusuyla selamliyorum!







  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli