Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balo:Sivas’ta Gericiligin Atesini Yaktilar

Balo:Sivas’ta Gericiligin Atesini Yaktilar

Esenler Ana Fatma Cemevi Sivas Katliami'nda hayatini kaybedenler için, katliamin 26. yil dönümü dolayisiyla, Esenler Cumhuriyet meydaninda anma düzenledi.

Esenler Cumhuriyet meydaninda düzenlenen etkinlige Esenler Ana Fatma Cemevi Baskani Hidir Balo, CHP Esenler Belediye meclis üyesi Cafer Turna, CHP Esenler gençlik kolu baskani ve üyeleri, dernek yöneticileri ve Alevi canlar katilim sagladi.


Ana Fatma Cemevi Baskani Hidir Balo, “Sivas Katliami'nda hayatini kaybeden 33 kisi katliamin 26. yil dönümü dolayisiyla yurdun dört bir yaninda düzenlenen çesitli etkinliklerle aniliyor. Bizler katliamin gerçek anlamda aydinlatilmamasina ve faillerden hesap sorulmamasina tepkiliyiz.  Sivas’in ortasinda tekbir esliginde bütün devlet güçlerinin gözü önünde 33 aydinimiz katledildi. Sivas Madimak katliami egemenlerin askeriyle, polisiyle, yargisiyla, medyasiyla, belediyesiyle, hükümetin organize ettigi ve ortaçag artigi katillerin tetikçiligiyle hayata geçirdigi planli bir katliamdir” dedi ve basin açiklamasini okudu.
 
Balo ,”2 Temmuz bu ülkeyi yönetenlerce ve takvim sayfalarina bir katliamin günü olarak naksedildi. Katliamin sehri ise bu sefer Sivas’ti. Anadolu’nun halktan yana gür sesi Pir Sultan Abdali bir araya gelen ve halkin mutlulugu, esenligi için yazan, çizen, tiyatro yapan, türkülerini söyleyen sanatçilar, aydinlar, sairler, yazarlar ve gencecik fidanlar hasili bu topraklarin en aydinlik yüzleri aydinlik için can verdiler. Derin güçlerin tertibiyle, yobazlar tarafindan tutusturulan karanlik bir ateste yanan aydinlik yarinlardi, ülkenin gelecegiydi.
33 insan, 33 aydin, sanatçi, 33 can Pir Sultan Abdallar, Sivas’ta bir kez daha asilmisti, yakilmisti. Katliam atesinin dumani ülkenin üzerini karabulutla örttü, Günesi, yildizlari söndürdü, dünyayi zifiri karanliga gömdü. Aleviler, aydinlar ve ülkenin yarinlari derin bir açi içinde olurken, Aleviler üzerinde bin yillik asimilasyon ve yok etme politikalari fasist iktidarlar tarafindan bugünlerde bile hevesle uygulaniyor. O günlerde baslayan ve bugünlerde artarak uygulanan fasist baskilarla kutsallarimiz yok sayiliyor, cemevlerimiz ibadet hane sayilmiyor, taninmiyor, Alevi çocuklarina zorla din dersi dayatiliyor olmasina ragmen biz bu ülkenin aydinlari, Alevileri ve yurtseverleri olarak tüm baskilara demokratik yollarla dur diyecegiz.
Kimse Maras’in, Çorum’un, Sivas’in, Gezinin ve tüm siyasi cinayetlerin üstünü örtemez, devlet bu konuta israrci olmamali. Bizlerin istegi suçlularin bulunmasi ve hesapinin sorulmasidir.   
Sivas katliamini unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Sivas’in isigi sönmeyecek…”


 



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli