Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye Baskanina bu hiç yakismadi!

Belediye Baskanina bu hiç yakismadi!

Esenler Müftümüz sayin Ali Kara beyin Esenler Kaymakamliginca düzenlenen veda yemegine davet ulasinca gazetemizin son baskisindan 5-10 tane alarak yemege katildim.

Gazeteleri birkaç masaya birakarak basin mensuplari için ayrilmis olan masaya geçtim.

Gazetemizin son baskisi Esenler Kamuoyundan gelen olumlu tepkimeler gazetecilik perspektifi açisindan dogru yolda oldugumuzu göstermektedir. Yillarca kamuoyunu bilgilendirmek adina kayda deger emekler sarf ederek çalismalarimizi yürütmekteyiz.

Yemekte herkes yerini almis ve birçok kisi gazetemizi okuyordu. Bir süre sonra salona Esenler Belediye Baskani tesrif etti. Kendine ayrilmis bölüme geçerken masalarda birkaç tanede olsa gazetemizin son sayisini görünce “burasi sov yeri degil, git sov yapacak isen partinde yap demesi bende bir süre saskinlik olustursa da sirf davet sahibine saygisizlik etmemeye çalistim. Bir de ayni ortamda Esenlerin mülki idaresinden sorumlu kaymakam beyin, siyasi parti ilçe baskanlari, muhtarlar vardi. ben yine de edeben “ben gazeteciyim” diyerek Göksu’nun gazetemize olan kinini yumusatmaya çalistim. Yine sakin üslubuma ragmen hizini alamayan Göksu “sen gazeteci misin, CHP’limi sin” demesi 13 küsur ülke görmüs, sosyolog olmus, belediye baskani olmus birine hiçte yakismadi.

Sayin Göksu sizin gazetemize bakis açinda;  Algi problemini anlamis degiliz. Gazetemizin objektifligini, perspektifini ve kamuoyunu reel de bilgilendirme çabalarini algilayamamis olabilirsiniz.

Bizler isterdik ki yayin hayatimizda yapmis oldugumuz haberlerimizi tartismis olsaydik. Konu daha anlasilir olacakti. Ancak direkt kisisel ve özel hayatimizi degerlendirmis olmanizi tasvip etmiyoruz. Sahsiniza oy vermeyen her vatandasa bakis açinizin bu olduguna inanmak istemiyoruz.

Dört yildir Belediyecilik çalismalarinizi yakinen takip ediyoruz. Ne kadar popülist yaklasim içerisinde oldugunuzu sadece biz degil inanin bizim disimizda herkes tarafindan bilinmektedir. Çünkü dillerde pelesenk olmus durumdasiniz. Meshur arastirma sirketiyle diyaloga girerek reel bir arastirma yaptirabilirsiniz.

Gazetemiz haber degeri olan tüm haberleri degerlendirmenin yaninda, Siyasi partilerinde faaliyetlerini yakinen takip eden ve sayfamizda yer veren konumdayiz.

Belediyenin dise dokunur dokunmaz tüm faaliyetlerini SMS yöntemiyle binlerce kisiye iletmesi. Ayrica oda yetmiyormus gibi belediyenin yapilan faaliyetleri çikardigi kendi gazetesinde de anlatmaktadir. Ancak belediyenin gelir giderlerinin ve borçlarinin hem SMS hem de kendi gazetesinde yayinlamamaktadir. Bu bilgilerin gizli olmadigi herkes tarafindan bilinmektedir. Mecliste söz konusu durumu onaylamistir. Kamuoyunun bilmesinde ne sakinca oldugunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kamuoyu da sunu iyi bilmektedir. Yayin hayatimiz boyunca sahislarin kurum ve kuruluslarin onur ve gurur kirici rencide edici haberlerden uzak durdugumuzu ve terbiye üslubu içerisinde yayin yaptigimizi bilir.

Sayin Göksu gazetemize olan kininiz nerden kaynaklaniyor bilmiyoruz ama 3-5 tane gazeteyi sahsimin oldugu gibi sahsinizin da davetli oldugu yemekli bir programda hangi yetkiye ve hangi etik kurala istinaden toplattirdiniz? Her firsatta vicdan sahibi oldugunuzu, duamiza talip oldugunuzu bildiren süslü cümlelerin yerini kin, nefret, düsman bakislariniz inanin bizleri ürkütüyor. Ürkütüyor derken korkuyoruz anlami çikartmayin sakin nasil oluyor da hem ihsan sahibi gibi gözüküp hem de kin bakisli olabiliyorsunuz. Biz tamamen insani temeller üzerinden bakiyoruz.

Biz Gazete Esenler ailesi olarak ve 20 yillik yayincilik hayatimizda dogruluguna inanmadigimiz hiçbir haberi yayinlamadik. Bugüne kadar hiçbir sekilde dogru ve gerçek haberleri popülist yaklasimlarla kamuoyuna ifade etmedik ve sunmadik.

Amacimiz kamuoyunu bilgilendirmek ve popülist tavirlar içerisine girmeden esit adil ve hakki temel alarak yayin yapmaktayiz. Sizin bu tepkiyi göstermeniz bizim dogru yolda oldugumuzun kanitidir

 

02.06.2013 

Bu Yazi 4014 Kez Okunmus



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli