Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BELEDIYEDE GELIS GIDISLER

BELEDIYEDE GELIS GIDISLER

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas görevinden istifa etti! Lütfen hatirlayin, Basbakan Ahmet Davutoglu da görevinden istifa etmis idi!

Bir insan görevinden neden istifa eder? Ya da ettirilir! Bu adamlarin tek basina karar alicilar olmadigi bilindigi halde olumsuzluklari bunlara yikip, islerin düzelecegini zannetmek akillica bir is midir?

Cumhurbaskani seri halindeki konusmalarinda yorgunluk ile basladi, yolsuzluk ile devam etti!  Sayin Topbas`in yorulduguna kanaat edildi ise yasi belli idi! Protokol baskanligi yapiyor, imza yetkileri zaten tirpanlanmis, imar da kazan kazan mantigi ile iplere un serilmis durumu var idi. Uçak gezilerinin haricinde yorulmayi gerektirecek bir is yapmadigini isi bilen herkes bilir!

Yolsuzluk var ise görevden almak böyle olmaz! Sen istifa et biz de yolsuzluklari örtelim çok adil ve çok hukuki bir anlayis olmasa gerek.

Iyisi ile kötü ile milletin oy verip seçtigi insanlari kendi heva ve hevesine göre degistirmek, akliselimin kabul edecegi bahaneler ortaya koymadan görevden almak, sonradan da tek adamlik yakistirmalarina kizmak çok hakli gibi durmuyor.

Alinmalar veya istifalar oluyor peki yerine gelenlerin durumu gidenlerden daha mi iç açici. Davutoglu ile Yildirim kiyasina hem yazinin konusu hem de metal ve düsük profil konusunu bilen biri olarak girmiyorum.

Mevlüt Uysal ile Kadir Topbas kiyasina bakacak olur isek imar konusunda ikisi de kupon arazi grubunun emrinden çikamaz, ikisinin de yaptiklari ortada. Istanbul ve Basaksehir ve Bahçesehir özellikle göletteki imara bakilacak olur ise durum anlasilir.

Feto açisindan degerlendirecek olunur ise ikisi de Melih Gökçegi aratmayacak sekilde parsel parsel verdikleri ortada. Mevlüt Uysalin attigi tweetler de ortada. Zaten AKP içinde Fetodan birilerini suçlamakta anlamsiz. Yumurta ve tavuk iliskisi gibi bir durum söz konusu oldugu her geçen gün daha da bir netlesiyor. Fetonun siyasi ayagina dokunulmamis olmasi bu sekilde düsünenleri her geçen gün arttiriyor.

Kadir Topbasin damadi müteaahit, yaptigi isler ortada! Mevlüt Uysalin eski ofisinin bulundugu tercüman sitesindeki adres ile ne hikmetse Basaksehir sporun sponsoru olan insaat firmasinin adresi ayni adres çikiyor. Firma sahibi de Uysal`in ilçe baskanligi döneminde yardimcisi. Damadi degil diye es mi geçecegiz!

Belediye borçlari açisindan da giden günü gelmis ödenmesi gereken borcumuz yok dese de epeyce borçlu oldugu asikâr. Basaksehir Belediyesi de yeni kurulan bir belediye olsa da hatiri sayilir borcu oldugu biliniyor.

Gelen gideni aratir deyisi hakli çikmasin diye dua etsek te kumas ortada!

Deginmeden geçmeyeyim. Esenler yolagzi girisinden baslayan alt yapi çalismasi hizi herkesi çileden çikartiyor. Hatta belediye isim yazmadan pankart asarak isin içinden siyrilmaya çalisiyor! Ikisi de ayni iktidarin olmasina ragmen bu koordinasyonsuzluk bile gelis gidislerin çözüm olmayacagini, komple dönüsüme gerek oldugunu gösteriyor.

06.10.2017 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı