Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BIN ÇOCUK ERKEKLIGE ILK ADIMI ATTI

BIN ÇOCUK ERKEKLIGE ILK ADIMI ATTI

Esenler Belediyesi'nin "2019 Sünnet Söleni" kapsaminda erkeklige ilk adimi atacak bin çocuga sünnet kiyafetleri dagitildi.

Esenler Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü tarafindan organize edilen ve Pazartesi gününden itibaren sünnet olmaya baslayacak bin çocugun sünnet kiyafetlerinin dagitildigi "2019 Sünnet Söleni", Dörtyol Meydani'nda yapildi. Bu yil 11'incisi düzenlenen sölene; AK Parti Bursa Milletvekili Murat Esgin, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, Belediye baskan yardimcilari ile sünnet olacak çocuklar ve aileleri katildi.

GERÇEK BIR SÖLEN

Sölende çocuklar, palyaçolar esliginde birbirinden renkli oyunlarla keyif dolu dakikalar geçirdiler. Programda rap müzigin sevilen isimlerinden Resul Aydemir de bir konser verdi. Meydani dolduran sevenleri, Aydemir'in sarkilarina hep bir agizdan eslik ettiler.

ÖZEL HASTANELERDE, SAGLIKLI ORTAMLARDA SÜNNET

Programda konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de her yil düzenlenen sünnet etkinliklerinde ortalama binin üzerinde çocugun özel hastanelerde, saglikli kosullarda sünnetinin gerçeklestirildigini belirterek söyle konustu:

"Normalde bu tarz sünnet etkinliklerinde stantlar kurulur, çocuklar böyle ortamlarda sünnet edilir. Biz böylesine ortamlarda çocuklarin sünnet ettirilmesini dogru ve saglikli bulmuyoruz. Bu sebeple hastanelerle anlasma yaptik. Biz çocuklarimizin sünnet kiyafetlerini verelim, sünnetlerini de hastanelerde saglikli ortamlarda yapilsin istedik. Bin çocugumuzun hastanelerini ayarladik. Bugün burada sünnet kiyafetlerini dagitiyoruz. Daha sonra anlastigimiz hastanelere gidip sünnetlerini olacaklar. Bugün sünnetlerini yapacagimiz çocuklarimizin mürüvvetlerini de görürüz insallah."

SÜNNETLIKLERI 'BASKAN AMCA'LARI DAGITTI

Protokol üyeleriyle birlikte sünnet olacak çocuklara kiyafetlerini veren Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, daha sonra sahnede sünnetliklerini giymis çocuklarla da hatira fotografi çektirdi. Program, sünnet olacak çocuklar için edilen dualarin ardindan sona erdi.

SÜNNET OLAN ÇOCUK SAYISI 13 BINE ULASACAK

2009 yilindan bugüne kadar toplam 12 bin çocugun sünnet ettirildigi Esenler'de bu yil da bin çocuk daha sünnet ettirilecek ve Esenler Belediyesi'nin ilçede sünnet ettirdigi çocuk sayisi 13 bin olacak. Sünnet operasyonlari, Pazartesi gününden itibaren baslayacak. Çocuklar, Esenler Belediyesi’nin anlasmali oldugu özel saglik kurulusu ve hastanelerde önceden belirlenen gün ve saatlerde, hijyenik sartlar altinda, uzman doktorlar tarafindan sünnet edilecek.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli