Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bu Firsati Kaçirmayin!

Bu Firsati Kaçirmayin!

Esenler Belediye Baskanligina Emlak vergisi çevre temizlik vergisi mali hizmetler müdürlügüne borcu olan vatandaslarin, 7143 Sayili Kanun kapsaminda yapilandirma hakkindan yararlanabilmeleri için 31 Temmuz mesai bitimine kadar islemlerini yapmalari gerekt

Bu Firsati Kaçirmayin!

Haber:Senol Özyurt

Esenler Belediye Baskanligina Emlak vergisi çevre temizlik vergisi mali hizmetler müdürlügüne borcu olan vatandaslarin, 7143 Sayili Kanun kapsaminda yapilandirma hakkindan yararlanabilmeleri için 31 Temmuz mesai bitimine kadar islemlerini yapmalari gerektigini ifade ederken, “Vatandaslarimizdan bu önemli firsati kaçirmamalarini özellikle istirham ediyorum” . Bazi Kamu Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasina Dair 7143 Sayili Kanun kapsaminda Esenler Belediyesinin alacakli oldugu 31 Mart 2018 öncesi; kira ücreti, ecrimisil ücreti, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eglence vergisi, elektrik ve havagazi tüketim vergisi, isgaliye harçlari ve diger harçlar, kati atik ücreti, harcama istirak paylari alacakli oldugu içme suyu ve atiksu ücretleri yeniden yapilandiriliyor.

36 AYA KADAR VADE IMKÂNI SAGLANIYOR

Yasa kapsaminda 31 Mart (2018) tarihinden önceki borçlar yeniden yapilandirmaya tabi tutuluyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödenecegi yeni yapilandirmada, vatandaslara borçlarini 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkâni sunuluyor. Yapilandirmadan faydalanan abonelerin ilk taksitlerini 30 Eylül’e (2018) kadar ödemeleri gerekiyor.

GECIKME BEDELININ YÜZDE 90’I SILINIYOR

Yapilandirma isleminden yararlanip pesin ödeme seçecegini tercih edenlerin gecikme bedellerinin yüzde 90’i siliniyor. Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YI-ÜFE) üzerinden hesaplanacak gecikme bedeli kisminin yüzde 90’i iptal edilerek borçlu vatandaslara ödeme kolayligi saglaniyor. Daha önceki yapilandirma islemleri kapsaminda ödemeleri devam eden ve 7143 Sayili Kanun kapsaminda borcunu yeniden yapilandiracak olan mükelleflere/abonelere de pesin ödeme indirimi uygulaniyor.

31 TEMMUZ’A KADAR BASVURUNUZU YAPIN

Esenler Belediyesi ve bagli kurulus Müdürlügüne borcu olan vatandaslara oldukça önemli avantajlarin saglandigi bu imkândan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) Sali günü mesai bitimine kadar Esenler Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlügüne müracaat etmeleri gerekiyor. Esenler Belediyesi Mali hizmetler müdürlügü konuyla ilgili olarak yaptigi degerlendirmede vatandaslara 31 Temmuz mesai bitimine kadar mutlaka islemlerini yapmalari çagrisinda bulundu. Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasina Dair 7143 Sayili Kanun kapsaminda vatandaslara çok önemli avantajlar sunuldugu kaydedildi, “Vatandaslarimizin bu önemli imkândan yararlanmalari hem kendileri, hem de kamu yatirimlarinin devami için önem arz etmektedir. Vatandaslarimizdan 31 Temmuz mesai bitimine kadar islemlerini yapmalari gerekiyor”

 



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli