Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Cafer Yildiz “Divrigi Kültür Dernegi her zaman özgür, demokratik, laik bir cumhuriyet mücadelesinde yerini almistir.”

Cafer Yildiz “Divrigi Kültür Dernegi her zaman özgür, demokratik, laik bir cumhuriyet mücadelesinde yerini almistir.”

Divrigi Kültür Dernek Baskani Cafer Yildiz “ülke sorunlarina iliskin duyarliligini arttirma ve de sorunlara müdahil olma sorumlulugu tasiyan bir Demokratik Kitle Örgütü’dür. Yasadigimiz sürece kadar, sagci, isbirlikçi ve gerici iktidarlar tarafindan Demok

Divrigi Kültür Dernegi’nin düzenledigi 35. Geleneksel Pilav ve Kültür Senligi 7 Temmuz Pazar Günü Belgrad Ormanlari Fatih Çesmesi Piknik Alani’nda yapildi. 

Bu sene Divrigi Kültür Dernegi’nin düzenledigi 35. Geleneksel Pilav ve Kültür Senligi temasi Gezi Direnisini sirasinda katledilen Ali Ismail Kormaz adina kurulan ALIKEV (Ali Ismail Korkmaz Vakfi) nin katilimi ile birlikte yapilmasi idi.

Divrigi Kültür Dernegi’nin 35’incisini düzenledigi Geleneksel Pilav ve Kültür Senligi,  DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, EMEP Genel Baskani Selma Gürkan, Halkevleri Genel Baskani Nuri Günay,  Ali Ismail Korkmaz'in Annesi Emel Korkmaz, Abisi Gürkan Korkmaz, Berkin Elvan'in annesi Gülsüm Elvan, Babasi Sami Elvan, Metin Göktepe'nin Ablasi Meryem Göktepe Yazar Esber Yagmurdereli, Gazeteci Ismail Saymaz ve Bülent Ulus, sanatçi Melike Demirag, Siyaset, Sanat ve Edebiyat dünyasinin yani sira Istanbul’da yasayan Divrigili ve dostlari piknik alanina özel araçlariyla gelen binlerce kisi Pilav ve Kültür etkinligine katildi.

 

35’inci Pilav ve Kültür Senligine, Ender Balkir, Bandista, Aydogan Topal, Giz Sahnesi, Hatice Yildiz, Bahar Dogan ve Murat Türkyilmaz, sanatçilar Türküleri söylüyerek katilanlara unutulmaz coskulu anlarin yani sira Divrigi Kültür Dernegi Halkoyunlari Ekibi ise Divrigi yöresi halk oyunlarini sergilediler.


“Dogdugu yerde doyamamis güzel Divrigi’min güzel insanlari merhaba.”

Açilis konusmasinda Divrigi Kültür Dernek Baskani Cafer Yildiz “Bir yani hep tutsak kalmis ülkemin; sömürülmüs, ötekilestirilmis, fidanlari kirilmis, ama inançli, ama yürekli, dostuna yarasini gösterir gibi mütevazi, engin dostlar merhaba
Bagimsiz bir Türkiye, aydinlik bir gelecek, bir arada kardesçe bir yasam için bedel ödeyen, yasanan acilari kendi acisi bilen, yüregi avucunda kosan onurlu yigit insanlar merhaba.

Kaynaklari sömürülmüs, tarihsel ve kültürel zenginlikleri görmezden gelinmis, ürettigi katma degerdeki hakki gasp edilmis, dogdugu yerde doyamamis güzel Divrigi’min güzel insanlari merhaba.

Bugün dostlarin arasindayiz, günesin sofrasindayiz. Bugün yan yanayiz, omuz omuzayiz. Bugün can canayiz. 
Hos geldiniz, onur verdiniz merhaba…

“Bir dernek olmasinin yani sira, tarihsel- toplumsal- kültürel bir varlik olmanin bilinciyle”

Divrigi Kültür Dernegi, yöresel bir dernek olmasinin yani sira, tarihsel- toplumsal- kültürel bir varlik olmanin bilinciyle ve sahip oldugumuz evrensel degerlerimizle üyelerinin ülke sorunlarina iliskin duyarliligini arttirma ve de sorunlara müdahil olma sorumlulugu tasiyan bir Demokratik Kitle Örgütü’dür.

Yasadigimiz sürece kadar, sagci, isbirlikçi ve gerici iktidarlar tarafindan Demokratik ve Laik Cumhuriyet yolunda mücadele ile elde edilmis tüm kazanimlar ve en temel insan haklari bir bir ortadan kaldirilmis, bu iktidarlarin destegi ile devlet içinde yuvalanmis derin yapilar tarafindan halkimiza, aydinlarimiza, gazetecilerimize, gençlerimize karsi sayisiz katliamlar ve cinayetler islenmistir. Özgürlük, demokrasi ve hak talepleri siddet kullanilarak bastirilmaya çalisilmistir. Devrimci mücadelenin kök saldigi ve yükseldigi dönemlerde, militarist yöntemlerle ülke baski ve zulümlerle açik bir hapishaneye dönüstürülmüstür. Tüm bu süreçlerde Divrigi Kültür Dernegi her zaman özgür, demokratik, laik bir cumhuriyet mücadelesinde yerini almistir.

20 Ocakta yapilan genel kurulda göreve gelen 49. Dönem Yönetim Kurulu olarak bundan sonra da ayni anlayisla bir yönetim iradesi sergileyecektir. Bundan sonra da devletin bütün kimliklere ayni mesafede durdugu, gerçek özgürlükçü laikligi ve demokratik cumhuriyeti insa etme yolunda üzerine düseni yapacaktir.

“Divrigi Kültür Dernegi ezilen, sömürülen halklarin ve kesimlerin yaninda yine yerini alacak”

AKP iktidarinin karabasan gibi üzerimize çöktügü; baski, zulüm ve adaletsizligi en derinden hissettigimiz, gerici egitimin, imam hatipler eliyle kurumsallastirildigi, yoksullugun derinlestigi, yolsuzlugun ele geçirilmis devlet aygitlari eli ile mesrulastigi, kadinlara yönelik cinayetlerin çig gibi büyüdügü, hele ki 31 Mart’ta kazanilan Istanbul seçimlerinin YSK marifeti ile gasp edildigi bir süreçte, Divrigi Kültür Dernegi ezilen, sömürülen halklarin ve kesimlerin yaninda yine yerini alacak; yoksulluga ve yolsuzluga karsi mücadelenin içinde olacak, Demokratik ve Laik Cumhuriyeti ve Kurucu iradeyi savunacaktir. Üyelerimizin de bu mücadele içinde aktif olarak yer almasi için çalismalar yapacaktir. Yapacagimiz her etkinlik, atacagimiz her adim, örgütlü ve bilinçli bir toplumu insasina bir tugla koymak amaçli olacaktir.

“Derneklerinizde mücadelenin içinde cansiperane yer aldiginizi görmekten onur duydu”

Sevgili Divrigili hemserilerim, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde sizlerin, sokakta, partilerinizde, sendikalarinizda, meslek örgütlerinizde, derneklerinizde mücadelenin içinde cansiperane yer aldiginizi görmekten onur duyduk. Ayni zamanda köy derneklerimize, baskan ve yöneticilerine de seçim sürecinde göstermis olduklari onurlu durustan dolayi tesekkür ediyorum. Divrigi’den yapilan haksizliga karsi tavrini sandiga yansitmak için yollara düsen 11 Otobüs dolusu 512 yürege buradan selam gönderiyoruz. Sunu unutmayin “Her sey Çok Güzel Oldu” ama mücadelemiz devam edecek biz gerçek demokrasiyi kazanana dek. Artik bu kentin tüm ilçeleri, mahalleleri, caddeleri, sokaklarina sahip çikacagiz. Kentin sakinleri degil sahipleri olacagiz. Seçtiklerimizi denetleyecegiz ve hesap soracagiz. Iyinin yaninda, kötünün karsisinda kale gibi duracagiz. 

“Kooperatif ile ilçemizin topraklarina, üretimine, ekonomisine deger katacagiz.” 
49. Dönemde Yönetim Kurulu olarak çalismalarimizin ana eksenine özne olarak kadinlari, gençleri ve çocuklari koyuyoruz. Gelecegi insa etmek adina çocuklarin egitimi ve yasam mücadelesine güçlü girmeleri birinci önceligimiz olacak. 
Köy derneklerimizle birlikte projeler üretecegiz. Kurmus oldugumuz Divrigi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile ilçemizin topraklarina, üretimine, ekonomisine deger katacagiz. 
Her zaman üyelerinin yogun destegini omuz basimizda hissettigimiz, Divrigili Sanayici ve Isadamlari Dernegi DIVSIAD’in ilçemize ve topluma deger katmasina katki sunacagiz. Sermayenin sosyal projelere destegini arttirmasini tesvik edecegiz.

“Divrigi gençligini, kadinlari dernegimizdeki kurul çalismalarina katilmaya birlikte üretmeye davet ediyorum.”

Bu dogrultuda, birligimizi ve beraberligimizi daha genis kitlelere yaymak; sözümüzü ve eylemlerimizi ortaklastirmak; her türlü baskiya karsi mücadele bayragini elden düsürmeme adina kendi aramizda kuracagimiz saglam bir kitlesel yapiyla ve dayanismayla beraber Divrigi Kültür Dernegi’ni hak ettigi daha ileri bir noktaya tasiyacagiz. Bugün su anda oldugu gibi bundan sonra da ortak mücadele zemininde birlikte olmayi umut ediyorum. Ve sizleri, Divrigi gençligini, kadinlari dernegimizdeki kurul çalismalarina katilmaya birlikte üretmeye davet ediyorum.

Sizleri çok fazla sikmamak adina konusmami sonlandirirken; bugün sizlerle bulusmamizda emegi geçen tüm dernek emekçilerine, Gençlik Kurulumuza, Kadin Kurulumuza, etkinligimizin duyurulmasinda bize destek olan basin ve yayin kuruluslarina, ulasim ve lojistik destek veren belediyelerimize, maddi ve manevi destegini bize sunan sponsor dostlarimiza yönetim kurulum adina tesekkürü borç bilirim. 
Ayrica bu senlikte dayanisma içinde oldugumuz Ali Ismail Korkmaz Vakfi’na dayanisma talebimize olumlu yanit verdigi ve bizimle oldugu için tesekkür ederiz. ALIKEV nezdinde Gezi’de kaybettigimiz tüm canlarimizi, saygi ile aniyoruz.

Saraylar saltanatlar çöker 
kan susar bir gün 
zulüm biter. 
menekselerde açilir üstümüzde 
leylaklarda güler. 
bugünlerden geriye, 
bir yarina gidenler kalir 
bir de yarinlar için direnenler...

“Bu daha baslangiç, mücadeleye devam” 
“Her sey Çok Çok Çok Daha Güzel Olacak.”
dedi.

Divrigi Kültür Dernegi’nin 35’incisini düzenledigi Geleneksel Pilav ve Kültür Senliginde DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, EMEP Genel Baskani Selma Gürkan, Halkevleri Genel Baskani Nuri Günay Melike Demirag, Yazar Esber Yagmurdereli, Sair Yazar Sezai Sarioglu, Gazeteci Yazar Ismail Saymaz birer konusma yapti. 



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli