Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP’den sert ‘sokak’ açiklamasi! | Son dakika haberleri

CHP’den sert ‘sokak’ açiklamasi! | Son dakika haberleri

CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, "Sokaga terörü, teröristi, terör örgütünü çagiran, davet eden alçak, namert, serefsizdir. Ancak hak, hukuk ve adalet için en demokratik anayasal talebini kullanmak için sokaga çikan herkesi terörize edenler de namer

Altay, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na yönelik “Teröristlerle el ele kol kola gezme.” ifadelerini animsatti. Erdogan için “Bu zatin konusu artik siyasetin degil, psikiyatristin konusudur. Mitomani ve Koprolali tedavisi görmesi lazim. Tedavi görmedigi için hastaligi depresmis.” iddiasinda bulunan Altay, “Erdogan’i sokak korkusu, sokak paranoyasi, sokak sendromu sarmis. Gezi ve Kiliçdaroglu kabusu ile ruh sagligi bozulmus. Siyasetin dilini kirletmek siradan günlük ve olmazsa olmazi olmus. Kamplasmadan, kutuplasmadan ve ötekilestirmeden medet alan Erdogan, 31 Martta hiç süphesiz milletten de gerekli dersi alacaktir” diye konustu.

ERDOGAN’A SERT ELESTIRI

Altay, vatandaslarin sokaga davet edilmesinin, devlete bas kaldirma olarak görülemeyecegini, bu yaklasimin demokrasi ile yönetilen ülkelerde görülmedigini ve Cumhurbaskani Erdogan’in Türkiye’nin iç barisina saglayacagi bir katkisi kalmadigini savundu. “HDP’lilerin, PKK terör örgütü elebasi Öcalan için ‘sayin’ demeye çekinirken, Erdogan’in Öcalan’a ‘sayin’ diye hitap ettigini” ileri süren Altay, “Cumhuriyet tarihinde isine geldi mi her türlü terör örgütü ile en mahrem iliskileri kuran siyasetçi Recep Tayyip Erdogan’dir. Erdogan’in, konjonktürel olarak DAES, FETÖ ve PKK ile mahrem iliskileri hep olmustur. Teröristlerle düsüp kalkan birini ariyorsa kendine bakacak. Türkiye’yi tehdit eden üç büyük terör örgütü ile de su veya bu sekilde geçmiste iliskisi olan tek siyasetçi Erdogan’dir. Habur, Oslo, Imrali, Kandil ve Dolmabahçe dahil PKK ile bes ayri noktada direkt temasi olan AK Parti ve Recep Tayyip Erdogan’dir” dedi.

“SOKAKTAN DIKTATÖRLER KORKAR”

Sokak eylemlerinin demokrasi ve özgürlük oldugunu belirten Altay, konusmasini söyle sürdürdü:“Hain 15 Temmuz’u bertaraf eden sokagin gücüdür. O’nu FETÖ’cülere karsi kurtaran sokaktir. Sokaga terörü, teröristi, terör örgütünü çagiran, davet eden alçaktir, namerttir, serefsizdir. Ancak hak hukuk adalet için en demokratik anayasal talebini kullanmak için sokaga çikan herkesi terörize ve kriminalize edenler de namerttir. Sokak haktir, hürriyettir. Sokaktan diktatörler korkar. Demokrasilerin çalistigi ülkelerde yöneticiler hiç sokaktan korkar mi? Demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Ama demokrasiyi protesto ve tepki rejimi olarak degil de kendile biat, itaat ve ibadet olarak algilayan bir lider ülkeyi yönetiyorsa o lider ve etrafinin sokaktan korkmasi normaldir.”Engin Altay, zamlara karsi da insanlarin taleplerini sokakta kullanmasi kadar dogal bir sey olamayacagini ifade ederek, “Sokaklari terörize etmekten bazen terör örgütleri sorumlu oldugu gibi bazen de istihbarat örgütleri sorumludur. Yikmak, kirmak dökmek mesru degildir. Devletin güvenlik kuvvetleri bu noktada elbette geregini yaparlar. Ama ‘hak, adalet ve ekmek’ diyen insanlara devletin güvenlik kuvvetleri sadece o sokagi en elverisli sekilde kullanmak için yardimci olmak zorundalar.” diye konustu.

“GEZI ÇEVRE HAKKI HASSASIYETI ILE BASLADI”

Gezi olaylarinin masum bir çevre hakki olarak görülmesi gerektigini savunan Altay, “Sandikta yapacaklarimiz var, sokakta yapacaklarimiz var. Gezi doga ve çevre hassasiyeti ile baslayan çok iyi niyetli doga hakki koruma girisimi iken senin emniyete, adliyeye, orduya çöreklendirdigin FETÖ teröristleri yangin yerine döndürdü.” ifadelerini kullandi.Kiliçdaroglu’una iki farkli terör örgütü tarafindan suikast girisimi yapildigina dikkati çeken Altay, “Terör ile kol kola olan bir insana iki ayri terör örgütü suikast girisiminde bulunmaz. Türkiye’de yakin tarihte terör örgütleri tarafindan suikast girisiminde bulunulan bir tek genel baskan vardir, o a Kiliçdaroglu’dur. Artvin’de PKK terör örgütü tarafindan, adalet yürüyüsünde Kocaeli’de ISID terör örgütü tarafindan suikast girisim planlandi. Kimlerin terör örgütleri ile kol kola gezdigi burdan çikarilabilir. Bu gerilim kutuplasma ve kamplasma politikasi sana bir sey saglamaz. O çok güvendigin yüzde 50’nin yarisi da senin öfken ve üslubundan rahatsiz” dedi. AATüm son dakika haberleri için tiklayin. Kaynak Sözcü



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı