Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP ISTANBUL`DAN KILIÇDAROGLU`NA TARIHI DESTEK

CHP ISTANBUL`DAN KILIÇDAROGLU`NA TARIHI DESTEK

Ankara ve Izmir`in ardindan CHP Istanbul Il Örgütü de kurultaydaki tavrini netlestirdi. Istanbul il delegeleri Büyük Kurultay`da CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu`na imza vermeye karar verdi.

CHP ISTANBUL’DAN KILIÇDAROGLU’NA TARIHI DESTEK

Ankara ve Izmir’in ardindan CHP Istanbul Il Örgütü de kurultaydaki tavrini netlestirdi. Istanbul il delegeleri Büyük Kurultay’da CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na imza vermeye karar verdi. Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, toplanan imzalari bugün Ankara’ya gelerek CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na teslim etti. Peki, mega kentten CHP Lideri’ne kaç imza geldi?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 3-4 Subat tarihlerinde yapilacak 36’inci Büyük Kurultayi için geri sayim sürerken CHP Istanbul Il Örgütü de rengini belli etti. CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun baskanliginda Istanbul il delegeleri ile yapilan toplantida, Büyük Kurultay’da CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun desteklenmesi karari çikti.

Canan Kaftancioglu, büyük bir sürprize imza atarak il kongresinde CHP’nin ilk kadin Istanbul Il Baskani olmustu.

DELEGELER IMZAYI ATTI
Kiliçdaroglu’nun Olagan Kurultay’da aday gösterilmesine iliskin açilan imza föyüne delegeler imzalarini atti ve Il Baskani Canan Kaftancioglu, imzalari alarak Ankara’nin yolunu tuttu.

KILIÇDAROGLU ILE BULUSTU
Kaftancioglu, ögleden sonra CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu TBMM’deki makaminda ziyaret ederek, Istanbul Il Örgütü’nün topladigi imzalari kendisine takdim etti ve Olagan Kurultay’da örgütüyle birlikte CHP Lideri’nin arkasinda oldugunu aktardi.

Kiliçdaroglu’nun Istanbul il kongresinde mor kravat takmasi “Kaftancioglu’nu istiyor” yorumlarina yol açmisti.

176 DELEGEDEDEN 167’ISININ IMZASINI TESLIM ETTI
Kaftancioglu’nun CHP Kurultayi’nda 176 imzayla en fazla delegeyle temsil edilen Istanbul’da 167 delegenin islak imzasini bizzat Kiliçdaroglu’na elden teslim ettigi ögrenildi. Kaftancioglu’nun, CHP Lideri’ne, “Imzalarimiz bonunla sinirli degil. Bazi arkadaslarimiz mazeretli, sehir ve yurt disinda olmasindan dolayi imza alamadik. Ancak gönülleri sizinle birlikte. Onlarin da imzalarini en kisa zamanda Genel Merkez’e ulastiracagiz” bilgisini aktardigi ögrenildi.

Iste Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun Kiliçdaroglu’na teslim ettigi imzalar

EN FAZLA ÜÇ VEYA DÖRT FIRE OLACAK
Edinilen bilgiye göre, telefonla konusulan 9 delege arasindan en az 6’isinin daha Kiliçdaroglu’na imza vermeyi kabul ettigi ögrenildi. Bu durumda Istanbul’da 176 delegenin 172’isinin Kiliçdaroglu’na imza vermesine kesin gözüyle bakiliyor.

Kaftancioglu’nun teslim ettigi islak imzalarin ardindan, kalan imzalarin da bir iki gün içinde teslim edilecegi ögrenildi. Istanbul’da Kiliçdaroglu’na verilecek imza firesinin en fazla üçle sinirli olmasi bekleniyor.

PSIKOLOJIK DEGERI BÜYÜK
Canan Kaftancioglu’nun 176 imzadan simdilik 167’isini, bir iki gün içinde ise en fazla dört veya üç eksikle imzalari tamamlayacagini söylemesi, CHP yönetiminin rahat bir nefes almasina neden oldu. Kaftancioglu’nun 167 imzayi teslim etmesi kulislerde, günlerdir Istanbul’da delegelerde büyük fire yasanacagina iliskin iddialarin da çökmesine neden oldu.

PM KONUSUNDA DÜSÜNCELERINI ALDI
Edinilen bilgiye göre Ankara’daki Kaftancioglu zirvesinde CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, Parti Meclisi konusunda Istanbul Il Baskani’nin düsüncelerini de aldi. Kaftancioglu’nun ise, örgüte danisarak milletvekili, PM ve YDK üyeleri disinda PM’de Istanbul teskilatinin görmek istedigi isimler konusundaki önerilerini sundugu ögrenildi.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı