Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP Istanbul 36. Olagan Il Kongresi basladi

CHP Istanbul 36. Olagan Il Kongresi basladi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul 36. Olagan Il Kongresi basladi. Bostanci Gösteri Merkezi`nde yapilan kongrede, 654 il delegesi oy kullanarak Istanbul Il Baskani`ni seçecek. Kongre öncesi Cemal Canpolat ve Canan Kaftancioglu adayliklarini açikladi.

CHP Istanbul 36. Olagan Il Kongresi basladi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Istanbul 36. Olagan Il Kongresi basladi. Bostanci Gösteri Merkezi`nde yapilan kongrede, 654 il delegesi oy kullanarak Istanbul Il Baskani`ni seçecek. Kongre öncesi Cemal Canpolat ve Canan Kaftancioglu adayliklarini açikladi. Kongreye CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da katildi.

HALK TV TARAF OLDU

Halk TV, CHP Istanbul Il Baskanligi’na aday olan Canan Kaftancioglu’na iliskin dikkat çeken bir haber yapti. CHP Istanbul Il Baskanligi için sandik basina giderken, Halk TV’nin iki baskan adayin biri olan Canan Kaftancioglu’nu hedef almasi, “taraf mi tutuyor” sorularina neden oldu.

Halk TV’nin, Istanbul Il Baskan adayi Kaftancioglu’nun 6 yil önce attigi tweeti yeni atilmis gibi gündeme getirmesi, “Halk TV seçimlerde Cemal Canpolat’i destekliyor” yorumlarina neden oldu.

Iste Halk TV’nin sosyal medya’dan paylastigi o mesaji:

KILIÇDAROGLU`NDAN SERT IFADELER

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, kongrede yaptigi konusmada, Meclis’in önündeki kendini yakan vatandasa degindi. Kiliçdaroglu “Dün TBMM`de bir kisi üzerine gaz yagi döktü ve atese verdi. Niye? Geçinemiyorum diye. Bir gencecik vatandasimiz üzerine akaryakiti döküyor kibriti vuruyor. Gazetelerin birinci sayfasinda bile yer almadi. O isçi kardesime söyleyeyim Meclis`e niye geldin? Git Saray`in önünde yak. O zaman diyecek ki; `Beni çok seviyor kendisini atese verdi’” dedi.

“HAPISHANEDE ESIR, TUTSAK MILLETVEKILI ARKADASIMIZ VAR”

Kiliçdaroglu konusmasinda su ifadeleri kullandi:
“Bu kongrede bir eksigimiz var. Hapishanede bir esir, tutsak Milletvekili arkadasimiz var. Hiçbir suçu olmamasina ragmen aramizda olmamasi demokrasinin ayibidir. Biz yürürken o hapishanede kitap yaziyordu; `Ben yatarken, siz yürürken` diyordu. Evet, kalbimiz Türkiye`nin gelecegi için ayni duygularla atiyordu. Birlikte mücadele ettik. Türkiye için mücadele ediyoruz. Gittiginiz her yerde anlatin; agzimizdan bir söz çikiyorsa, bunun tek bir nedeni var, Türkiye`yi büyütmek ve yüceltmek. Enis Berberoglu basta olmak üzere hiçbir Milletvekilinin hapishanede olmasini kabul etmiyoruz. Bu bir demokrasi ayibidir.

"BU HÜKÜMETIN ADI TEFECI HÜKÜMETIDIR"

Bu hükümetin adi tefeci hükümetidir. Tefecilere hizmet ediyor bu hükümet. Ne demek tefeci hükümet? Son 15 yilda bir grup faiz lobisine ödedikleri para 179 milyar dolar. Isçiye emekliye vermiyorlar ya iste o paralardan. Içeriye de bir gruba ödediler. Son 15 yilda 620 milyar lira.

“ISTANBUL`A IHANET EDENLERI TEMIZLEYECEGIZ”

Kemal Kiliçdaroglu açiklamasinda Fatih Sultan Mehmet’e minnet ve sükran borçlu olduklarini belirterek söyle sürdürdü:

“Istanbul bütün dünyanin yakindan izledigi bir kenttir. Istanbul`un anahtarini bize Fatih Sultan Mehmet teslim etmistir. Bu nedenle bu anahtari teslim eden Fatih`e minnet ve sükran borçluyuz. Ve aynen sunlari söyledim. `Geldikleri gibi gidecekler` dedim. Ve geldikleri gibi gönderdi onlari. Fatih Sultan Mehmet`ten anahtari Atatürk aldi. Biz yeri geldigi zaman insan haklari ugruna, demokrasi adina, hukuk ugruna mücadele etmesini biliriz. Çünkü biz kentin anahtarini Istanbul`un anahtarini birilerine teslim etmeyecegiz. Istanbul`dayiz. Görkemli bir kentteyiz. Olaganüstü bir kentteyiz. Dünyanin en büyük metropollerinden birindeyiz. Bu kenti yönetenler `Istanbul`a ihanet ettik` dediler. Ihanet biçagini çekip alacagim. Istanbul`u yine tarihi görkemli günlerine kavusturmak bizim boynumuzun borcudur. Herkes sunu çok iyi bilsin; 2019 geliyor, referandumda hangi sonucu elde ettiysek, IBB seçimlerinde daha büyük çogunluk elde edecegiz. Biz Istanbul`u onlarin yaptiklarini yapmak için degil, Istanbul`un tarihini yok etmek için degil, yeniden düze çikarmak için istiyoruz. Sözümüz söz, Istanbul`a adaleti getirecegiz. Istanbul`a ihanet edenleri temizleyecegiz. Her birimize Istanbul`da görev yapan ister partili ister partisiz herkesin Istanbul için çalismasi lazim. Istanbul bizim Istanbul`umuz. Üzerine titredigimiz en önemli kentlerden birisi. Istanbul`da yasanan birçok sorun bütün Türkiye`de yasaniyor ve biz bunun mücadelesini sonuna kadar verecegiz.”

"BUNLAR GAYRI MILLI"

Ankara`daki beyler yandaslari dünürleri gittiler Man adasinda sirket kurdular. Vergi vermemek için dümen çevirdiler. Muslugu açarken 5 çesit vergi ödüyorsun.Bunlar milli degil gayri milli. Kendi ülkesine vergi ödememek için yurtdisinda sirket kuranlar milli de olamazlar yerli de olamazlar.”

“BU DÜZENI YIKACAGIZ”

Asgari ücrete de deginen Kiliçdaroglu “Dedik ki asgari ücreti arttirin. Bin 709 lira ile bir aile nasil geçinsin. Bu ülkeyi yönetenler diyecek ki milletvekili ayligi yetmiyor ticaret yapmazsan geçinemem. Bin 709 liraya karsi çikanlara o para haram olsun. Bu düzeni yikacagiz. Rant düzenini yikacagiz” diye konustu.

“KENDI ÇOCUKLARINI KOBAY OLARAK KULLANAN ÜLKE”

CHP lideri konusmasini söyle sürdürdü:
“Egitim iflas etmis durumda. Hiç bir anne baba egitim sisteminden memnun degil. Kendi çocuklarini kobay olarak kullanan ülke Türkiye. Sabah kalkiyorsunuz egitim sistemi degismis, okul degismis, tabelalar degismis. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin egitim sistemini bozmayi amaçliyorlar. Herkes severek ve isteyerek çocugunu arzu ettigi okula gönderecek. Hiç bir zaman tasimali egitim yaptirmayacagiz. Nerede bir çocuk varsa yaninda ögretmeni olacak.

"BUGÜN SUÇLUYU SARAYDA OTURAN ZEVAT BELIRLIYOR"

Kuvvetler ayriligi ilkesini ortadan kaldiran düzene hayir diyoruz. Yargi... Iflas eden bir yargi sistemiyle karsi karsiyayiz. Dünyanin bütün demokrasilerinde kimin suçlu olup olmadigina hakim karar verir. Ama siyasi otorite bütün gücü elinde topluyorsa suçluyu siyasi otorite belirler. Bugün suçluyu belirleyen Sarayda oturan zevattir. O suçluyu belirliyor arkasindan hakim ve savcilar devreye giriyor. 1940`larin Almanyasi 2017`nin Türkiye`si ayni.Biz bosuna kilometrelerce yürümedik. Adalet olsa o kadar yol yürünür mü? Adalet isteyen herkes için yürüdük.

"HAREKETE GEÇMEZSENIZ NAMERTSINIZ"

Bugün geldigimizde yerde suçluyu belirleyen sarayda oturan zevattir. Suçluyu o belirliyor arkasindan savcilar, hakimler devreye giriyor. 1940`larin Almanyasi`nda hangi kosullar varsa bugün Türkiye`de ayni kosullar vardir. Bu düzeni yikacagiz derken, Hitler Almanyasi`ni Almanlar nasil yiktiysa, direnme hakkimizi kullanarak biz de bu düzeni yikacagiz. Biz bosuna kilometrelerce yürümedik. Bu ülke için herkes için yürüdük. Adalet olsa o kadar yolu yürür müydük? Adalet soylu bir kavramdir, üzerinde hepimizin titremesi gerekir. Adaletin olmadigi bir yerde devlet, insan haklari, düsünce özgürlügü olmaz; kaos, kavga, kargasa, darbe olur. Adalet bunlarin hepsini engeller. Hitler`in Almanyasi`nda Adalet Müsaviri vardi. Dönemin hakimlerine sunu söylüyor: `Vereceginiz her kararda önce kendinize sunu sorun. Benim yerimde Führer olsa nasil karar verirdi?` Bugün Anayasa Mahkemesi kararini tanimayan bazi hakimler, Führer benzeri hareket içindeler. Biliyorum bunu söyledim diye simdi hemen fezlekeler düzenlenecek, savcilar harekete geçecek. Geçmezseniz namertsiniz siz.”

"EGE ADALARI KIMIN?"

Yunanistan tarafindan isgal edilen adalara da deginen Kiliçdaroglu “Ege adalari... Dünya kadar soru sordum; Bu adalar bizim mi Yunanistan`in mi? Her lafima laf yetistirir buna geline tik yok. Çipras gitti ziyaret etti, Yunan bayragi var. Disisleri Bakani açiklama yapiyor, Bizim zamanimizda teslim edilmedi diyor. Sen Süleyman Sah Türbesi`ni kaçirmadin mi? Tarihimize saygiliyiz görkemli bir tarihimiz var. Ama bu saygi birilerinin diline pelesenk olmamali. Bunlar Süleyman Sah Türbesi`ni kaçirarak kendi tarihlerine ihanet ettiler. Söz veriyorum Süleyman Sah Türbesi`ni oraya götürecegiz Türk Bayragi`ni dikecegiz” diye konustu.

ENIS BERBEOGLU`NDAN MESAJ

Kongrenin yapildigi salona Türk bayraklari, Atatürk ve Kiliçdaroglu fotograflari asildi. Enis Berberoglu`nun fotografinin bulundugu “Bulusacagiz Özgürlükte Yarinlar Bizim" yazili pankart dikkat çekti.

Berberoglu, kongreye CHP Milletvekili Dursun Çiçek araciligiyla mesaj gönderdi. Berberoglu`nun mesaji söyle:

"CHP Istanbul Kongre Üyelerini ve katilimci dava arkadaslarimi sevgi ve saygi ile selamliyorum.
Demokrasi ve adalet ardina çok agir bedel ödemis dostum ve Türk Silahli Kuvvetlerinin serefli mensubu Dursun Çiçek araciligi ile sizlere yolladigim bu mesajimda vurgulamak isterim ki; ne bir pismanlik ve ne de suçluluk duygusundan eser yoktur. Müteahhit bürolarinda ve avukat ofislerinde degil, cephelerde savas meydanlarinda kurulmus bir partinin onurlu bir üyesi olarak ne siz dava arkadaslarimi ve ne de canimdan çok sevdigim ailemi mahcup edecek hiç bir eylemim olmadi ve olamaz da...
Dava arkadaslarimin katilimi ve sag duyusu ile demokrasi söleni olarak geçeceginden emin oldugum Istanbul Il Kongresine iktidar yolunda basarilar diliyorum.
Ilk seçimlerle birlikte ülkemizde CHP’li günlerin yakin oldugu umudumu paylasmak istiyorum. 
Araniza en kisa sürede dönmek ve özlem gidermek dilegi ile herkese sevgi ve saygilar sunuyorum."

KONGREDE GERGINLIK

Kongrede, CHP Istanbul Il Baskan Yardimcisi Muharrem Aktas ile bir grup arasinda gerginlik yasandi.  Muharrem Aktas, kongrede söz alarak konusmaya basladi. Aktas`in Sariyer ilçesinde yapilan mahalle seçimlerinde usulsüzlük oldugunu iddia etmesi üzeri, Sariyer ilçe teskilati üyesi bir grup slogan atarak tepki gösterdi. Grup, “Hak, hukuk, adalet" seklinde slogan atti. “Hak, hukuk, adalet nerede" yazili bir pankart da açan grup, Aktas`i yuhaladi. Bunun üzerine divan kurulu salonda bulunanlari sakinlestirmeye çalisti.

Ardindan divan kurulu, tüzük geregi il yöneticilerinin kongrede konusma hakkinin olmadigini belirterek, Aktas`in konusmasini bitirmesini istedi. Divan kurulunun bu sözleri salondan yogun alkis aldi. Muharrem Aktas ise delege sifatiyla konusma hakkinin oldugunu belirterek, konusmasini sürdürmek istedi. Salondan yeniden tepki gelmesi üzerine Aktas, “Il delegelerinin gerçegi ögrenmesine misafirlerimiz tarafindan engel olunmustur" diyerek kürsüden ayrildi.

Il delegesi Metin Kaya yaptigi konusmada Cemal Canpolat`a destegini açiklamasi üzerine salonda gerginlik yine yükseldi. Kaya`nin konusmasi sik sik isliklar ve yuhalamalarla kesildi. Tepkilerin ardindan Kaya salonu terk etti. Kaynak ODA tv

 



  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli