Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP`li Agbaba: Çocuklarimiz cemaatlere teslim ediliyor

CHP`li Agbaba: Çocuklarimiz cemaatlere teslim ediliyor

CHP Genel Baskan Yardimci Agbaba, Türkiye`deki cemaat yapilanmasina tepki göstererek, "Türk Silahli Kuvvetleri, yargi ve Türkiye`nin diger önemli kurumlari bir cemaate teslim edilmisti. Simdi de çocuklarimiz farkli farkli cemaatlere teslim ediliyor" dedi.

CHP`li Agbaba: Çocuklarimiz cemaatlere teslim ediliyor

CHP Genel Baskan Yardimci Agbaba, Türkiye`deki cemaat yapilanmasina tepki göstererek, "Türk Silahli Kuvvetleri, yargi ve Türkiye`nin diger önemli kurumlari bir cemaate teslim edilmisti. Simdi de çocuklarimiz farkli farkli cemaatlere teslim ediliyor" dedi.

CHP Genel Baskan Yardimci Veli Agbaba, Türkiye`deki cemaat yapilanmasina tepki göstererek, "Türk Silahli Kuvvetleri, yargi ve Türkiye`nin diger önemli kurumlari bir cemaate teslim edilmisti. Simdi de çocuklarimiz farkli farkli cemaatlere teslim ediliyor" dedi.

CHP`li Nazimiye Belediyesi`nin hizmete açilan yeni belediye binasinin açilisi CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agba, Nazimiye Kaymakami Akin Zor, Belediye Baskani Cafer Kirmiziçicek ve çok sayida vatandasin katildigi bir törenle yapildi. Açilis töreninde konusan Veli Agbaba, Milli Egitim Bakanligi ile Saglik Bakanligi`nin cemaatlere teslim edildigini belirterek, 15 Temmuz`dan ders alinmasi gerektigini söyledi.

15 Temmuz darbe girisiminde Türkiye`nin bir cemaate teslim edilmesiyle yasandigini anlatan Agbaba, sunlari söyledi: "Türk Silahli Kuvvetleri, yargi ve Türkiye`nin diger önemli kurumlari bir cemaate teslim edilmisti. Simdi de çocuklarimiz farkli farkli cemaatlere teslim ediliyor. Çocuklarimiz farkli farkli tarikatlara teslim ediliyor. Dünya aya giderken bizim hükümetimiz tarikatlarla anlasma yaparak çocuklarin egitilmesini tarikatlara emanet ediyor. Tüm dünyadaki devletlerin asil görevi egitimdir. Egitimi bütün çocuklara ulastirmaktir."

"Darbe girsimi olmussa, laiklikten vazgeçildigi için"

Türkiye`deki darbe girisiminin gerçeklesmesinin sebebinin `Laiklikten vazgeçilmesi` oldugunu vurgulayan Agbaba, "Maalesef ülkemizde farkli farkli tarikatlar çikiyor. Simdi ortaya çikan anlasmalari görüyoruz ki, hem yurt konusunda daha önce önü açilmisti, simdi de egitim verilmesi tarikatlara yetki veriliyor. Bu durum hükümete de kar getirmez Türkiye`ye de kar getirmez. Bugünkü tarikatlarin egitimi orta çagda kalan bir zihniyettir. Bütün dünya bilgisayarlarla teknolojiyle egitime geçmisken bizim hükümet çocuklarimizi tarikatlara teslim etmesini anlamak mümkün degil. Hala ders almamislar hala akillanmamislar. Eger bir darbe girisimi olmussa Türkiye laiklikten vazgeçtigi için, Türkiye bir cemaate teslim edildigi içindir. Simdi o cemaat birakildi. Milli Egitim Bakanligi bilmem ne cemaatine, Saglik Bakanligi bilmem ne cemaatine teslim ediliyor. Ama Türkiye bunlara bu duruma teslim olmayacak" dedi.

"Komisyonu kurmak için önerge verecegiz"

Türkiye`deki cemaat yapilanmalariyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde arastirma komisyonu kurulmasi için girisimde bulunacaklarini ifade eden Veli Agbaba, "Önümüzdeki günlerde bu cemaat yapilanmalariyla ilgili TBMM`e bir arastirma önergesi verecegiz. Hem Milli Egitim Bakanligi hem de diger yerlerde acaba bakanligi bakan mi yönetiyor cemaat mi yönetiyor, bakanligi tarikat liderleri mi yönetiyor bunun ilgili bir arastirma komisyonu kurulmasi için bir önerge verecegiz TBMM`ye" dedi.

CHP Genel Baskani Yardimcisi Veli Agbaba ve yanindaki partililer, Ramazan Köyü`ne giderek, burada CHP Tunceli eski milletvekili Kamer Genç`in kabri basinda dua okudu.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli