Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP'li Gürsel Tekin: YSK, 13 seçim kurulu müdürünün görev yerini degistirerek algi üretmeye çalisiyor

CHP'li Gürsel Tekin: YSK, 13 seçim kurulu müdürünün görev yerini degistirerek algi üretmeye çalisiyor

YSK Istanbul'da görev yapan Esenler'inde içinde bulundugu 13 Ilçe seçim müdürünün görev yerlerini degistirdi.

Haber Merkezi: Serkan Basut

CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, YSK'nin son aldigi, "13 seçim müdürü baska illerde görevlendirme" kararina tepki gösterdi. Tekin, "Alinan bu karar, YSK'nin 6 Mayis'ta milli iradeye yaptigi darbenin kilifi ve vesikasidir" diyerek, "13 seçim kurulu müdürünün görev yeri degistirilerek kamuoyu nezdinde bir algi üretilmeye çalisiliyor" iddiasini gündeme getirdi. 

Yüksek Seçim Kurulu Baskani (YSK) Baskani Sadi Güven 31 Mart'ta yapilan Istanbul seçimiyle ilgili olarak dün  açiklamada bulundu. Güven, "Istanbul seçim müdürlüklerinde görev yapan müdürler ve diger sorumlular hakkinda disiplin sorusturmasi baslatilmistir. Seçimlerdeki usulsüzlükler dikkate alinarak 13 seçim müdürü baska illere görevlendirilmistir. Kanuna aykiri görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu baskan ve diger sorumlular hakkindaki suç duyurusu HSK'ya gönderilmistir" dedi. 

TIKLAYIN: YSK Baskani Sadi Güven'den Istanbul seçimiyle ilgili açiklama

Tekin YSK Baskani'nin altina imza attigi karari elestirdi. "Alinan bu karar, YSK'nin 6 Mayis'ta milli iradeye yaptigi darbenin kilifi ve vesikasidir" diyen Tekin, "13 seçim kurulu müdürünün görev yeri degistirilerek kamuoyu nezdinde bir algi üretilmeye çalisiliyor" iddiasini öne sürdü.

"Hiçbir eksigi yok"

Tekin alinan karara dair su görüsü dile getirdi: 

"YSK da biliyor ki 13 seçim müdürünün hiçbir eksigi, gedigi yok. Çünkü yapilan seçimlerde seçim sonucunu etkileyecek en ufak bir usulsüzlük yok. Nitekim YSK Baskani bile 6 Mayis tarihinde alinan kararin altina imza atamadi."

YSK'nin Adalet ve Kalkinma Partisi'nin (AKP) baskisina teslim oldugunu ileri süren Tekin, "YSK üyeleri tarihe sandiga darbe yapan kisiler olarak girdi. Milletimiz tüm olanlari görüyor. 23 Haziran'da sandikta gidecegiz, egemenligin millete ait oldugunu herkese gösterecegiz" ifadesini kullandi. 

Hangi ilçelerdeki seçim müdürleri gönderildi? 

YSK'dan alinan bilgiye göre Istanbul'da görev yapan 13 seçim müdürünün görev yerleri söyleydi;  Atasehir, Sisli, Sariyer, Sultangazi, Beykoz, Besiktas, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Gaziosmanpasa, Atasehir, Bakirköy.

Bu ilçelerin seçim müdürleri YSK'nin son karariyla birlikte baska sehirlerde görevlendirildi. Kaynak T24



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false