Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP’li Sahin Parti suçu isleyerek AKP. Hizmetinde

CHP’li Sahin Parti suçu isleyerek AKP. Hizmetinde

Esenler Belediye Meclisinin Ocak Ayi ikinci oturumunda CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, bundan önceki meclis oturumlarinda rapor oylamasinda önceki oturumlarda yaptigi gibi AKP gurubu ile birlikte hareket ederek oy kullandi.

CHP’li meclis üyesi arkadaslarina muhalefet yapti.

Esenler belediye meclisinde CHP’nin üç meclis üyesi var ama ikisi anlasiyor ve gurup odasinda ortak karar aliyor, o ortak kararla AKP’ye Esenler halki adina muhalefet yapiyorlar. CHP’nin diger meclis üyesi Kemal Sahin ise AKP'li meclis üyeleri ile birlikte elini kaldirarak evet diyor.  Bugün yapilan meclis toplantisinda da yine Sahin grup kararina uymayarak, AKP Meclis üyeleri ile ortak davrandi. Bu duruma CHP’li meclis üyeleri  “yalakaligini bu kadarina pes, yaziklar olsun” tepkisi geldi.
 
Mustafa Usta ve Yüksel Kiliç’in  3 Nolu rapora hayir oyu vermesine karsilik, Kemal Sahin’in evet oyu vermesi üzerine CHP’li meclis üyeleri sert elestiride bulundu.

Sahin, Parti Sucu Islemeye Devam Ediyor
CHP Esenler Belediyesi Meclis Gurup Baskani Yüksel Kiliç, “ bu arkadas sasirmis veya isin içinde baska is var. Kemal Sahin kimin hangi partinin meclis üyesi oldugunu ve kime, hangi zihniyete hizmet yaptigini bugün ögrenmis oldum. Grup odasinda kendisine “3 nolu rapora hayir diyecegiz, meclisten imza yetkisi isteniyor, bize ne biz karakterini bilmedigimiz ve kuskumuz olan birine Esenler halkinin gelecegini teslim edemeyiz. Imza yetkisi vermemizi istedikleri kisi saibelidir ve o kisinin is yerini birlikte inceledik. Is yerinde kaçak isçi çalistirdigini ve birçok olumsuz islerin içinde oldugunu tespit ettik, onun için bu rapora hayir oyu verecegiz dedim. Ama Sayin meclis üyemiz inatla ve kararlilikla bu kisiye yetki verilmesi için oy verdi. “yalakaligini bu kadarina pes, yaziklar olsun” Sahin, parti sucu islemistir, kendisini kimlerin korudugunu önümüzdeki günlerde görecegiz” dedi.  

SAHIN AKP’LILERIN HIZMETINDE OLAN BIRISIDIR
CHP Esenler Belediyesi Meclis Mustafa Usta, “ Sahin ilk defa degil, daha önceden de ayni tutarlilik içinde davranarak AKP’lilerin hizmetinde olan birisidir. Kendisi çok akilli birisidir ve biz AKP’lilerin yanlislarina halk adina, partimiz adina muhalefet yaparken Sahin, ticari ortakligin devami için mücadele veriyor. Bugün ve öncesinde gurup kararlarina uymayan Sahin partimize ve partililerimize ihanet etme gelenegine devam ederek parti suçu isliyor. 
 
SAHIN DAHA ÖNCE AYNI ÖNERGEYE EVET DEDIGI GIBI BU SEFERDE EVET DEDI 
Bakiniz üç nolu rapor daha öncede meclis gündemine gelmisti. 5393 sayili belediye yasasina göre ve belediye isleyisine göre der ki “ayni konuda bir önerge ikinci sefer gündeme getirilemez” fakat bunlar ayni konuda olan ve daha önce gündeme gelen raporu tekrar gündeme getirdiler. Ben bunun yasaya uygun olmadigini söyledim ve meclisi uyardim. Biz bu konuyu gurup baskanimizla inceleyerek bu rapora hayir vermek için karar aldik. Sahin daha önce ayni önergeye evet dedigi gibi bu seferde evet dedi. Bu durumun sonu söyle olacak… Yasaya göre hakim meclis tutanak özetlerini inceliyor ve bir suç varsa dava açiyor. Ben inceledim ve yasaya uyulmadigini gördüm. Simdi bu olayin üstüne gidilmeli ama bizim ilçe baskani bu konularda bilgisiz, kara cahil olursa ve Sahin’ci ise bu dava burada biter. Zaten ilçe baskani adam olsaydi ve halktan yana bir kafa yapisi olmus olsa yiginla dava açardi. Mesela AKP ülkemizi oldugu gibi Esenleri de karanliga gömdü ama ilçe baskaninin kafasi baska islerde oldugu için bundan kimse sorunlarina çözüm bulunacak diye bir beklendi içinde olmamali” dedi.  



  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu