Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

CHP`li Sahinden, AKP`li Sevinç`e Oy

CHP`li Sahinden, AKP`li Sevinç`e Oy

Esenler Belediye Meclisinin bugüne kadar yapilan Komisyon seçimlerinde CHP`li meclis üyeleri her zaman kendi adaylarini çikartarak oy kullandilar.

CHP’li Sahinden, AKP’li Sevinç’e Oy

Esenler Belediye Meclisinin bugüne kadar yapilan Komisyon seçimlerinde CHP’li meclis üyeleri her zaman kendi adaylarini çikartarak oy kullandilar.

Ancak Bugün yapilan bosalan komisyon üyeligine yapilan seçimde; yeni seçilen AKP’li meclis üyesine CHP’li Kemal Sahin neden evet oyu kullandi.

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yili 4. Dönem 2017 Yili Ekim Ayi Meclis Toplantisinin ilk birlesimi 2 Ekim Pazartesi günü, saat 15.00’te gerçeklesti.

Gündem maddelerine geçilmeden önce iki yazili önerge okunarak Baskanlik makamina havale edildi. CHP’lilere ait önergeyi CHP Meclis üyesi Kemal Sahin’in hazirladi. Önergenin içerigi, Turgut reis mahallesinde kurulan pazaryeri ile ilgiliydi.

Diger yazili önerge ise AKP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Necati ILHAN’IN görevinden istifa etmesi idi. Istifa eden Necati Ilhan’in yerine gelen Mehmet Sevinç’in üyeliginin kabulü oylanarak gündemde yerini aldi. Yeni meclis üyesi Sevinç’i AKP gurubu baskan vekili Av Osman Gökçebas, söz alarak yaptigi konusmasinda tebrik ederek basarilar diledi. Ardindan söz alan CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, AKP’li Sevinç’i tebrik ederek görevinde basarilar diledi.

Gündemin 1-2-3-4nolu teklifleri oybirligi ile geçti.5nolu teklif AKP’nin yeni meclis üyesi Sevinç’in komisyonlarda görevlendirmesi konusuyla ilgiliydi. Komisyon görevi oylamasi sirasinda CHP’li meclis üyelerinden Yüksel Kiliç ve Mustafa Usta hayir oyu verdiler CHP’li Kemal Sahin evet oyu için elini kaldirdi. Meclis baskani oy birligi ile kabul edildi dedigi anda CHP’li Kiliç itiraz ederek oy çoklugu ile tutanaklara geçsin dedi. Meclis baskani Gülkiran sasirarak tekrar oylama yapti, Sahin diger CHP’li meclis üyelerinin hayir oyuna ragmen evet oyunu tekrarladi. Oylama oy çoklugu ile meclisten geçti.

6.7 Nolu teklifler oy birligi ile geçti. Raporlar bölümünde ise 1.Nolu rapor oy birligi ile geçti. Gündemde olan bir adet dosya raporu gelmedigi için kendi komisyonuna geri iade edildi.



  • Salı 22 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 22 ° / 17 ° Güneşli
  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu