Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çiftehavuzlar Kentsel Dönüsümde USTA "yapilan isler muglak ve planlara aykiridir"

Çiftehavuzlar Kentsel Dönüsümde USTA "yapilan isler muglak ve planlara aykiridir"

Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü Çiftehavuzlar mahallesinde hak sahiplerine 4 maddelik ferman yazdi. Hak sahiplerine 12 Nisan’a kadar süre tanidi. Mahalle sakinleri ferman maddelerini görüsmek üzere toplandi.

CHP Belediye meclis üyesi insaat mühendisi Mustafa Usta "Burada niyetlerin iyi oldugunu düsünmüyorum, yapilan isler muglak ve planlara aykiridir. Ben sizlerin bir hak magduriyeti yasamamaniz için çalisiyorum. Bizler taraf degiliz, yasalara uymayan ve yanlis uygulamalara karsi görüslerimizi bildirdigimiz gibi gerekli mücadeleyi de bu yönde veririz’’dedi.

Çiftehavuzlar mahallesinde dönüsüm “HAVADA”
 
Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü Çiftehavuzlar mahallesinde hak sahiplerine 4 maddelik ferman yazdi. Hak sahiplerine 12 Nisan’a kadar süre tanidi. Mahalle sakinleri ferman maddelerini görüsmek üzere toplandi.
 
Kentsel Dönüsüm Müdürlügü’nün gözünü diktigi ve ferman yayinladigi yerin hikayesi söyle
 
Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan 8,3 hektarlik bir alan 30.11.2011 yilinda TOKI tarafindan “Gecekondu önleme bölgesi”  olarak ilan edilmisti. 4577 sayili Bakanlar Kurulu kararina istinaden 28.04.2013 tarihli resmi gazetede yayimlanarak 6306 sayili afet riski altindaki alanlarin dönüstürülmesi kanun kapsaminda riskli alan ilan edilmistir.
 
Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü’nün vatandaslara gönderdigi evrakta yazilanlar söyle:
 
“Söz konusu alan ile ilgili kentsel dönüsüm çalismalarina iliskin alternatif çözüm yollari belirlenmistir. Riskli alana iliskin çalismalara hak sahiplerinin %75’inin tercih edecegi çözüm yolu dogrultusunda karar verilecek olup; yazimiz ekinde yer alan talep formunun doldurularak Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm ofisine teslim edilmesi gerekmektedir” denilmektedir.
 
4  Maddelik Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü fermani…
 
1-Belediyemizce mevcut mülkiyet ve imar plani sorunlarinin çözülmesi, önceki imar planlarinin (ikiz nizam 4 kat) çevre ve sehircilik bakanligina teklif edilmesi.
2-Belediyemizce; mevcut mülkiyet ve imar plan sorunlarinin çözülmesi, önceki imar plani olan ikiz nizam dört kattan (1-4)ikiz nizam bes katta (1-5) çikarilmasi için çevre ve sehircilik bakanligina teklif edilmesi.
3-Belediyemizce alan bütününde kentsel dönüsüm yapilmasi.
4-Belediyemizce alan bütününde veya ada bazinda hak sahiplerine ait konutlara mevcut insaat alanini ortalama %80’i bedelsiz olacak sekilde rezerv alanda daireye karsilik daire verilmesi.
(Önce riskli alan ilan edilen yere plan yapilamayacagini yasalar söylüyor) Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü’nün bu teklifine karsilik çifte havuzlar mahallesi hak sahipleri mevzi imar plan çalismasi yaparak teklif götüreceklerini söylediler.
 
 
Iyi niyetli hak sahipleri toplandi, iyi niyetle konustular
 
Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi hak sahipleri Cuma günü aksam saatlerinde toplaniyorlar. Toplantiya 300’ün üstünde hak sahibi katiliyor ve ortak düsüncelerini iyi niyetle anlatiyorlar. Kendilerine bilgi vermek için eski CHP Belediye meclis üyesi insaat mühendisi Mustafa Usta’yi toplantiya konusmaci olarak çagirdilar.  
Hak sahipleri, “Bizler kentsel dönüsümü istiyoruz ama yerimizden edilmeden, komsularimizdan ayrilmak istemiyoruz. Yerinde bir dönüsüm istiyoruz. Magdur olmak istemiyoruz. Bizler komsuluk iliskilerimizin devamini istiyoruz, küçük dairelere yerlesmeyi kabul etmiyoruz. Hakkimiz olanindan daha azinin verilmesini veya hakkimiz olmayani istemiyoruz. Bizler degisik siyasi görüste olanlariz, yillarca bir arada yasadik böyle devam etsin istiyoruz. Mücadelemiz ve taleplerimiz siyasi degil ekonomiktir. Bizler burada parti gözetmeksizin çocuklarimizin yarinlarini düsünerek ortak noktalarda birlestik ve bu düsüncelerle kesin kararlar aldi” diyerek konusmalarini sürdürdüler.
 
YILLARCA BURALARIN KAHRINI ÇEKEN SIZLERSINIZ
 Insaat mühendisi Mustafa Usta, ‘’Insaat Mühendisleri Odasi Esenler, Bagcilar, Güngören bölge sorumlusuyum. Bildiginiz gibi 6306 sayili kentsel dönüsüm yasasi ile Esenlerimizin her bölgesinde dönüsüm basladi. Yapilmak istenen her dönüsümde problemler yasanmaktadir. Bizler mühendislik yeminine sadik kalarak çalisanlariz. Yasal olmayan hiçbir projenin onaylanmasini kabullenmeyiz, onay vermeyiz. Bazi arastirmalarimizda birçok projenin iyi niyetle hazirlanmadigini gördük. Teknik insanlar olarak neyin nasil ve hangi bedellerle yapilacagini bildigimiz için; hak sahiplerini bilgilendirir, proje sahiplerini uyaririz. Simdi sizlere söylüyorum, derneklesin ve birlik içinde hareket edin.Hukukçulardan ve teknik insanlardan bilgi almadan herhangi bir evraka imza atmayin. Yillarca buralarin kahrini çeken sizlersiniz, birilerinin sizlerin yerleri üzerinden rant devsirmemesi için birlik olun. Riskli alan dediginizde, deprem yönünden en çok risk tasiyan dolayisi ile en önce kentsel dönüsüm yapilmasi gerekli olan alanlar aklimiza gelir. Burada yapilacak olan dönüsüm konusunda niyet önemlidir. Burada niyetlerin iyi oldugunu düsünmüyorum, yapilan isler muglak ve planlara aykiridir. Ben sizlerin bir hak magduriyeti yasamamaniz için çalisiyorum. Bizler taraf degiliz, yasalara uymayan ve yanlis uygulamalara karsi görüslerimizi bildirdigimiz gibi gerekli mücadeleyi de bu yönde veririz’’dedi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli