Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇOCUK MECLISI'NDEN 'AKILLI' KARAR

ÇOCUK MECLISI'NDEN 'AKILLI' KARAR

Esenler’deki çocuklarin sesi Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi, 'Yeni Esenler' projesi kapsaminda açilmasi planlanan 'Çocuk Mahallesi'nde, 'Akilli Kafe' ve 'Akilli Kütüphane' yapilmasi için teklif sunulmasi karari al

2009 yilindan beri yerel yönetimlerde çocuklarin sözü olan Esenler Belediyesi Çocuk Meclisi, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Meclis Koordinatörü Ziya Çandir’in açilis ve bilgilendirme konusmalari ile basladi. Çandir, dönem içerisinde yapilmasi planlanan gezi ve faaliyetler hakkinda bilgi verdi.

AKILLI VE GÜVENILIR KAFE ILE KÜTÜPHANE

Meclis'te ilk sözü Çocuk Meclisi Baskani Zeynep Sündük aldi. Sündük, Esenlerli çocuklarin hayali olan akilli, güvenilir kafe ve kütüphane teklifini masaya yatirdi. Sadece çocuklarin kullanimina açik olmasi düsünülen kafenin, giris ve çikislarinda interaktif veli bilgi sistemi, degerler egitimi salonu, güvenilir oyunlar salonu, akilli kütüphane ve etüt odalari yapilmasi talep ediliyor.

ARKADASLARI IÇIN ÇALISACAKLAR

Dönem boyunca yapilacak tüm faaliyet ve projeler için çalisacak olan komisyonlar da olusturuldu. Çocuk haklarindan kültür-sanata, egitimden eglenceye tüm birimler belirlendi. Seçilen 12 komisyon baskani Mart ayinin ikinci haftasinda ilk komisyon toplantilari gerçeklestirerek Esenler’deki çocuklar için çalismaya baslayacaklar.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli