Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇOCUKLARI CEZALANDIRMAYIN!

ÇOCUKLARI CEZALANDIRMAYIN!

Huzurlu Aile Sohbetleri`nde konusan Pedagog Yazar Ali Çankirili, ebeveynlerin çocuklari cezalandirmasinin sorunu ortadan kaldirmayacagini söyledi.

 

ÇOCUKLARI CEZALANDIRMAYIN!

Huzurlu Aile Sohbetleri`nde konusan Pedagog Yazar Ali Çankirili, ebeveynlerin çocuklari cezalandirmasinin sorunu ortadan kaldirmayacagini söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Dr. Kadir Topbas Kültür ve Sanat Merkezi`nde düzenlenen Huzurlu Aile Sohbetleri kapsaminda Pedagog Yazar Ali Çankirili, `Çocuklara Söz Geçirme Sanati` konulu bir seminer verdi.

DOYUMSUZ VE TEMBEL OLURLAR

Uzman Pedagog Çankirili, `çocuklarimiz maddi sikinti çekmesin, baski altinda büyümesin` diyen ebeveynlerin, çocuklarinin her istegini yerine getirmesinin dogru bir davranis olmadigina dikkat çekti. Çocuklari bu sekilde büyütmenin yanlis oldugunu savunan Çankirili, her istegi yerine getirilen çocugun doyumsuz ve tembel olacagi uyarisinda bulundu.

SINIRLAR YOL GÖSTERIR

Çocuklara koyulacak sinirlarin yol gösterici trafik levhalari gibi oldugunu belirten Çankirili, “Aradiginiz adresi bulmak için kim bilir kaç kez yanlis yola girer, kaç kez kaza atlatirsiniz. Dogru ve kabul edilebilir davranislari ögrenmeye çalisan çocuklar için de durum aynidir. Koydugunuz sinirlar yol gösteren levhalar gibidir. Hatta sinirlar, çocuklara korunduklari, güvende olduklari ve deger verildikleri duygusu kazandirir. Aile içi kurallara uymalarini, isbirligi yapmalarini, otoriteye saygi duymalarini saglar, sorumluluk kazandirir" dedi.

CEZA ÇÖZÜM DEGIL

Deneme yanilma yönteminin çocuklar için en iyi ögrenme yöntemi oldugunu ifade eden Çankirili, hata yapan çocugu cezalandirmanin çözüm olmadigini söyledi. Çocuk gelisiminde ve ögretiminde çocuklari rahat birakarak onlara hata yapma ve dogruyu bulma hakki taninmasi gerektigini ifade eden Çankirili, çocuklari kontrol altina almak için cezanin caydirici bir unsur olmadigini anlatti.




  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı