Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DOKUNMADIK BIR SEY BIRAKMAK

DOKUNMADIK BIR SEY BIRAKMAK

Iktidar partisi belediye baskanlarini atadi. Bizi ilçemiz Esenler ve IBB belediye baskana adayi öncelikli olarak ilgilendiriyor.

Onlarda zaten bu ilgiden olsa gerek belediyenin dev ekranlarinda boy gösterdiler!  O ekranlarda sadece iktidarin adamlarinin boy göstermesi bile seçim saibesi olarak yeter de artar bile ama bunu takip edecek muhalefet ilçe baskani olmadigi için biz de fazla dert etmemeliyiz!

Ayni durum meydanin kullanilmasi noktasinda da söz konusudur. Meydani iktidar partisi istedigi zaman istedigi sekilde kullaniyor. Seçim zamani muhalefet partiler orayi kullanmak isteyecegi zaman meydan kullandirma yetkisi kaymakamlikta olmasina ragmen belediye benim edasi ile zabita zoru ile orayi kimseye kullandirmayacaktir. Örnekleri geçmiste mevcuttur.

Bunlar alisilagelen seyler oldugu için kimse ne hikmetse dert etmiyor! Anayasa bile dikkate alinmiyor bizi kim dikkate alsin durumu her yere sirayet ediyor!

Dokunmadik bir sey birakmama iddiasi için her seyden önce çok sey vaat edip, bunun bir kismini stratejik plana kaydedip o bir kismin bir kismini yapip her seye dokunmak iddiasi da alisilagelen ve sirayet eden siyasi salvolardan biridir.

Dokunulan Havaalani Mahallesi kentsel dönüsümü ortadadir! Sikâyetler dernek kurdurma noktasina getirmistir.

Dokunulan hastahane meselesi iktidarin yanlis Suriye politikasinin da etkisi ile kuyruk bekleme sorununa dönüsmüstür.

Dokunulan insanlar meselesi ise bir gazeteci kendi partisinden olmasina ragmen belli sorunlari ortaya çikarttigi için mobbinge maruz kalmis, kendi teskilat insanlarinin da tepkisi ile bagimsiz aday çikma durumuna gelinmistir!

Asil dokunma bütçeye olmustur!

Dokunduk denilen seylerin çogunlugu IBB bütçesi ile yapilmasina ragmen gelir gider bütçesi gerçeklesmeleri hiç tutmamis, bütçe sürekli açik vermis,14.264.058 TL tutarinda faiz giderine ulasilmis, 2010 yilinda 35.258.258 -TL olan borç stogu 2017 yilinda 226.930.849-TL' ye çikmistir.

Yavuz Selim Mahallesi kentsel dönüsümüne de dokunup onu akamete ugratan belediye yönetimi askeri alana da dokunmus olup orayi da dokunulduguna pisman etmeye hazir durumdadir!

Saga sola dokunmak yerine ilk önce stratejik plana bir dokunun da performans ve faaliyet raporu iliskisi tam saglansin, çöp, kaldirim ve kentsel dönüsüm için söylenenler birbirini tutsun.

Dokunmadik bir sey birakmadik iddiasi; kedi bu kadar ise ciger nerede, ciger bu ise kedi nerede sorusunu sormayi hak etmektedir.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli