Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

EDIM`E 5 TON TEMIZLIK MALZEMESI

EDIM`E 5 TON TEMIZLIK MALZEMESI

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü, atik yaglardan elde ettigi gelirle 5 ton temizlik malzemesini, EDIM Hayir Market`e teslim etti.

EDIM’E 5 TON TEMIZLIK MALZEMESI

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü, atik yaglardan elde ettigi gelirle 5 ton temizlik malzemesini, EDIM Hayir Market`e teslim etti.

Esenler Belediyesi, “Her atik çöp degildir” sloganiyla hayata geçirdigi geri dönüsüm projesinin meyvelerini toplamaya devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün, 2010 yilinda baslattigi bitkisel atik yaglarin toplanmasi projesi kapsaminda EDIM Hayir Market’e 5 ton temizlik malzemesi teslim edildi. Proje sayesinde hem atik yaglar temizlik malzemesine dönüstü, hem de ihtiyaç sahibi vatandaslar, temizlik malzemesi ihtiyaçlarini karsilamis oldular.

ATIK YAG DÖNÜSÜMÜ NEDEN ÖNEMLI?

Lavaboya ve çevreye dökülen atik yaglar kanalizasyon sistemindeki su yüzeyini bir film tabakasi gibi kaplayarak, oksijen transferini önlemekte, su altindaki canli varliklarin ölümüne neden olmakta. 1 litre atik yag, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Proje ile bitkisel atik yaglarin hanelerde ve is yerlerinde ayri ayri toplanmasi saglanarak, lavaboya ve çevreye dökülmesi engelleniyor. Bitkisel atik yaglar bu sekilde hem ekonomiye kazandiriliyor, hem de çevre kirliliginin önüne geçilerek su ve toprak kirligi önlenmis oluyor.

ESENLER DÖNÜSÜYOR

Öte yandan Esenler`de geri dönüsüm çalismalari da hiz kesmeden devam ediyor. Okullarda “Geri Dönüsüm Toplama, Plastik Kapak Toplama ve Atik Pil Toplama” projeleri ile ögrencilerin geri dönüsüm sürecine dahil olmasi saglaniyor. Ayrica geri dönüsümden elde edilen binlerce defter, her egitim-ögretim yili basinda ilçedeki ögrenim gören ögrencilere ücretsiz olarak dagitiliyor.

Çevreye duyarli vatandaslar, bitkisel atik yaglarin toplanmasi hakkinda detayli bilgi almak için; Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün (0212) 440 09 15 ve 17 numarali telefonlarina basvurabilirler.



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false