Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esad`i gönderelim derken ülkeyi kaybediyorduk

Esad`i gönderelim derken ülkeyi kaybediyorduk

Bizi öyle bir tufaya düsürdüler ki, salt Kürt devletinin kurulmasi, ülkenin bölünmesi degil, daha beterini gördük? Neredeyse ülkeyi kaybediyorduk!

Murtaza Demir yazdi; Esad`i gönderelim derken ülkeyi kaybediyorduk

Bizi öyle bir tufaya düsürdüler ki, salt Kürt devletinin kurulmasi, ülkenin bölünmesi degil, daha beterini gördük… Neredeyse ülkeyi kaybediyorduk!

Vahabi çetelerini destekleme nedenimiz, Suriye’yi bölmekti. Bu hevesimizi fark eden üst akil;“gir, müdahil ol, kazanacaksin, arkandayiz” dedi. Bir heves, bir hayal ugruna Suriye iç savasina müdahil olduk. Girdik; milyonlarca mülteci yarattik, insanoglunun büyük sefaletini, çocuk cesetlerinin kiyilarimiza vuran dramlarini gördük! Öldük, öldürttük!..

Kafamizda “Alevi-Sünni” baglaminda ikiye bölünmüs Suriye düsü vardi. Sünni Suriye’yi Türkiye’ye bagimli duruma getirecek, Musul’a uzanacak, Osmanliyi diriltmeye oradan baslayacaktik. Topraklarimizi büyüterek, Cumhuriyetin ve kazanimlarinin nasil bir ihanet oldugunu somut olarak gösterecektik…

Oysa “gir” diyenler, Kurtulus Savasinda kuyrugunu kistirip kaçan emperyalistlerdi. O gün yapamadiklarini bugün gerçeklestirmek üzere tuzak kurmuslardi. Biraz tarih okusak, azicik diplomasi bilsek tuzagi görecek, elimizin tersiyle itecektik ama ne yazik ki, digerleri gibi bu tuzagi da göremedik. Gören, uyaran, bas bas bagiranlari duymadik. Israr edenlere iftira ettik, kumpas kurduk. Fetö’yle bir olup hapishanelerde çürüttük! Çünkü o bagiranlar, solcu, komünist ve müzmin muhaliflerdi. Gereksiz adamlardi, anlamazlardi…

Muhalifleri dinlemedigimiz için boyumuza kadar pislige battik!

Bastaki yanlisimiz nedeniyle simdi tekrar Suriye’deyiz… Bu kez ISID’le düsman, ÖSO’yla dostuz; ölmeye, öldürmeye devam ediyoruz!

Yanlisi düzeltebilecek miyiz, sag salim çikacak miyiz?Neden durduk yerde (evet, durduk yerde) ölüyor, öldürüyoruz? Neden Suriye’yi karistirdik,Israil’in güvenligi adina, zayif-istikrarsiz, bölünmüs Türkiye; zayif-istikrarsiz, bölünmüs Suriye isteyenlerin oyununa mi geldik?

BIZ APTAL MIYIZ

Hayir; aptal falan degil; mezhepçi, gerici ve cahiliz! Özellikle mezhepçilik aklimizi örttügü için bir adim ötesini göremiyor, düsünemiyor, fatura üstüne fatura ödüyoruz... Fetö olayinda da öyle olmadi mi? Elin iti zaaflarimizdan yararlanip bizi olmadik belalara sürüklemedi mi? Tuzaklara çekip, agzimiza s…madi mi?

Nasil kandirildik?

Bize, "Islam cografyasina demokrasi filan getirelim" dediler... "Arap Bahari" mucibince;"büyüksün, küresel lidersin, yaparsin, esin meninden yoktur" diyerekten BOP Es Baskaligini da bana verdiler. Düsünebiliyor musunuz; Ortadogu cografyasinda ABD Baskaniyla ayni statüdeydim .

Havaya gireyim; Arabistan, Katar, Biz… Oturup oldukça "Stratejik Derinlikli" bir proje hazirladik.(Yoksa Israil ve ABD hazirlamisti da bize mi öyle gelmisti? Neyse geçelim bu tür münafikliklari...) Suriye’yi yarip, Sii Hilalini berhava edecek, aksam namazini Sam`da kildiktan sonra Arabistan`a ulasacaktik.

Meger Arap çöllerinde serap görüyormusuz!

Biz, “buradan vurup, Esad’i bertaraf ettikten sonra Arabistan`a ulasalim” diyerek debelenirken, adamlar Suriye sinirimizda bir Kürt Devleti kurmasin mi? Üstelik “ISID’le savasmaya gidiyoruz” diyerekten bizim iznimizle Türkiye topragini kullanarak… Dimyat’a pirince giderken olduk mu evdeki pirinçten... Hadi ona da “neyse” dedik ama simdi de Türkiye’nin Kürt bölgesini istiyorlar.

Beterin beteri yani… Biz halisane niyetlerle “Ortadogu’yu demokrasiyle tanistiralim” derken (sanki ben demokratim da), efelendigim ABD ve “van minut” diyerek azarladigim Israil gavurubizi öyle bir tufaya düsürdü ki, salt Kürt devletinin kurulmasi, ülkenin bölünmesi degil, daha beterini gördük… Neredeyse ülkeyi kaybediyorduk!

 ‘ESAD’I GÖNDERELIM’ DERKEN BIZ GIDIYORDUK!

Sadece ‘kâfirin’ tuzagina düsmedim ki, esas facia içerde… Biz Osmanliyi diriltelim, Yavuz’u, Osman’i yasatalim” derken, duble yol, köprü, saray, cami yaparken ‘bizim alni secdeye degen ortaklar’ arkamdan neler çevirmisler neler…  

 “Toplumun yüzde doksani aptal” diyen Aziz Nesin’i, “ben solcunun sahtekârini, hainini hiç görmedim ama bu ‘dindarim’ diyenler var ya, bunlarin yüzde doksani sahtekârdir” diyen Yasar Nuri Öztürk’ü hiç sevmezdim, oysa ne kadar da hakliymis rahmetliler…

Örnegin en dindarimiz olan Fetö… Adamin hain oldugunu, ABD’nin Israil’le bir olup bana tezgâh kuracaklarini nereden bilebilirdim ki… Ben müneccim miyim? Yarindan tezi yok ENSAR rezaletini aklayan Hayrettin Karaman’i müneccimbasi, Ebusuud’dan daha basarili olanMehmet Görmez’i halife-i ruyi zemin olarak atayacagim. O zaman kandirsinlar da görelim!

Demokrasiyi ve laikligi düsmanlastirip, ISID`e, ÖSO’ya, FETÖ’ye umut baglayan kafa, bu kafa dostlar… Türkiye’yi bu kafa yönetiyor.

Murtaza Demir

Odatv.com



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli