Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler Ak Parti Dernek Baskanlarini Bölüyor

Esenler Ak Parti Dernek Baskanlarini Bölüyor

2014 yerel seçim hazirliklari ilçemizde tüm hiziyla devam ediyor. Esenler Ak Parti Içe Baskanligi 1 Ekim 1 Kasim tarihleri arasinda Esenler Belediye Baskan aday adayligi ve Esenler Belediye Meclis üyeligi aday adaylik basvurularini tamamladi

Ancak son anda yapilan olagan üstü toplanti sonucunda Belediye Baskan aday adayligi sürecini sonlandirirken Belediye Meclis üyeligi aday adayligi sürecini ise 1 Aralik tarihine kadar uzatti.

Ak Parti’de Son gelismeler gösteriyor ki. Esenler’de ve Istanbul’da seçim stratejilerinde degisiklik yapildigi görülüyor. Esenler’de Belediye Baskan aday adayligina birkaç müracaat yapilmasi beklenirken, sadece mevcut Belediye Baskani aday adayligini ilan etti. Ancak Meclis üyeligi aday adayligi kanaatimce gerekli ilgiyi ve beklenen müracaata ulasmadigi için sürecin uzatildigi tahmin ediliyor.

Süphesiz Istanbulda tüm Partilerde oldugu gibi özellikle Ak Parti’de de Mustafa Sarigül faktörünün netlesmesi sonucunda Istanbulda seçim stratejilerini bu yönde olusturacaklari yadsinamaz bir gerçek . Sarigül’ün 9 Kasim’daki Ankara çikartmasi Istanbuldaki tüm gözleri 9 Kasim’da Ankara’da gerçeklesecek Sarigül sölenine çevirdi. Genel kanaat Istanbul, Sarigül’un olacak seklinde. Degerlendirmeler basladi bile…

Gelelim yasadigimiz sehre Esenler stratejik öneme haiz bir ilçe Esenler’in mutlaka meclis aritmetigi degismeli mecliste Baskan yardimcisi Faruk Aydinin Esenler Saadet Partisi meclis üyesi çikartamayacak sözleri son yayinlalan ilçeler seçim anketinde Ak Parti %47 den %45 e düserek 2 puan kaybettigi Saadet Partisi ise %18 den %20 yükselerek Ak Partinin kaybettigi 2 puanin Saadet Partisinin aldigi yönde degerlendiriliyor.

Mustafa Sarigül’un Istanbul stratejisi Esenlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ninde minimun 5-6 puan oylarini arttiracagi tahmin edilirken olasi seçim sonuçlarinda Göksu’un 8-9 puan oy kaybedecegi belirtiliyor.

Bu durumda meclis aritimegi çok farklilasarak Göksu’nun mevcut ilk döneminde Esenler disina yapmis oldugu savurganligi yeni dönemde yapamayacagi asikar.

Esenler’de faaliyet gösteren Stk’lar Siyasete göz kirparken adaylik müracaatinda bulunmasi muhtemel Dernek Baskanlarinin suskunlugu bu süreci destekliyor. Özellikle Esenler Dernekler Federasyonu Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisini, Baris ve Demoksi Partisi, Milliyetci Hareket Partisi,  Saadet Partisi, Türkiye Degisim Hareketi ve son olarak Büyük Birlik Partisini ziyaret ettiler.

Ancak parti ziyaretlerini ilk Ak Partiden baslanacagi hesap edilirken defalarca Ak Partiden randevu taleplerinin henüz sonuçlanmamis olmasi Esenler Ak Parti ve ESDEF arasinda soguk rüzgarlarin esmesine sebebiyet vermeye devam ediyor.

ESDEF bu süreçte Esenler Ak Parti’den israrla taleb ettigi randevuyu devam ettirip ettirmeyecegi süreçte belirleyecegi yol haritasi merakla izlenilmeye ve takip edilmeye devam ediliyor. Kayseri,Kastamonu, Malatya, Tokat, Yozgat ve Sinop Dernek Baskanlarinin aday adayliklari kabul edilirken Özellikle Esenler Ak Parti’de adaylik müracaati yapmasi beklenen ESDEF üyesi Dernekler Erzurum, Çorum, Bayburt, Rize, Adiyaman, Giresun, Rumeli, Gümüshane ve Ordu Ak Partide sürecin 1 araliga uzatilmis olmasi bu derneklere gün dogdu seklinde yorumlaniyor. Ufukta meclis üyeligi aday adayliklari olup olmayacagi son güne kadar merak edilecektir.

Ak parti ESDEF’in randevu talebini bekletiyor olmasi mevcut Derneklerde hayal kirikligina sebebiyet versede süreçte nasil bir tavir sergileyecekleri merak konusu.

2014 yerel seçim sürecini siz sevgili okuyucularimizla beraber tüm yalinligiyla izlemeye ve kamoyunu bilgilendirmeye devam edecegiz.

Kalin Saglicakla 

 Serkan BASUT       

03.11.2013 



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli