Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenler Ana Fatma Cemevinden Dayanisma Kahvaltisi

Esenler Ana Fatma Cemevinden Dayanisma Kahvaltisi

Esenler Tuna Mahallesi Ana Fatma Cemevi Kültür Derneginin düzenledigi birlik ve dayanisma kahvaltisinda, siyasiler, yerel gazeteciler ve alevi yurttaslar bir araya geldi.

Esenler Tuna Mahallesi Ana Fatma Cemevi Kültür Derneginin düzenledigi birlik ve dayanisma kahvaltisinda, siyasiler, yerel gazeteciler ve alevi yurttaslar bir araya geldi.
 
Kahvaltili toplantiya, Esenler HDP Belediye es baskan adayi Celal Alphan, Millet ittifaki meclis üyesi adayi Cafer Turna, Esnaf Oda baskani Sükrü Sahin, Ana Fatma Cemevi Kültür Derneginin Baskan ve yöneticileri, yerel gazetecilerle birlikte alevi yurttaslar katildilar.
 
TURNA: ZALIMIN ZULMÜNE KARSI SEVGI DILI
Alevi Kültür Derneginin kahvaltisinda konusan Millet ittifaki meclis üyesi 1. Sira adayi Cafer Turna, zalimin zulmüne karsi sevgi diliyle konusmaya devam edecegini söyledi. Turna, “Böylesine ayrimciliklarin yapildigi bir dönemde en çok zarari gören bu ülkenin mazlumlari oluyor. Bizler, zalimin zulmüne karsi yine sevgi dili ile konusmaya devam edecegiz. Esenler’de yasayan alevi yurttaslarimizin cem evi sorunu aslinda Türkiye’nin kanayan yarasidir. Bu sorun temel sorunlardan birisidir.  Yillardir çözülemeyen bu sorunumuz, bu gidisle de çözülemeyecegi gözüküyor. Bin yili askin bir süredir bu topraklarda kendi hukuklari ile yasayan aleviler, kendi geleceklerini, sözlü geleneklerini yazili geleneklere tasimis ve büyük mücadelelerle bugünlere gelenek ve göreneklerini tasiyarak yasatmislardir. Aleviler hükümetlerden demokratik taleplerde bulunmus, hakli talepleri bugüne kadar karsilanmamistir. Hep vaatler verilmis, sorunlarin çözümleri için sözler verdiler ama bugüne kadar Alevilerin hiçbir sorunu çözülemedi, verilen sözler maalesef tutulmadi.
 
“CEMEVI IÇIN MÜCADELE VEREN ARKADASLARIMI KUTLUYORUM”
Esenler’de dört alevi dernegi hakli talepleri olan ve defalarca cemevi talebinde bulundular ama bir sonuç alamadiklari ortada. devlet Alevilerin inançlarina müdahalede bulunarak, cemevlerini ve cemlerini yasaklayarak ayrimcilik yapmistir. Aleviler yasakçi devlet anlayisi ile karsi karsiya gelmistir. Tüm bu zorluklara ragmen Esenler’de cemevi için mücadele veren arkadaslarimi kutluyorum, onlarin her zaman yanindayim. Bizler siyasiler olarak bu arkadaslarimizin hakli talebi olan cemevi yerinin alinmasi için elimizden ne geliyorsa o katkiyi sunmak görevimizdir. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk “ dedi.

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı