Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler, ”Biz Anadoluyuz Projesi” Misafirlerini Agirladi

Esenler, ”Biz Anadoluyuz Projesi” Misafirlerini Agirladi

Esenler Kaymakamligi ve Esenler Belediyesi, Içisleri Bakanligi tarafindan yürütülen ”Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsaminda Diyarbakir, Hakkari ve Sanliurfa illerinden Esenler’e gelecek olan 204 ögrenci ve 20 refakatçi personel misafirlerini bekliyor

Ilçe Kaymakami Adil Karatas baskanliginda Kaymakamlik Toplanti Salonunda yapilan toplantida; ilçede agirlanacak olan misafir ögrenciler için yapilmasi planlanan organizasyonlar, Proje Yürütme Kurulunca degerlendirildi.

Yürütme Kurulu Toplantisina, Kaymakam Adil Karatas ve Yazi isleri Müdürü Mehdi Das ile birlikte Proje Yürütme Kurulunda yer alan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Ilçe Emniyet Müdürlügü, Esenler Belediyesi, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü, Esenler Dernekler Federasyonu ve yerel basin olarak yer aldi.

Içisleri Bakanligi tarafindan yürütülen ”Biz Anadolu’yuz Projesi”  kapsaminda Diyarbakir, Hakkari ve Sanliurfa illerinden gelecek 204 ögrenci ve 20 refakatçi personel  Esenler’de misafir edildi. 21-24 Mart tarihleri arasinda Esenler’e gelecek olan ögrenciler Kaymakamlik tarafindan Havaalaninda karsilandi.

Dörtyol Meydani’nda kendilerini misafir edecek Esenler’li ögrenciler tarafindan karsilanacak misafir ögrenciler, Esenler Kadir Topbas Kültür Merkezi’nde kültürel faaliyetlerde yer alacak. Esenler Belediyesi Kültür Müdürlügü’nün ESEV Korosunca bir konser verilmesi planlanan ögrencilere Kaymakamlik ve Esenler Belediyesi tarafindan çesitli hediyeler takdim edildi.

Ilçede 3 gün süreyle misafir edilecek ögrenciler, Valilikle Istanbul’un tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

3 günlük ziyaret sonrasi yine ögrenciler havaalanindan memleketlerine ugurlandi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli