Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Esenler Çocuk Sokagi yine tez konusu oldu

Esenler Çocuk Sokagi yine tez konusu oldu

Istinye Üniversitesi Ögretim Görevlisi Bahar Yazgan, dünyada bir ilk olan ve Esenler Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ?Çocuk Sokagi? projesiyle ilgili ?Istanbul Ilinde Çocuk Dostu Kent Için Mekân, Çevre, Tasarim, Gelisim Eksenli Bir Proje: ?Esenler

Esenler Çocuk Sokagi yine tez konusu oldu

 

Istinye Üniversitesi Ögretim Görevlisi Bahar Yazgan, dünyada bir ilk olan ve Esenler Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Çocuk Sokagi” projesiyle ilgili “Istanbul Ilinde Çocuk Dostu Kent Için Mekân, Çevre, Tasarim, Gelisim Eksenli Bir Proje: “Esenler Çocuk Sokagi Örneginin Incelenmesi” isimli bir tez hazirladi.

DÜNYADA ILK

Esenler Belediyesi’nin yasanabilir ve sürdürülebilir bir ilçede çocuklarin gelisimlerini oyunla desteklemek, yasadiklari mekânda iletisim ve aidiyet duygularini güçlendirmek ve çocuklar için güvenli bir mekan olusturmak için hayata geçirdigi  “Çocuk Sokagi” projesi, bir kez daha akademik bir arastirmaya konu oldu. Arastirmayi yapan Istinye Üniversitesi Ögretim Görevlisi Bahar Yazgan, Çocuk Sokagi Projesi’nin esi benzeri olmayan bir proje oldugunu söyleyerek, “Çocuk Sokagi projesi sadece Türkiye’de degil, dünyada da bir ilktir. Dünyada benzerleri var fakat haftanin belirlenmis bir günü veya kontrollü geçisle trafige kapatilan sokaklarda yapilan uygulamalar var. Esenler Çocuk Sokagi ise 7/24 saat trafige kapali ve güvenlik kaygisi bulunmayan anne ve çocuklarin, proje ile mahalleden memnuniyetinin çok yüksek olmasi sonucu ortaya çikmis ve projenin yayginlastirilmasi gerektigi verilerle ortaya çikmistir. Tezin veri sonuçlarina göre gelistirilen öneriler çerçevesinde yeni Çocuk Sokagi projelerinin Türkiye’de ve dünyada artmasi, çocuk dostu kentler için yerel yönetimlerin görevi olmalidir” dedi.

TEZ SONUCU PAYLASILACAK

Yazgan çalismasinda, “Çocuk Sokagi”ni kullanan 4-5 yas okul öncesi egitim alan çocuklar ve annelerinin projeden ve mahalleden memnuniyetlerini arastirmak ve onlarin istek ve önerilerini ortaya çikarmayi amaçladigini belirterek,  arastirmasinin sonuçlari ile açilmasi planlanan yeni çocuk sokaklari için tüm kullanicilarin tam katilimiyla, istek ve görüsleri alinarak, tasarlanacak yeni Çocuk Sokagi projeleri için yol gösterici özellikte oldugunu ifade etti.

Esenler Sehir ve Düsünce Merkezi’nin web sitesinde de yayinlanacak olan tezin sonuçlari halkla da paylasilacak.

ÇOCUKLAR SOKAKTA, GÜVEN IÇINDE OYNUYOR

Esenler Ilçesi Menderes Mahallesi 330. Sokakta bulunan “Çocuk Sokagi”nda  çocuk oyun düzenekleri, oyun merkezi, çocuk kütüphanesi, çocuk sinemasi, Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü yer aliyor. Trafige kapali olan “Çocuk Sokagi”, ailelerin sokakta oynayan çocuklarini internet üzerinden 24 saat izleyebilmelerine de olanak sagliyor.



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli