Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenler'de açilacak Spor Külliyesi ve Spor Vadisi ile ilçe adeta bir 'Spor Sehri' olacak...

Esenler'de açilacak Spor Külliyesi ve Spor Vadisi ile ilçe adeta bir 'Spor Sehri' olacak...

Esenler Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile birlikte spora ve sporcuya yaptigi yatirimlarina iki yeni halka daha ekliyor. Projeleri hazirlanan Spor Külliyesi ve Spor Vadisi'nin hizmete girmesiyle birlikte sporu

 Çocuk parklari ve sosyal tesisleri ile tüm sporseverlere hitap edecek bu alanlar, 7’den 77’ye spor yapmak ve eglenceli vakit geçirmek isteyen tüm vatandaslara hizmet edecek.

SPOR KÜLLIYESI'NDE NE ARARSANIZ VAR

Kemer Mahallesi'nde, mevcut TEIAS Trafo Merkezi'nin bulundugu toplam 251 bin metrekarelik alanda açilacak Spor Külliyesi'nin içinde yok yok... Spor Külliyesi'nde; futbol takimlarinin antrenmanlarini yapabilecekleri 13 adet "Futbol Sahasi", futbol antrenmanlarinda önemli bir yeri olan kumda çalisma için "Kaleci Kum Havuzu", 5 bin 339 seyirci kapasiteli "Esenler Stadyumu", "Esenler Spor Merkezi", "Spor ve Fitness Salonu", "Kamp Egitim Merkezi", "Esenler Erokspor Lisesi", "Otel", "Yurt", "Cami", "Çocuk/Genç Spor Etkinlik ve Oyun Alanlari", yesillikler içinde "Yürüyüs ve Dinlenme Alanlari" ve 278 araçlik "Otopark" yer alacak. Ayrica Spor Külliyesi içinde açilacak "Erokspor Meydani" da, prestijli bir karsilama mekâni ve özel günlerde toplanilabilecek yemyesil bir açik alan olacak.

SPOR VADISI DE GELIYOR!

Askeri alanda kurulacak 33 bin metrekarelik Spor Vadisi de spor kulüplerinin vazgeçilmezi olacak. Idari birimlerin yer alacagi alanda, uluslararasi standartlara uygun iki adet "Futbol Sahasi" ile birlikte; "Sporcu Saglik Merkezi", "Fitness Salonu", "Spa Alani", "Soyunma Odalari", "Konferans Salonu", "Spor Müzesi", "Sporcu ve Teknik Ekip Yatakhanesi", "Yemekhane", "Eglenme ve Dinlenme Alanlari" ve "Otopark"i ile tam donanimli hizmet verecek.

GÖKSU: ESENLER BIR SPOR SEHRI OLACAK

Esenler'de 7'den 77'ye herkesi sporla bulusturmayi amaçladiklarini belirten Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Istiyoruz ki her yastan vatandasimiz kendi ilçesinde gönlünce, bol bol spor yapsin, saglikli ve zinde nesiller yetissin. Iste bu amaçla 2009 yilindan bugüne futboldan basketbola, kosudan dövüs sporlarina ve satranca kadar Esenler'de düzenledigimiz onlarca proje ile sporu tanitiyor, gelistiriyor, sporcu yetistirmeye ve sampiyonlar çikarmaya devam ediyoruz" dedi.

Spor Külliyesi ve Spor Vadisi ile birlikte Esenler'in bir "Spor Sehri"ne dönüsecegini kaydeden Göksu, "Spor Külliyesi ve Spor Vadisi bizi çok heyecanlandiriyor. Bu proje hayata geçtiginde Esenler'de sagligi elverip de spor yapmayan kimse kalmayacak insallah. Spor Külliyesi, futbol sahalarindan egitim merkezlerine, yesillikler içinde meydanindan camisine ve lisesine kadar çok büyük bir bütünü içinde barindiriyor. Bu yönüyle burasi için bir 'Spor Külliyesi' diyoruz. Esenler'de mümkün olan tüm alanlarimizda, sehrin sosyal ve sportif dönüsümüne katki saglayacak projeler hayata geçirmeyi sürdürecegiz" ifadelerini kullandi.



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı