Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esenler’de cemevi yapimi için umut yeserdi

Esenler’de cemevi yapimi için umut yeserdi

Esenler’de bir cemevi yaptirmak için bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Esenler Cemevi, Anadolu Canlar Cemevi ve Esenler Haci Bektas-i Veli Cemevi, yaptiklari ortak açiklamada Esenler’de yasayan Alevi canlar için bir umut yeserdigini ve hep

Esenler’de faaliyet yürüten Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Esenler Cemevi,  Anadolu Canlar Cemevi ve Esenler Haci Bektas-i Veli Cemevi, Esenler’de cemevine kavusabilmek için çalismalara basladi. Esenler Haci Bektas-i Veli Cemevi’nde bir araya gelen üç cemevinin temsilcileri, cemevinin yapim süreci ile ilgili toplanti yapti. Toplantinin ardindan yapilan ortak açiklamada su ifadelere yer verildi:

“BU UMUDU BÜYÜTMEK HEPIMIZIN GÖREVI”

Kamuoyuna Duyuru

Sevgili Canlar uzun bir süredir hasretini çektigimiz Esenler de Cemevi istiyoruz siariyla çiktigimizda yolda mutlu sona Cemevimize kavusmak üzereyiz. Belediye Baskani Sn. Tevfik Göksu ve yetkili arkadaslarin Cemevi yapim sözü üzerine bugün Esenler Haci Bektas-i Veli Cemevinde bir araya gelen Anadolu Canlar Cemevi, Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi Esenler Cemevi ve ev sahipligini yapan Esenler Haci Bektas-i Veli Cemevi toplanti yaparak Cemevi yapimi süreci ile ilgili görüsmelerde bulundu. Üç kurumumuzda ortak irade ile Cemevi yapimi noktasinda mücadele ve hizmet edecegini belirtti. Toplumumuzun ve bizlerinde birlik arzusunu çektigimiz bu günlerde Esenler de yasayan Alevi canlarimiz için bir umut yeserdi, simdi hep birlikte bu umudu yüceltmek ve büyütmek hepimizin görevi. Yillardir süre gelen Alevi hak mücadelemizde sürecin takipçisi olacagimizi bos vaatlere, aldatilmaya, oyalanmaya müsaade etmeyecegimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Toplanti da ayrica yöre köy derneklerimiz ile toplanti ve sonrasinda üç kurumumuz ortak kitlesel bir etkinlik yapmasi kararlastirildi. Basta kurum baskanlarimiz Kazim Erdogan, Cemal Özdemir ve Fahrettin Erdogan olmak üzere Cemevi yapim sürecinde emek sarf eden yüregini gönlünü katan tüm canlarimiza tesekkür ediyoruz kamuoyuna saygiyla duyuruyoruz.



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false