Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Esenler'de Coskulu 29 Ekim Kutlamasi

Esenler'de Coskulu 29 Ekim Kutlamasi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 95’inci yil dönümü, tüm Türkiye’de oldugu gibi Esenler’de de çesitli etkinliklerle kutlandi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 95'inci yil dönümü, tüm Türkiye'de oldugu gibi Esenler'de de çesitli etkinliklerle kutlandi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 95'inci yil dönümü, Esenler'de çesitli etkinliklerle kutlandi. Dün Dörtyol Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk birakilmasiyla baslayan etkinlikler bugün de devam etti. Törene Batman Valiligine atanan Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, belediye baskan yardimcilari, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan tören, Kaymakam Sahin'in konusmasiyla devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin daha iyi noktalara gelmesi için herkesin elini tasin altina koymasi gerektigine vurgu yapan Kaymakam Sahin, "Cumhuriyet'in kurulusundan bu yana büyük mesafeler katettik. Ancak geldigimiz nokta ile yetinmemiz mümkün degildir. Hedeflerimiz büyük. Tarih boyunca mazlumlarin siginagi olan Türk Devleti'nin daha da güçlenmesi için gayret etmeliyiz. Dosta güven, düsmana korku veren bir Türkiye hepimizin hedefi olmalidir. Büyük Türkiye hedefine ulasmak için en kiymetli varligimiz olan insanimizi iyi yetistirmeliyiz. Iste bu noktada ögretmenlerimize büyük görevler düsüyor. Çocuklarimizi milli, manevi ve kültürel degerlerini benimseyen, vatanini, milletini seven ve üzerine düsen sorumluluklarin bilincinde vatandaslar olarak yetistirmeliyiz. Saglam bir karakter ve kisilige, hür düsünceye ve genis bir dünya görüsüne sahip nesiller yetistirmek hedefimiz olmalidir. Bu sekilde yetistirilen bir nesil toplumun refah ve mutlulugunu artiracak, iktisadi, sosyal ve kültürel kalkinmayi saglayacaktir" ifadelerini kullandi.



  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli