Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler'de Imamoglu izdihami

Esenler'de Imamoglu izdihami

IBB'nin seçilmis Baskani Ekrem Imamoglu, Esenler'de konusma yapacagi platforma ulasamadi, vatandaslara sokak çiçekligi üzerinden seslendi.

Esenler'de tam bir Imamoglu izdihami yasandi.

Dörtyol Cumhuriyet Meydan girisinde baslayan sevgi seli coskuya neden oldu. Konusma yapacagi platforma ulasamayan Imamoglu, yasanan izdiham nedeniyle önce alandaki bir binaya sigindi, daha sonra polis kordonu altinda bir sokak çiçekliginin üzerine çikarak, seyyar hoparlör yardimiyla halka seslendi. ''Ben size baris, mutluluk, özgürlük vadediyorum. Ben size, Ramazan ayinin maneviyatinda ne varsa 365 gün onu vadediyorum'' diyen Imamoglu, yine polis kordonu esliginde alandan ayrilabildi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin (IBB) seçilmis Baskani Ekrem Imamoglu Sariyer, Sisli ve Üsküdar'da katildigi etkinliklerden sonra solugu Esenler'de aldi. Esenler Meydani'nda toplanan binlerce vatandas, Imamoglu'nu, ''Hak, hukuk, adalet'' ve ''Ekrem Baskan'' sloganlariyla karsiladi. Imamoglu'nun araci, yogun kalabalik nedeniyle konusma yapacagi platforma uzak bir noktada durmak zorunda kaldi. Imamoglu, vatandaslarin izdihama varan ilgisi nedeniyle yol alamadi. Alanda kurulan kitap standina giren Imamoglu, çevik kuvvet esliginde yakindaki bir binaya alindi. Daha sonra binanin önüne çikan Imamoglu, kalabaliga, ''Benim güzel hemsehrilerim, sizden bir istegim var. Polis kardeslerimize yardimci olun, suradan bir koridor açalim, karsimdaki yükseltiye çikip size sesleneyim'' dedi. Polis kordonu esliginde ve ''Ekrem Baslan'' sloganiyla alandaki çiçekligin üzerine çikan Imamoglu, seyyar hoparlör yardimiyla coskulu kalabaliga su sözlerle seslendi:

''KENDIMI SIZE, SIZI ALLAH'A EMANET EDIYORUM''

''Arkadaslar sessizlik. Sessizlik kurban olurum. Sakin, sakin. Bir. Hepinizi çok seviyorum. Iki. Burada olan, olmayan herkesi çok seviyorum. Üç. Herkese, kim ne derse desin sevgi dili anlatin. Herkese selamimizi, sevgimizi, saygimizi anlatin. Ben size baris, mutluluk, özgürlük vadediyorum. Ben size, Ramazan ayinin maneviyatinda ne varsa 365 gün onu vadediyorum. Herkese sunu söyleyin: Bu kardesiniz diyor ki, israfa son. Bu kardesiniz diyor ki, tasarruf var. Bu kardesiniz diyor ki, bu sehirde hangi nimet varsa, 16 milyon insana dagitmaya geliyor deyin. (Ekrem Baskan sloganlari). Beni çok seven herkese sunu söylüyorum: Beni seven insan, herkesi sevecek. Beni sevmek demek, bu milleti sevmek, kimseyi disarda birakmamak demek. Kimseyle kötü söz konusmayan demek. Kötü söz konusan, insanlara kötü gözle bakan, benim yol arkadasim olamaz. (Ekrem Baskan sloganlari). Sizden istegim su: Burada bulunmayan Esenlerli hemsehrilerime selamlarimi iletin. Kimseyle münakasa etmeyin. Sizlere kötü söz söyleyenin yüzüne gülerek cevap verin. Ben, kendimi size, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Her sey çok güzel olacak. Her sey çok güzel olacak. Her sey çok güzel olacak.''



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli