Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esenler’de Ittifakin Yerelle Dair Projesi Yok!

Esenler’de Ittifakin Yerelle Dair Projesi Yok!

Esenler’de Ittifakin Yerelle Dair Projesi Yok!

Türkiye Degisim Hareketinin Genel Sekreteri Cengiz Boztepe, “Esenler CHP ilçe baskani ve yönetimi kendi partililerini küstürdü, CHP ilçe baskaninin tutarsizligi ve yönetiminin akilsizligi büyük bir hezimetin hazirlayicisi olacagi bir dönemi yasayacagiz” diyerek açiklamada bulundu.
 
CHP’liler Ve IYI Partililer Isini Allaha Birakmis 
Boztepe: Ben CHP’nin kayitli üyesiyim, Esenlerde gördügüm manzara beni fazlasiyla üzüyor. CHP tarihinin en kötü seçim çalismasini yapiyor, böyle bir çalisma basari degil basarisizlik getirir. Örgüt birbiriyle kavgali, bu kavganin bas sorumlulari ilçe baskani Ütebay ve yönetim kuruludur. Esenlerde, projeli ve seçimlere dönük teknik konularda bilgisi olanlarin 31 Mart seçimlerinde söz sahibi olmadigi bir seçim dönemi yasayacagiz. Esenler bilgiye degil bilgisizlige itibar etti. 31 Mart seçimlerinde CHP’liler ve ittifak ortagi IYI partililer isini bilgiye, bilime ve akila degil Allaha birakmis.
 
ITTIFAKIN YERELE DAIR SÖYLEMI YOK-BROSÜRÜ YOK
Boztepe: Esenler’deki ittifak hazirci, darmadagin ve iki tarafinda seçmenleri veya gönüllüleri küstürüldü, bu durum sandiga yansiyacaga benziyor ve ittifakin Esenlerde ismi var ama basarisi olmayacak. Kimin ne yaptigini kimse bilmiyor. Yerel seçime gidiliyor ama ittifakin yerele dair bir söylemi yok, yerelle ilgili bir brosürleri  bile yok, adaylar kendi geçmislerini anlatan kagitlar yazmislar. Bu kagitlari brosür diye halka sunuyorlar.  Genel merkezlerinin, IBB baskan adaylarinin ve il baskanlarinin gönderdigi brosürleri Dörtyol meydaninda dagitmakla mesgul oluyorlar. Daha ulasilmayan mahalleler var, evlere ise ittifak ugramiyor veya ugrayacak ekipleri olmadigi ortada.
 
Boztepe:Stantlarin Görünümü “Darülaceze” eli ayagi düzgün birisini göremezsiniz, ittifakin genci, kadini yok. Ittifak cephesinde nese yok, moralsizlik ve yüzlerin asikligini her yerde görebilirsiniz. Gülmeyen yüzler umut vermedigi için partililerin çogu psikolojik rahatsiz. Stantlara nerede bir siyasi bilgisi olmayan, bosta gezen varsa yerlestirilmis. Seçim komisyonu olmayan kadrolarla ve hazirlanan dost ve akrabalarin olusturdugu meclis üye listeleri iki tarafin partililerinin oy vermeyecegiz kulislerini yaptigina sahit oldum.
 
CHP’LILERIN SIYASI HAYATINA RAHMET OKUNDU
Boztepe: Yerelle ilgili bilgisi olmayan kisiler ne yaptigini veya ne yapacagini bilmiyorlar ama yetkilendirilmisler. Bilgisi olanlara ise kimseden davet yok. Halbuki yerel seçimlerde siyasi partiler halka, Esenlerde yapilmayan ve yanlis yapilanlari anlatmali. Belediye Baskan adayi olan arkadas, yapacaklarini projelendirerek el ilanlari hazirlamali. Mesela…Esnafa geçici ruhsatlari, vatandasa emlak vergilerindeki usulsüzlükleri, gençlere Eroksporu, futbol sahasini, yaslilara donati alanlarinin ticarilesmesini, arsasi, evi olanlara kentsel dönüsümü nasil yapacagini, is adamlarina ve müteahhitlere ihalelerin seffaf olmadigini, geri dönüsümde olan yanlislari anlatmali, anlatmak içinde brosürler hazirlamali.
 
Boztepe:Ittifak yanlis hesaplarla kuruldu ve siyasi duayenler yanlis hesaplar hüsran getirecegini söylüyorlar. Daha önceki seçimlerde, CHP’nin ikinci oldugu Esenler Iyi Parti’ye birakilmasi akilli bir durus degildir. Ittifak CHP içinde tartismalar fazlasiyla varken bu birlesme tartismalari getirdigi gibi ayrismayi da getirdi. Oy vermeyecegiz diyenler bayagi fazla. Görünen su Iyi Parti avantajli CHP Ilçe baskani ve yönetimi sayesinde Esenlerde CHP’lilerin siyasi hayatina rahmet okundu, siyasi defteri kapanmis oldu. Iki Parti’nin merkez yönetimlerinin ittifak kararlari, yerel teskilatlarda küsmeleri, toplu istifalari ve kavgalari beraberinde getirdi. Yazik oldu Esenlere, Yazik ettiler ülkenin gelecegine ve umut bekleyenlere” dedi.      
   


  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli