Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Esenler'deki canlar,"Asurenin Kardeslik ve Baris Hizmet etmesini"

Esenler'deki canlar,"Asurenin Kardeslik ve Baris Hizmet etmesini"

14 Ekim pazar günü saat 14.00 da Esenler Cumhuriyet meydaninda asure pisirdiler, yurttaslara asure ikram ettiler. Kazanin basina geçerek vatandaslara asure ikram eden Pir sultan cem evi dedesi Hüseyin Acaray , "Insallah kardesligimiz, birlik ve berab

 
Esenler Cumhuriyet meydaninda kurulan asure kazani vatandaslarin büyük ilgisi ile kisa sürede bitti. Muharrem ayinin dostluk ve kardeslik duygularinin pekistigi bir ay oldugunu ifade eden Hüseyin Acaray, her yil Muharrem ayinda geleneksel olarak yapilip dagitilan asurenin kardeslik ve barisa hizmet etmesini istediklerini ifade Etti ve yaptigi duanin ardindan anlamli bir konusma yapti.
 
Acaray, "Bu güzelligi, kardesligimizi, birlik ve beraberligimizi yasiyoruz. Asure demek, kardeslik demek, birlik ve beraberlik demektir. Bizler asurede yer alan malzemeler gibi bir araya gelip tek yumruk oldugumuz sürece hem insanlik hem ülkemiz huzur bulur. Insanlik adina birlik beraberlik içerisinde olmamiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Kardesligimiz asure gibi tatli olsun, yarinlarimiz aydinlik olsun. Kardesligin ve toplumsal barisin saglam temellere oturmasi, mutlu ve huzurlu yarinlarimizin olmasi dilegi ile tüm vatandaslarimiza saygilarimi sunuyorum” dedi.
 
Canlarin Asure lokmasina HDP ,CHP, IYI parti yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin baskan ve yöneticileri  ve Esenler halki yogun katilim sagladi.



  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu