Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Esenler'deki Koçer Kuyumcu Soygunu ve Cinayet Davasi Basladi

Esenler'deki Koçer Kuyumcu Soygunu ve Cinayet Davasi Basladi

Esenler'de hirsizlik amaciyla girdikleri kuyumcu dükkaninin sahibini öldürdükleri iddiasiyla haklarinda dava açilan Gürcistan uyruklu biri firari 3 sanigin yargilanmasina baslandi.

 

Esenler'de hirsizlik amaciyla girdikleri kuyumcu dükkaninin sahibini öldürdükleri iddiasiyla haklarinda dava açilan Gürcistan uyruklu biri firari 3 sanigin yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 11. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu saniklar Giorgi Shonia ve Shorena Kukhilava katildi.

Müstekiler Murat Koçer, Ali Nihat Koçer ile taraflarin avukatlari da durusmada hazir bulundu.

Tercüman araciligiyla savunma yapan tutuklu sanik Giorgi Shonia olay sirasinda ölen arkadaslari Raibuli Abralava'yi Gürcistan'da tanidigini söyledi.

Istanbul'da karsilastiklari bu kisiye paraya ihtiyacinin oldugunu söyledigini aktaran sanik Shonia, 29 Aralik 2017'de tekrar bulustuklari Raibuli Abralava'nin aracina bindigini söyledi.

Sanik Shonia, bu araçta tanimadigi bir kisinin daha oldugunu dile getirerek, nereye gittiklerini sordugunda ölen Abralava'nin bir ise gittiklerini söyledigini aktardi.

Raibuli Abralava'nin kendisine kiyafet verdigini belirten sanik Giorgi Shonia, bu kiyafetleri istemeden giydigini öne sürdü.

Shonia, kendisine bir silah veren Raibuli Abralava'nin, "altin magazasina gidecegiz ve soyacagiz" dedigini aktararak, savunmasina söyle devam etti:

"Ben de 'hayir, bu ise girmiyorum' diye söyledim. Bunun üzerine bana 'niye korkuyorsun, sen olmasan bu is olmaz, gelmek zorundasin, geleceksin' dedi. Raibuli Abralava, bana 'kolay is, önce biz gidecegiz, 2-3 dakika sonra sen ortaya çikip magazaya geleceksin, altinlari toplayacaksin' dedi. Bunu kabul ettim. Bana magazayi gösterdiler. Raibuli Abralava ve yanindaki kiz magazaya girdi, ben magazanin disinda bekledim. Onlar girdikten sonra ben de yanimdaki adam ile magazaya girerken daha bir adim atar atmaz magazanin patronu bana ates etti. Yaralandim, sag kasik bölgemden vuruldum."

Müsteki Ali Nihat Koçer de olayda hayatini kaybeden kardesi Eyüp Sedat Koçer ile kuyumcu dükkaninin sahibi olduklarini söyledi.

Is yerine giren saniklardan birinin ates etmesi üzerine kardesinin vuruldugunu anlatan Koçer, "Kardesim, 'Agabey ben çok kötü vuruldum, hakkini bana helal et' dedi. Kapidan baktim huzurdaki sanik Giorgi halen bize dogru ates ediyordu. Benim Gürcistanlilarla isim yoktur. Neden bizi buldular anlamis degilim. Büyük ihtimalle olayda ölen kisi kardesimi vurdu." dedi.

Durusmada tanik olarak dinlenilen Ömer Delen, tekstilci oldugunu ve nisanlisi da olan sanik Shorena Kukhilava'nin 2016 yilinin subat ayinda yaninda ise basladigini anlatti.

Sanigin geçen yilin kurban bayramina kadar yaninda çalistigini dile getiren Delen, kurban bayramindan bir hafta önce Shorena Kukhilava'nin Gürcistan'a gitmek için kendisinden izin istedigini ifade etti.

Delen, Shorena Kukhilava'nin olayin oldugu gün, is yerine giris çikis yaptigina dair parmak izi kaydinin bulundugunu aktardi.

Sanik avukatindan isim benzerligi iddiasi

Sanik Shorena Kukhilava'nin avukati Recep Eryilmaz, müvekkilinin 5 aydir suçsuz yere tutuklu oldugunu savunarak, müvekkilinin isim benzerliginden tutuklandigini, olaya karisan kisinin ise Shorena Quxilava oldugunu öne sürdü.

Eryilmaz, müvekkilinin olaydan önce ve sonra sürekli olarak ayni is yerinde parmak izi basarak isine gittigini anlatarak, tahliye talebinde bulundu.

Saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar veren mahkeme, Gürcistan Baskonsoloslugu'na yazi yazilarak Shorena Kukhilava ile Shorena Quxilava isimli sahislarin fotograflarinin karsilastirilmasina, bu kisilerin ayni kisiler olup olmadiginin sorulmasina karar vererek, durusmayi erteledi.

Iddianameden?

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Esenler'de 29 Aralik 2017'de Raibuli Abralava ile kiz arkadasi Shorena Kukhilova'nin bir kuyumcu dükkanina kol kola girdigi, sanik Kukhilova'nin dükkandaki saatleri sordugu, dükkanin sahibi Ali Nihat Koçer'in iki süpheliye saatleri gösterirken maktul olan kardesi Eyüp Sedat Koçer'in durumdan süphelenmesi üzerine kapiyi gözetlemeye basladigi belirtiliyor.

Sonrasinda kuyumcuya, peçeli ve çarsafli diger iki sanik Giorgi Shania ile Nika Darchia'nin ellerinde silahla girdigi anlatilan iddianamede, maktul Eyüp Sedat Koçer'in silahli saldirganlari görünce onlara birkaç el ates ettigi, sanik Giorgi Shania'nin da elindeki silahla Eyüp Sedat Koçer'e ates etmeye basladigi kaydediliyor.

Iddianamede, olayda vücuduna iki mermi isabet eden dükkan sahiplerinden Eyüp Sedat Koçer'in kaldirildigi hastanede, saldirganlardan Raibuli Abralava'nin ise olay yerinde hayatini kaybettigi anlatildi.

Iddianamede, tutuklu sanik sanik Giorgi Shonia ve Shorena Kukhilava ile firari sanik Nika Darchia hakkinda, "Yagma suçunun islenmesini kolaylastirmak amaciyla kasten öldürme" suçundan ayri ayri agirlastirilmis müebbet ile "Nitelikli yagmaya tesebbüs", "Silahla tehdit", "Ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma veya tasima veya bulundurma" ve "Mala zarar verme" suçlarindan ayri ayri toplam 37 yila kadar hapis cezasi isteniyor.

Kaynak: AA



  • Salı 14.2 ° / 8.6 ° false
  • Çarşamba 8.5 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.2 ° / 6.1 ° Güneşli