Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esenler`e En Yakin ORA AVM iflas etti

Esenler`e En Yakin ORA AVM iflas etti

Açildiktan bir yil sonra mali sikintiya giren Bayrampasa`daki ORA AVM için iflas karari çikti. Istanbul Ticaret Mahkemesi, yaptigi yargilama sonrasi sirketin kurtarilamayacagina hükmederek iflasina karar verdi.

Esenler`e En Yakin ORA AVM iflas etti

Açildiktan bir yil sonra mali sikintiya giren Bayrampasa’daki ORA AVM için iflas karari çikti. Istanbul Ticaret Mahkemesi, yaptigi yargilama sonrasi sirketin kurtarilamayacagina hükmederek iflasina karar verdi.

Ekim 2011 yilinda kapilarini açan Istanbul Bayrampasa’daki Ora AVM için 400 milyon dolarlik yatirim yapilmisti. Içinde 235 magaza ve otel bulunan Ora AVM, bir yil açik kalmadan kapandi. Ziyaretçi sayisi istenen seviyede olmayinca AVM’de magaza kiralayan firmalar birer ikiser magazalari bosaltip projenin yatirimcisini da zor duruma düsürdü.

KAPANDI, ERTELEME ISTEDI

Hürriyet`ten Dinçer Gökçe`nin haberine göre Ora AVM projesinin sahibi konumundaki Ora Istanbul Gayrimenkul Yatirim ve Gelistirme AS, 2012 sonunda iflas erteleme talebi ile mahkemeye basvuruda bulunmustu. Dosya Istanbul 50. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülmeye baslandi. Dava süreci devam ederken, alacaklilar da sirketin iflasi için basvuruda bulundu.

KARAR CUMA GÜNÜ ÇIKTI

Mahkeme yaptigi yargilama sonrasi 17 Eylül 2013’te sirketin iflasina karar verdi. Mahkemenin karari Yargitay’a tasindi. Yargitay 23. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdigi iflas kararini bozdu. Dosya yeniden ticaret mahkemesine döndü. Davaya bakan Istanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 Subat günü saat 16.58’de sirketin iflasina karar verdi. Anilan durusmada sirket avukati mahkeme heyetinin reddini istedi, ancak bu talep heyet tarafindan reddedildi.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli