Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esenler Esnaf Odasinin 2019 Istihdam Paneli

Esenler Esnaf Odasinin 2019 Istihdam Paneli

Esenler Birlesik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi 2019 istihdam seferberligi bilgilendirme toplantisinda, ilave istihdam saglayan isverenlere saglanacak desteklerin neler oldugunu esnaflara anlatti.

Istihdam Seferberligi 2019 Tanitim Toplantisinin açilis konusmasini Esnaf Odasi ve Kredi Kefalet Kooperatif Baskanimiz Sayin Sükrü Sahin yapti. Programin Sunumunu SGK müdürü Süleyman Uzunoglu ve Sosyal Güvenlik Uzmani Serafettin Tasçi’nin yaptigi program tamamen Esnaf bilgilendirmeye yönelikti.

SGK müdürü Süleyman Uzunoglu’nun sine vizyon sunumuyla baslayan bilgilendirme toplantisinda verilen rakamlar isverenlerle ilgiliydi. Istihdamin artirilmasi için saglanacak desteklerin isçiler yönünden getirisi ise isverenlerin islerini genisletmesi sonucunda isçilerin is bulma imkânlarinin saglanmasiydi.
 
Toplantinin sonucunda isverenler “her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve vergilerin yani sira isçinin ücretini de devlet karsilayacak. Ayni zamanda devlet Izleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeyecek.
 
Mevcut çalisanlarina ilave olarak ise alinan her bir sigortalinin, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerinin 12 ay boyunca devlet tarafindan karsilandigini, 2016'da baslatilan asgari ücret destegine bu yil da devam edildigini, geçen yil 9 ay olarak uygulanan destegin süresinin bu yil 12 aya çikarildigini isverenlere anlattilar.
Sonuç…
Istihdami tesvik eden, tesvikle az ödenen SGK primleri isçilere is yönünden is bulmada kolaylik, is verenlere ise is imkanlarinin genislemesine yönelik kolaylik getiriyor. Isçilerin maaslarinin iyilesmesi veya artisiyla alakali olmayan bir sunum Gerçeklesti. Yani tamamen iktidarin uyutan politikalarinin uygulandigi proje sunumu yapildi.  



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı