Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esenler halki kurban satis ve kesim yeri istiyor

Esenler halki kurban satis ve kesim yeri istiyor

Kurban bayramina kisa bir zaman kala vatandaslar kurbanliklarini nereden alirim ve nerede keserim telasi içerisindeler.

Esenler’de yasayan vatandaslar kurbanliklarini almak ve kestirmek için bir çok problem ile karsilasiyor.

Esenler sokaklarinda yaptigimiz arastirmalar sonucunda bir çok vatandas aldiklari kurbanliklarini ayni yerde kestirmenin daha dogru ve daha kolay olacagini belirtti.

Vatandaslar, Esenler’de kurban satis noktasi olmadigindan dolayi çevre ilçelere yöneliyor ve gittikleri yerlerde bir çok problemler ile karsi karsiya kaliyorlar.

Yasanilan yogunlugun bir diger adresi de hemen yani basimiz da bulunan Mega Center’di.  Bildiginiz üzere Bayrampasa Belediyesi’nin satis ve kesim noktasi olarak belirledigi alan olan Mega Center, esnaflarin sikayeti üzerine bu yil kaldirildi. Yani bu yil kurban satisi o bölgede de yapilmadigi gibi kesimde olmayacak.

Dolasiyla Esenler halkini bu yilda zor bir kurban maratonu bekliyor.

Esenler Belediyesi’nin belirlemis oldugu bir çok kurban kesim noktasi ve toplu kurban kesim yeri mevcut. Fakat yasanilan yogunluktan dolayi beklenen siralarin ardi arkasi kesilmiyor.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun bir çok programda yaptigi konusmasinda ”Kurban bayrami maneviyatinin yasatilmasindan yanayim, Kurban keserken dini degerlerimize ve hijyene çok önem vermeliyiz” demisti.

Her ne kadar otopark ve oto yikama alanlarinda gerekli tedbirler alinsa da özellikle hijyen konusunda yetersiz kalinabiliyor.

Daha önce Esenler’in kurban kesim noktasi ve satisi için yeteri kadar alani mevcut degildi. Ama su anda Esenler olarak çok büyük bir alana sahibiz.

Önümüzdeki yil askeri alanda büyük bir kurban satis ve kesim noktasi kurulursa, hem çevre ilçelerden hem de Esenler’den belediyemize büyük bir gelir elde edilebilir.

Daha da önemlisi Esenler’de yasayan vatandaslar bu sorundan kurtulmus olurlar.

Vatandaslar yetkililerden bu sorunun bir an önce giderilmesini bekliyor.




  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı