Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler Havaalani Konutlarinda Isyanin Nedeni Aidatlar

Esenler Havaalani Konutlarinda Isyanin Nedeni Aidatlar

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun, “ Havaalani Mahallesinde yapilan dönüsüm için “Türkiye’nin Kentsel dönüsüm laboratuvari” dedigi yerde vatandaslar Emlak yönetimine, ESKON’a ve duyarsiz olan belediyeye isyan ettiler.

Göksu’nun Türkiye’nin Laboratuvar dedigi ve dönüsümünü Gerçeklestirdigi Havaalani konutlarinda dün hak sahipleri site yönetiminin ofisine yürüdü. Site yönetimine eksiklerini anlatan vatandaslara, “biz sizin muhataptiniz degiliz, gidin Basaksehir’de bulunan merkez ofisimize derdinizi anlatin- gidin ESKON’A sorunlarinizi bildirin” diyen Emlak yönetiminin görevlileri ile hak sahipleri arasinda süren görüsmelerden sonuç alamayan hak sahipleri isyan etti.
 
Havaalani kentsel dönüsüm siteleri sakinlerinin yaptigi konusmalar…

"
HIZMET PAYLASIMI YERINI RANT PAYLASIMINA BIRAKMIS…"

“1407 dairenin 2016 Haziran ayindan beri emlak konutlari tarafindan kurulan emlak yönetimi yönetiyor. 3 yildir bizler hizmet alamiyoruz, dairenize misafir geliyor bilginiz olmuyor. Güvenlik görevlilerinin geneline bakarsaniz ciddi sorunlar oldugunu göreceksiniz. Sitemize hizmet yapmak ve sorunlarimiza çözüm bulmak için yüksek paralar ödedigimiz Emlak yönetiminin bizlere kapimizdan çöpümüzü almaktan baska bir hizmetleri olmuyor”.
 
“Sitemizde ortak alanlarimiz olan peyzaj alanlarina söylememize ragmen 3 yildir bir agaç dahi dikilmedi. Her yil bütçe açiklamasi yapiyorlar ve büyük rakamlar harcandigini görüyoruz. Kendilerine soruyoruz, bu masraflar nereye ve kimlere yapildi diye verdikleri cevaplar gelir geçer. Bizlerden alinan paralarin karsiliginda bir hizmet alamadigimiz gibi hesap soramiyoruz. Daha yeni aidatlara %20’lere varan zam yaptilar. 180 lira ödeyen hak sahipleri bugün 209 lira ödüyor.201 lira olan aidat 240 liraya çikti. Metrekare paylarina göre paralar aliyorlar”.
 
“IBB Baskan adaylarimizin ikisi de seçimlerde ISKI suyu kullanan aboneye % 40 indirim yapacagiz demislerdi, birakin indirimi bu sitelerde oturan bizler, mahallelerde suyun pirim fiyati olarak 4 lira öderken bizler 8 lira ödüyoruz. Bizlere çok fazla yüklenen emlak yönetimini protesto etmek için bugün site sakinleri olarak sokaga çiktik ve site yöneticilerinin yanina gittik. Bizler yapilan yanlisi ve alinan aidatlari sordugumuz site yöneticisi bize hos olmayan bir tavirla yaklasti. Biz onlara verdigimiz paranin karsiliginda hizmet istiyoruz ve aidat paralarini nereye harciyorsunuz diye sorduk”.
 
“Otopark katlarina inemiyorsunuz egzoz gazlari binanin içinde, havalandirma sistemleri otomasyondan çikmis manüel olarak çalistiriliyor. Yani teknik ekip istedigi zaman havalandirmayi 10- 15 dakika çalistiriyor. Yüksek katlarda havalandirmalar çalismiyor, koridorlarda ki kokular, mutfakta pisen yemek kokusu koridorlarda nefes almamizi zorlastiriyor, bu sorunu çözen sistemlerin tamamini devre disi biraktilar. Havalandirmalar yüksek sesle çalistigi için, üst kattaki komsular sikayette bulunuyor bu nedenle devre disi birakildiklarini söylüyorlar. Ama iki blokta bu sorun yok, bu bloklarda izolasyon ve sulu sistem çalisiyor ama 9 blokta bu çagdisi sistem kurulmus. Bakiniz üç yildir bagiriyoruz burada bir sitede bir yangin çikarsa felaket olur, insanlarimizin canina ve malina zarar gelecek. 1400 dairenin yangin sensörlari devre disi. Binalarin etrafinda dolasmak tehlikeli, her an basiniza bir mermer parçasi düsebilir. Tüm bu söylediklerimizi dikkate almayan bu yönetim burada neden var oldugunu anlamis degiliz”.
 
“3 yildir kendilerine bir degil birçok kez sikayetlerde bulunduk, kuzey cephesinde kalan dairelerin birçogu su aliyor, sebebi kullanilan malzemenin kalitesizligi, müteahhittin eksikligini anlattik ama her söyledigimiz kulak arkasi edildi. Bakin çimere, emlak konuta, her tarafa yazdigimiz hiçbir dilekçemize cevap verilmiyor.  Bizler artik emlak yönetiminin ve diger birimlerin samimiyetine inanmiyoruz. Burada hizmet paylasimi yerini rant paylasimina birakmis, buranin aylik geliri 400 bin lira ve bu gelir sadece personele dagitiliyor.Neyin nereye gittigini kimse soramiyor, sorgulayamiyor sordugunuz sorular cevapsiz kaliyor”.
 
“Site içine bazi kuruluslardan reklam aliniyor, soruyoruz ve diyoruz biz hak sahipleriyiz, bankamatikten kaç para aliyorsunuz ve bu gelirler bu kisilerden alinan paralar bu site sakinlerinin neden aidatlarina yansimiyor “bize bunun hesabini soramazsiniz” diyerek azarlaniyoruz.  Hak sahiplerinin aidatlari bu gelirler karsisinda düsmesi gerekirken artmasina tepkiliyiz. Burada yasayan insanlarin % 70’i emekli insanlar. Bu isin sonunun daha kötüye giteceginden korkuyoruz”.
 
“Bizimle 2011 yilinda yapilan resmi protokolde, noter onayli sözlesmelerde yönetim 3 yil ESKON’da kalacak ibaresi var. Bugün Eskon’a gittigimizde “bu sorun bizi ilgilendirmez, emlak konutla konusun” deniliyor, protokolde Eskon’un adi yazili. Bizlere verilen sözler tutulmadi. Hak sahiplerinin 1407 dairesi var ama toplamda 720 otopark yerimiz var, toplamda bakarsaniz otoparklarimiz yari yariya elimizden alinmis. Bizlerle en basinda yapilan anlasmada ve sözlesmede her daire için 25 metre otopark anlasmamiz vardi ama geldigimiz noktadaki sikintilarimiz ortada. Bizlere verilen sözler havada kaldi. Bizlerle yapilan anlasmada burayi 3 yil emlak konut yönetimi yönetecekti, 3 yil doldu ama yine biz yönetecegiz diyorlar. Bizde diyoruz buranin hak sahipleri bizsek burayi biz yönetecegiz, burayi bize birakin. Inanin bunlarin bizlerden topladiklari paralarla burasi gibi 4-5 yer yönetilir”. 
 
“Bizlerle ilgilenmeyen, ilgilenmesi gereken belediye baskanimiz olmaliydi, kendilerine güvendi ve yerlerimizin dönüstürülmesi için kendileri ne dediyseler bizler kabul ettik. Bizlere bu konutlari yaptilar ve depreme dayanikli konutlar teslim ettiler ama gelinen bu durumdan rahatsiz olmamak mümkün mü? Bizler depremin verecegi zarardan daha çok zarar görür olduk. Bizleri önce sahiplenenler bugün sahipsiz biraktilar. belediye baskani bize bir ara gelin yönetimi degistirin dedi ama bizler bir araya gelemiyorsak bu isler bu sekilde mi devam edecek veya bu karisiklik içinde hep bizler mi magdur olacagiz? Halkimizda olusan algi “Biz nereye gidersek gidelim bizim sorunumuzu kimse çözmüyor” yönetimlerde liyakat olmadigindan bu sorunlari yasiyoruz”.
 
“Bizler bir bardak çay içinceye kadar dikkate aliniyoruz ve sonrasi unutulmak oluyor. Belediye ve yetkililer bize her seferinde gidin emlak konut yöneticileri ile sorunlarinizi konusun oluyor. Halbuki bu ilçeyi yönetenler burada yasanan olumsuzluklara çözüm bulmak zorundadirlar. Bu sitelerde yasayan insanlar bu ilçenin insanlaridirlar. Yetkililere birçok önerilerimiz oldu, mesela bir dijital kütüphane, yüzme havuzu, spor yapabilecegimiz salonlari ama kimse ilgilenmiyor. Bizler buraya bir heyet gelmesini istiyoruz. Bakiniz bazi yerlerimiz, kapali odalar pislik içinde, sagliksiz ve hastalik saçma tehlikesi var. Yangin kapilari içeriden açmak için kolu yok, asansörler devre disi. Bu sorunlar yönetenleri yakinen ilgilendirmeli, burada 6-7 bin insan yasiyor. Bu sorunlara duyarsiz kalmak ve sorunlarimiza siyasi gözle bakmak yanlistir. Bizlerin sorunu kanayan bir yaradir. Bu sitelerin bir an önce yeni ve liyakatli kisiler tarafindan yönetilmesi gerekiyor” dediler.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli