Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Esenler’in Yeni Planlara ve Teknik Insanlara Ihtiyaci Var!

Esenler’in Yeni Planlara ve Teknik Insanlara Ihtiyaci Var!

Esenler’in Yeni Planlara ve Teknik Insanlara Ihtiyaci Var!


Esenler Cumhuriyet meydaninda konustugumuz insaat mühendisleri Ali Uygun ve Yüksel Kiliç,“Yeni seçilecek meclis üyelerine biz bilgi vermeye haziriz ama onlar çokbilmis olduklarindan bizim bilgimize ihtiyaç duymazlar. Onlar her seyi bilenler olduklari için her zaman adaylasirlar, onlar bu ilçenin potansiyel adaylaridirlar” dediler.
 
BILGIYE IHTIYACI OLMAYAN POTANSIYEL ADAYLAR MECLIS ÜYESI ADAYI
 

YÜKSEK INSAAT MÜHENDISI ALI UYGUN: Esenlerin en önemli sorunu yesil alanlarin olmamasidir. Aslinda söylenecek çok sey var ama neresinden baslamak gerekir. 25 yil Esenleri köyden kurtarip sehre dönüstürememisseler suçlusu elbette yerel yönetenlerdir. Esenleri iyi yönettik derlerse inanmayin. Esenler’in planlari var, bu planlar eski ve nüfus 360 bine göre yapilmislar. Bugünleri görerek veya düsünerek o planlar yapilmamis, bugün Esenler’in nüfusu 500 bin. Belediye baskani kentsel dönüsüm yapacagim diyor ama bu planlarla yapilacak bir dönüsümün ne sehre nede vatandasa cevap vermeyecektir. Eski planlar Esenler için yeterli degildir ve sorunlari çözmez, yeni planlara ve teknik insanlara ihtiyacimiz var. Berbat bir sehir yarattilar. Yeni seçilecek meclis üyelerine biz bilgi vermeye haziriz ama onlar çokbilmis olduklarindan bizim bilgimize ihtiyaç duymazlar. Onlar her seyi bilenler olduklari için her zaman adaylasirlar, onlar bu ilçenin potansiyel adaylaridirlar.
 

MECLISTE PARMAK KALDIRMAK, PARMAK INDIRMEK IÇIN ADAY OLMUSLAR
 
INSAAT MÜHENDISI CHP MECLIS ÜYESI YÜKSEL KILIÇ: Gerçegi söylersek yeni belediye meclisinden bir sey beklemiyorum, kimsede bir sey beklemesin. Belediyeler halka hizmet verebilmesi için ve sehirlerin gelismesi, yasanabilir duruma gelmesi, imar sorunlarinin çözümlenmesi için teknik personelle, teknik kadrolar gerçeklesir. Esenleri biz yönetecegiz diye bu ise soyunanlarin böyle bir düsüncesi olmadigini hazirlanan belediye meclis üye listelerine bakarsaniz görürsünüz. Mecliste parmak kaldirmak, parmak indirmek için aday olmuslar. Esenler disaridan gönderilen birileri tarafindan yönetiliyor ve bu yönetenin taraftari olanlar, parmak indirip, parmak kaldirmaktan yorulmuyorlar. Birde muhalefet bu ise katki yapacagina göre vay bu ilçenin haline. Böyle bir çalisma ve teknik elemani olmayan muhalefet partilerin meclis üyeleri iyi niyetli olsalar bile halkin ve sehrin bekledigi sorunlari çözmek konusunda yeterli olamazlar, sorunlara sorun eklerler.
 
ESENLER KÖYDEN KENTE GEÇEMEDIGI IÇIN DEVASA BIR KÖY 
Belediye baskaninin ve seçilen iktidar meclis üyelerinin fikri yok, kendilerinin fikri olmadigi gibi plan ve projeleri de yok. Nuhalefet meclis üyelerinin bunlardan farkli yönleri ve bilgileri olmasi gerekir ama o donanimda bir meclis üyesi ben göremedim. 25 yildir esenler köyden kente geçemedigi için devasa bir köy olmus, bu anlayisla Esenler bir türlü sehirlesemeyecek.
Gittikçe gettolasan Esenlerin yükü yokmus gibi 50 binin üstünde Suriyeli misafirler getirilmis zannedersiniz bunlar olmuslar Esenlerin sahipleri. Esenlere gelen Suriyeliler ilçenin en büyük sorunu, öyle sorun ki sormayin. Apartmanlarin Bodrum katlarina yerlestirilmisler, devletin himayesindeler ve Esenlerin gettolarini olusturmuslar.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli