Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esenler`in Yüzleri` Projesiyle 100 Ögrenci Egitim Alacak

Esenler`in Yüzleri` Projesiyle 100 Ögrenci Egitim Alacak

Esenler Belediyesinin Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügüyle ortaklasa hayata geçirdigi "Esenler`in Yüzleri" projesi ile 6. sinifta okuyan 100 ögrenci, 7 yil boyunca kültür, sanat, spor ve politika alanlarinda öncü kusak olmak için egitim alacak.

Esenler`in Yüzleri" Projesiyle 100 Ögrenci Egitim Alacak

Esenler Belediyesinin Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügüyle ortaklasa hayata geçirdigi "Esenler’in Yüzleri" projesi ile 6. sinifta okuyan 100 ögrenci, 7 yil boyunca kültür, sanat, spor ve politika alanlarinda öncü kusak olmak için egitim alacak.

Esenler Belediyesinin Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügüyle ortaklasa hayata geçirdigi "Esenler`in Yüzleri" projesi ile 6. sinifta okuyan 100 ögrenci, 7 yil boyunca kültür, sanat, spor ve politika alanlarinda öncü kusak olmak için egitim alacak.

Esenler Belediyesi, Esenler`de milli ve manevi degerlerine sahip çikarak, bu degerleri daha sonraki kusaklara aktarabilecek lider vasifli bireylerin yetistirilmesini saglamak amaciyla Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügüyle birlikte "Esenler`in Yüzleri" projesini hayata geçirdi. Proje, toplumun gelismesi ve ilerlemesinde en büyük pay sahibi olan gençlerin milli ve manevi degerlerine sahip çikarak büyümesi ve ilerleyen kusaklara öncü olarak yetistirilmesi amaciyla hazirlandi. Toplum içinde liderlik vasiflarina sahip olan, ilgi ve yetenekleri gelistirilmeye müsait 6. sinif ögrencileri proje kapsaminda bilim, kültür, sanat, spor ve politika alanlarinda yetistirilerek gelecek nesillere de örnek olacak öncü bir kusak yetistirilecek. Gençlerin gelecege güvenle bakmalarina ve emin adimlarla kisisel özellik ve yeteneklerini gelistirmelerine destek saglayacak projede, ögrencilerin yeteneklerine göre sanat, kültür, bilim, spor ve politika alanlarinda kisiye özel hazirlanan programlarla egitim verilecek.

100 ögrenciye 7 yillik egitim

Projede yer alan gençlerin degerli yazarlarin, egitimcilerin, sanatçilarin ve düsünürlerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalari için egitim içerikleri bu dogrultuda olusturulacak. 6. sinifta projeye kabul edilen gençlere yönelik 7 yil sürecek bir egitimle gerçeklesecek projede, her yil yeni ögrenciler seçilerek bu ögrencilerle yeni gruplar olusturulacak. Ögrencilere okuma aliskanligi kazandirmak, arastirma ve düsünme bilincini asilamak gibi temel egitimlerin yaninda Türkçe`nin dogru kullanilmasi, diksiyon ve hitabet dersleri egitim programinda sürekli olarak bulunan içeriklerden olacak. Projeyle verilecek egitimde ögrenciler, belirlenen 100 kitabi okuyacak, 100 film seyredecek, tanimalari gereken 100 kisiyle tanisacak ve görmeleri gereken 100 mekani ziyaret edecekler. Örnek insan modeli yetistirilmesi amaçlanan projeye seçilen 100 ögrenci, 7 yil boyunca her hafta cumartesi günleri ders alacak.

 

"Esenler`in Yüzleri" projesi kapsaminda okullardan seçilen 42 ögrenciye ve ailelerine proje hakkinda bilgi verildi. Seçilen ögrenciler, ögretmenleri esliginde Gençlik ve Spor Bakanliginin Osmaniye Aslantas Doga Kampi`na katilarak, arkadaslariyla iletisimleri, sosyal iliskileri incelendi. Kampta yüzme, okçuluk, futbol, basketbol, matrak gibi çesitli spor aktiviteleri yapan ögrenciler, Aslantas Açik Hava Müzesi ve Osmaniye Kent Müzesi`ni de ziyaret ettiler. Ögrenciler ilk ziyaretlerini de kahraman sehit Ömer Halisdemir`in ve annesinin kabrine yaptilar.

 



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli