Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler Karisti, Polis Seyretti

Esenler Karisti, Polis Seyretti

Esenler Dörtyol meydanin ortasinda güpe gündüz eli biçakli ve silahli magandalar ortaligi birbirine katti.

Esenler Karisti, Polis Seyretti
Esenler Dörtyol meydanin ortasinda güpe gündüz eli biçakli ve silahli magandalar ortaligi birbirine katti.

Edindigimiz bilgilere göre ve olay yerinde ki vatandaslarin ifadesine göre, Olay Esenler dört yol meydaninda bir bayan kuaförüne giren müsteri ile isletme sahibi arasinda bilinmeyen bir sebepten dolayi tartisma basladigi yönündeydi. Kisa süren tartisma sonrasinda, devreye giren baska bir bayan kuaför isletmecisine hakaret yapmaya basladi ve ortalik bir anda alevlendi. Tartismanin alevlenmesiyle müsteri sifatindaki kisiyi mekan sahibi dükkanindan disari çikararak kapiyi içeriden kilitledi. Daha sonra disari çikarilan bayan, oglunu ariyor ve ogul yanina aldigi biçakli sahislarla kuaför dükkânini basiyor, kilitli kapiyi tekmeleyerek açmaya çalisiyor.
Isletme sahibi polisi arayarak yardim istiyor. olay yerine gelen polis uzun ugraslar sonucunda eli biçakli sahislari ekip arabasina aliyor. Biçakli magandalar araç içinden esnafa ve vatandaslara tehditler savuruyor.  


Iste esnafi tehdit eten ogul. Iste esenler meydanini birbirine katan yasa tanimayan, tehditler savuran maganda…


Olay yerinde iki biçak ve belinde silahi olan üç saldirgan toplanan halka ve esnafa hakaret yagdirmayi sürdürürken polisler yine istifini bozmadi. Vatandaslarin israrla polise bu kisinin belinde silah var müdahale edin söylemine karsilik polislerin müdahale etmemesi kafalarda soru isareti birakti. Vatandaslarin yogun tepkileri üzerine polisler, magandalara müdahaleyi biraz daha sertleserek kisileri ifadeleri alinmak üzere emniyet müdürlügüne götürmek için ekip arabasinin içine aliyor. Emniyette ifadeleri alinmak istenen maganda tipli sahislar, burada da tehditler savuruyorlar. Ne hikmetse ellerinde biçakla esnafin canini ve malini gasp etmek isteyen, toplumun huzurunu kaçiran bu sahislar savcilik talimatiyla serbest birakiliyorlar.  
 
Olay yerinde bulunan gazeteci arkadasimiz olaylari kayit altina almaya kalkistigi anda magandalarin saldirisina ugradi. Buna bile müdahale etmeyen Esenler emniyet müdürlügünün resmi polis ekiplerine vatandaslar tepki gösterdi. Muhabir arkadasimizla bu magandalar arasinda uzun bir tartisma ve itis kakis yasandi. Araya giren vatandaslardan bazilari sayesinde daha vahim  bir olay yasanmadan son buldu.


Simdi soruyoruz hani Esenler bir Esenlik sehriydi. Hani herkesin mal ve can güvenligini sagliyordunuz. Esenler Emniyet Müdürlügüne soruyoruz Bu ilçenin güvenligini kim saglayacak vatandas mi siz mi? Bu ilçe emniyetinde görev alan polisler ne zaman halkin malini canini korumaya baslayacak. Bu sahislar neden mahkemeye çikarilmadan savciliga haber verilerek serbest birakildi? Serbest kalan bu kisilerin tekrar bir olay yapmayacaginin veya birilerinin canini yakmayacaginin garantisini kimler verebilir?

 
 


 



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli