Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Batman Valiligine Atandi

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Batman Valiligine Atandi

1 Aralik 2016 tarihli Resmi Gazetede yayimlanan 2016/861 sayili Müsterek Kararname ile Esenler Kaymakamligina atanan ve iki yila yakin bu görevi sürdüren Hulusi Sahin, Batman Valisi oldu.

Esenlerde görev yaptigi sürece ilçenin spordan engellilere, egitimden sagliga birçok sorunlarla ilgilenen kamu kurumlarla, STK, Muhtarlarla yerel basinla uyumlu çalisan Sayin Hulusi Sahin’e yeni görevinde basarilar diliyoruz.

Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskani kararlariyla 20 ile yeni valiler atandi, 18 ile baska illerden, bir ile de merkez valiliginden atama yapildi.

Kararname, Istanbul ve Ankara gibi illerin valililerinin degisimini de beraberinde getirdi. Atama yapilan valiliklere, kaymakamlik görevinden gelen isimler de merak konusu oldu.

Hangi kaymakamlar kararnameyle vali olarak atandi?

Kaymakamlik görevinden valilige atanan isimler söyle:

  1. Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Batman Valiligi
  2. Beypazari Kaymakami Kadir Ekinci, Bingöl Valiligi
  3. Gaziosmanpasa Kaymakami Oktay Çagatay Bitlis Valiligi
  4. Yildirim Kaymakami Ahmet Ümit Bolu Valiligi
  5. Sisli Kaymakami Idris Akbiyik, Hakkari Valiligi
  6. Etimesgut Kaymakami Fuat Gürel, Karabük Valiligi
  7. Iskenderun Kaymakami Recep Soytürk. Kilis Valiligi
  8. Kayapinar Kaymakami Ozan Balci, Tokat Valiligi
  9. Çankaya Kaymakami Kadir Çakir, Yozgat Valiligi

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin Kimdir

1971 yilinda Ankara’da dogdu. Ilk, orta ve lise ögrenimini Ankara’da tamamladiktan sonra 1992 yilinda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1994 yilinda Aksaray Kaymakam Adayi olarak Mülki Idare Amirligi meslegine intisap etti. Çesitli staj asamalarini müteakip Ingiltere’de 8 ay yabanci dil ve Ingiliz Kamu Yönetimi üzerine egitim gördü. 1997 tarihinde 84. dönem Kaymakamlik Kursunu tamamlayarak Karaman ili Kâzimkarabekir ilçesine atandi. Ardindan, Ardahan ili Çildir ilçesinde 2 yil görev yapti. 2001 yilinda Trabzon ili Arsin ilçesi Kaymakamligi görevine atandi.

2004 Yilinda Içisleri Bakanligi tarafindan Ingiltere Exeter Üniversitesi’ne “Kamu Yönetimi ve Kamu Politikalari” alaninda master yapmak üzere gönderildi. “Local Education Authorities Under New Labour” adli Ingiliz Egitim Sistemi üzerine hazirladigi yüksek lisans tezi Üniversite Senatosu tarafindan “merit” (üstün basari) derece ile kabul edildi. Ekim 2005’te yurda döndü.

2006-2009 yillari arasi Adiyaman ili Besni Kaymakamligi, 2009-2013 yillari arasi Çorum ili Sungurlu Kaymakamligi, 2013-2016 yillari arasi ise Kocaeli ili Dilovasi Kaymakamligi görevini yürüttü.

2016 yilinda Malezya Malaya Üniversitesi'nde Uluslararasi Kamu Siyaseti ve Idaresi Enstitüsü (INPUMA) tarafindan düzenlenen ''Managing Diversity in a Globalising World: The Way Forward'' (Küresellesen Dünyada Farkliliklari Yönetmek) adli programa Içisleri Bakanligi'ni temsilen katildi.

 1 Aralik 2016 tarihli Resmi Gazetede yayimlanan 2016/861 sayili Müsterek Kararname ile Esenler Kaymakamligina atandi.

 Evli ve 3 çocuk babasi olan Ilçe Kaymakami Hulusi SAHIN, Ingilizce bilmektedir.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli