Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler Medipol Hastanesi Kadin Çalisanlarinin Gününü Kutladi

Esenler Medipol Hastanesi Kadin Çalisanlarinin Gününü Kutladi

Esenler Medipol Hastanesi Kadin Çalisanlarinin Gününü Kutladi

Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi Bashekim Yardimcisi ve beraberindeki çalisma arkadaslari  “8 Mart Dünya Kadinlar Gününde” hastalarina ve çalisan personeline çiçek dagitti.

Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi de Bashekim Yrd. Doç. Dr. Necdet Özçelik, Isletme Müdürü Fatma Üstün Akin, Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Buket Yesilbas, Kurumsal Satis Müdürü Kadir Dilsiz ve Hasta Hizmetleri Ekip Lideri Aysegül Demir, “8 Mart Dünya Kadinlar Gününü” kadin hastalarini ziyaret ederek kutlamada bulundular. Hastane çalisanlarina, hastalara ve hasta yakinlarina karanfil dagitarak moral verdiler.

Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi de Bashekim Yrd. Doç. Dr. Necdet Özçelik, “8 Mart Dünya Kadinlar Günü” dolayisiyla hastanenin hizmetleri ile günün anlam ve önemine dikkat çekerek bu özel günün anlamina vurgu yapti.

“8 MART KAZANILMIS HAKLARIN GASP EDILISINE KADIN ÇALISANLARIN ISYANIDIR”

Dr. Özçelik, “8 Mart Dünya Kadinlar Günü” aslinda emek sömürüsüne karsi çikmak ve kazanilmis haklarin gasp edilisine kadin çalisanlarin isyaniydi. Bu isyan hareketinin kaynagi da tüm kadinlarin hem gerçek anlamda hem de hissi anlamda tüm toplumda yasadigi esitliksizlikti.

8 Mart, tekstil isçisi kadinlarin devam etmekte olan grevleri arasinda, çalisma kosullarinin iyilestirilmesi, çalismanin günde 10 saate indirilmesi ve kadinlar için esit haklar için 1857’de Amerika’da 8 Mart günü yaptiklari yürüyüsle baslar. Bu karsi durus polis tarafindan engellenir. 50 yil sonra, bu yürüyüsün anisina, 15 bin kadin iyi ücret, kisa çalisma saatleri ve oy hakki için 8 Mart 1907’de New York’ta biraraya gelir. 1909’da Triangle, Leiserson ve kimi daha küçük tekstil sirketlerinde çalisan 20 – 30 bin kadin isçi yine ayni sebeplerle greve gitti. Bu grev, iki günde örgütlenerek Kasim 1909’dan Subat 1910’a kadar sürmesiyle ilk uzun kadin grevi olarak tarihe geçer” diyerek günün anlamini anlati.

Daha sonra Dr. Özçelik ve beraberinde çalisma arkadaslarinin olusturduklari ekip, hastane personelini ziyaret ettiler, özellikle kadin çalisanlara karanfil dagitarak moral ve destek verdiler. Artindan yatan hastalari ve hasta yakinlarini ziyaret ederek  “8 Mart Dünya Çalisan Kadinlar Gününü” karanfillerle kutladilar,  

 

 

 



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli