Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler Otogari'nin otoparki resmen IBB'nin

Esenler Otogari'nin otoparki resmen IBB'nin

Bayrampasa Otogari'nin otoparkinin ISPARK'a devri ile ilgili alinan ihtiyati tedbir karari, Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nin (IBB) itirazi üzerine kaldirildi. IBB Baskani Ekrem Imamoglu, persembe günü 16.00 itibari ile otoparkin ISPARK�

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Saraçhane merkez binasinda basin mensuplarinin gündemle ilgili sorularini yanitladi.
“Dün benim de sasirdigim ve üzüldügüm bir yargi karari vardi. Ama bugün IBB Hukuk Müsavirligimizin girisimiyle bu yürütmeyi durdurma karari iptal edildi. Ihtiyati tedbir karari kaldirildi. Su an önümüzde bir engel yok. Persembe saat 16:00 itibariyle, tüm birimlerimizle Bayrampasa Otogari’nda olacagiz. Yani güvenlik firmamiz ISTGÜVEN’den ISTAÇ’a, temizligiyle, zabitamizla bütünüyle orada olacagiz. Hizlica verilmeyen tüm hizmetlerin verilmesi konusunda tedbirler alacagiz. Lavabosundan, tuvaletine ve aydinlatmasina varincaya kadar ilgilenecegiz. Bu süreç bizim için degerli. Çünkü otogari yarinlara hazirlayabilmemiz adina önce oradaki tehdit edici durumlari ortadan kaldirmamiz lazim.”

"Otogar otoparki 9-15 Agustos arasi ücretsiz"

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’na ait olan bir mülkiyette, kullanim süresi dolmus bir ortamda gerekli tedbirleri alma konusunda israrci ve takipçi olacaklarinin altini çizen Imamoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu konuda sayin Valimiz ile de sikça istisare halindeyiz. O gün bize emniyet birimleri ile Valilige bagli ilgili diger kurum ve kuruluslar da eslik edecek. Insallah Persembe günü 16:00 itibariyle oradayiz. Daha öne çekilmesi ihtimalini de açikçasi yakalamak isteriz. Çünkü bir an önce oradaki hizmetin düzgün verilmesi çabasi içerisindeyiz. Su müjdeyi de vermek isterim. Kargasayi ortadan kaldirmak ve Kurban Bayraminin düzgün bir sekilde geçirilmesi adina, bayram süresince (9-15 Agustos arasi) oraya gelip yolcusunu ugurlamak ya da karsilamak isteyen Istanbullu hemserilerimizin özel araçlarina Bayrampasa Otogari ücretsiz olacak.”

Ne olmustu?

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclis toplantisinda 15 Temmuz Demokrasi Otogari’nin otopark bölümünün, belediyeye bagli sirketlerden ISPARK devredilmesine karar verilmisti. Karara göre, otoparkin ilk 1 saati ücretsiz olacak ve gelirin yüzde 25’i belediyeye ödenecekti.

Isletmecinin sözlesmesi 4 Mayis'ta sona ermisti

2016’daki darbe girisiminin ardindan “15 Temmuz Sehitler Otogari” adi verilen otogari isleten Avrasya Terminal Isletmeleri’nin (AVTER) sözlesmesi 4 Mayis’ta sona ermisti. Esenler Otogari, Metro Turizm’in patronu, firari Galip Öztürk’ün kizi olan Ayten Öztürk Ünal’in patronu oldugu AVTER yönetimi altindaydi.

Imamoglu: Yüksek teknoloji merkezine dönüstürecegiz

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, 29 Haziran’da yaptigi açiklamada, otogarin hizlica tasinma ve dönüsmesini gerçeklestireceklerini belirterek, “Esenler Otogari’ni yüksek teknoloji merkezine dönüstürecegiz” demisti. 


  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli